Fiorino Nemo Bipper | Forum


Çocuk koltuğu hakkında bilgi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Konu: 451
Mesaj: 2,197
Cinsiyet: Erkek
Kıdem: 29-11-2010


Uygun bir bebek ya da çocuk koltuğu seçtikten sonra üreticinin monte ve kullanım için vereceği talimatları okuyup harfi harfine uygulayınız. Çocuk güvenlik koltuğu sistemi çocuğunuzun yaşına, boyuna ve kilosuna uyumlu ve ayrıca araçta güvenli ve sağlam bir şekilde monte edilmiş olmalıdır. Çocukların belli boy ve kiloya erişip aracın emniyet kemeri sistemlerini güvenlice kullanıncaya kadar işe yarayacak, tüm ebatlardaki çocuklar için değişik türlerde koltuk sistemleri bulunur.
Kaza istatistikleri, ön koltuk yerine arka koltuktaki çocuk koltuğuna yerleştirilmiş çocukların daha güvende olduklarını göstermektedir.
Çocuk koltuğu sistemlerini kullanamayacak kadar büyüyen çocuklar arka koltuğa oturmalı ve düzgün takılmış, omuz kısmı boyundan olabildiğince uzakta konumlandırılmış ve alt kısım da kalçaları sarmış halde kullanılacak emniyet kemerlerini kullanmalıdır. Kemer pozisyonunun doğru konumda olup olmadığını anlamak için zaman zaman kontrol ediniz. Eğer çocuk ön koltukta oturmak zorunda ise omuz kısmını saran kemerin çocuğun yüzünden ya da boynundan dolanmadığından emin olun. Eğer böyle bir durum varsa, emniyet kemeri çocuğun omzunda olacak şekilde çocuğu aracın merkezine doğru yakınlaştırın.
Bebeklerin ve küçük çocukların, kullanımı için onaylı koltuklarda güvenlik altına alınmamış olması, bir çarpışma anında yaralanma hatta ölümle sonuçlanabilir. Bu konunun ehemmiyetini kavramamıza yardımcı olması münasebetiyle bir örnek vermek isterim. Bir çarpışma esnasında bebek tutamayacağınız kadar ağırlaşır. Örneğin, 40 km/h hızla giden bir araçta herhangi bir çarpışma anında 5,5 kg ağırlığındaki bir bebek kollarınıza 110 kg kuvvet uygulayacaktır. Bu örnek her şeyi anlatmaya yetiyor gibime geliyor…
Şimdi de büyük çocukların araçta taşınmasına gelelim… Çocuk koltuğu için çok büyük olan çocuklar, daima arka koltukta oturtulmalı ve burada bulunan emniyet kemerlerini kullanmalıdır. Kucak kemeri, kalçalara iyice oturacak şekilde, mümkün olduğu kadar gövdenin alt kısmına takılmalıdır. Büyük çocuklar (12 yaş üzeri) ön koltuğa oturtulmuşsa, çocuk mevcut kucak/emniyet kemeri ile iyice korunmuş olmalıdır ve koltuk en arka konuma getirilmelidir. 12 yaşın altındaki çocuklar arka koltukta güvenli bir şekilde oturtulmalıdır. 12 yaş ve altındaki bir çocuğu ASLA ön koltuğa oturtmayınız. KESİNLİKLE arkaya bakan bir çocuk koltuğunu aracın ön koltuğuna yerleştirmeyiniz. Eğer omuz kemeri kısmı çocuğun boynuna veya yüzüne hafifçe değiyorsa, çocuğu aracın ortasına daha yakın koymayı deneyin. Eğer omuz kemeri hâlâ boynuna veya yüzüne değiyorsa, çocuğun tekrar çocuk koruma sistemine oturtulması gerekir.
Konu hakkında başka sorularınız olursa ya da çocuk koltuğunu uygun olarak takıp takmadığınızdan şüphe içerisindeyseniz, çocuk koltuğu üreticisine başvurun. Buna rağmen aracınıza çocuk koltuğunun montaj edilmesinde sorun yaşıyorsanız, ilgili aracın yetkili servisiyle irtibata geçiniz.
Çocuk koltuklarının arka yan koltuklara takılması: Çocuk emniyet sisteminin arka yan koltuklara takılması için, kucak/emniyet kemerini makaradan çekip uzatınız. Çocuk emniyet sistemini arka koltuğa yerleştiriniz, emniyet kemerini koltuğa takınız, emniyet kemerinin boşluğunu alınız. Emniyet kemeri kucak kısmının çocuk koltuğunu sıkıca sardığından ve omuz kısmının ise çocuğun başı veya boynu için engel oluşturmayacak şekilde olduğundan emin olunuz. Çocuk koltuğunun bu şekilde yerleştirilmesinden sonra, koltuğu her yöne doğru hareket ettirerek sağlam bir şekilde sabitlenmiş olduğundan emin olunuz.

Çocuk koltuğunun seçimi ve güvenli kullanımında 16 altın uyarı…
· Çocuk güvenlik koltukları değişik ebat ve konfigürasyonlarda bulunmaktadır. Aracınızın iç mekanının ve koltuklarının şekline ve boyutlarına bağlı olarak tüm çocuk güvenlik koltukları aracınıza uymayabilir.
· Aracınıza takacağınız çocuk güvenlik koltuklarının araca uyumundan ve emniyet kemerleri ile çocuk güvenlik koltuğu sabitleme noktaları da hesaba katılarak araca düzgün bir şekilde monte edilmesinde tabii ki sorumlu olan sizlersiniz.
· Yolcu tarafı hava yastığı aktif yani devrede olan araçlarda 140 cm’den (bazı kaynaklarda 150 cm’den) kısa boylu hiç kimse ön yolcu koltuğuna oturtulmamalıdır.
· Çocuk emniyet sistemleri için çok büyük olan çocuklar arka koltuklarda oturtulmalı ve buradaki kucak/omuz kemerini kullanma­lıdır. Çocuklar kesinlikle yolcu koltuğuna oturtulmamalıdır.
· Araçta seyahat ederken bir bebeği asla kucağınızda ya da ellerinizde tutmayınız. Bebekleri ve küçük çocukları onların kullanımı için onaylı koltuklarda güvenlik altına alınız.
· Çocuk ya da araç için doğru boyutta olmayan bir çocuk güvenlik koltuğu ya da araca düzgün monte edilmemiş bir çocuk güvenlik koltuğu bir kaza anında çocuğun ve diğer yolcuların ciddi şekilde yaralanmasına sebep olabilir.
· Genellikle araçlar, sadece üniversal çocuk koltuğunun arka yan koltuklara takılması için tasarlanmıştır.
· Üniversal çocuk koltuğu, ön yolcu koltuğuna ve/veya arka orta koltuğa takılmamalıdır.
· Aracınız hareket halindeyken çocuğun koltukta ya da arabanın yük taşımak için kullanılacak çeşitli kargo alanlarında ayağa kalkmasına ya da çömelmesine kesinlikle izin vermeyin.
· Çocuk koltuğu kullanılmadığında, sırasıyla çocuk koltuğu araç emniyet kemeriyle emniyete alınmalı ya da bagaj bölmesine yerleştirilmelidir. Veyahut ta araçtan çıkarılmalıdır. Bu şekilde ani duruş veya kaza sırasında araç içinde savrulmamasını sağlamış olursunuz.
· Eğer aracınızda yan hava yastıkları bulunuyorsa çocuk koltuğunu aracın ön koltuğuna monte etmeyiniz.
· Perde hava yastıkları ile donatılmış olan araçlara çocuk emniyet sistemini monte etmeden önce, daima aracın kullanım kılavuzunda bulunan perde hava yastığı sistemleri ile ilgili emniyet bilgilerini dikkatlice okuyunuz.
· Bir çocuk emniyet kemeri ya da çocuk koltuğu sistemi güneşli bir günde kapalı bir araç içinde kaldığında, dışarıdaki sıcaklığın çok sıcak olduğu hissedilmese bile çok ısınabilmektedir. Çocuğu koltuğuna yerleştirmeden önce koltuk örtüsünü ve tokayı kontrol etmeyi unutmayınız.
· Arka koltuktaki dış kucak/emniyet kemerinin omuz kısmı, daima omuzun ortasından geçecek şekilde takılmalı, boyun veya sırt üzerinden geçirilmemelidir. Çocuğun emniyet kemeri tokasına doğru oturtulması, kemerin doğru takılması için fayda sağlar. Emniyet kemerinin kucak kısmı, çocuğun kalçasını mümkün olduğu kadar alt taraftan saracak şekilde takılmalı ve iyice sıkı bağlanmalıdır.
· Koltuk arkalığına "asılan" tipte çocuk koltuğu veya çocuk emniyet sistemi kullanmayınız. Bunlar bir kaza sırasında yeterli korumayı sağlamaz.
· Çocuk koltuğu sağlam bir şekilde sabitlenmemiş ise, bir çarpışma sırasında çocuğun ciddi olarak yaralanması veya ölmesi riski artar. (ALINTIDIR)

Cevapla
.
Konu: 11
Mesaj: 552
Cinsiyet: Erkek
Kıdem: 26-11-2010

benim 3 çocuğum var fioya 3 çocuk koltuğu atarsam annelerine yer kalmaz smile smile smile

Cevapla
.
Konu:
Mesaj: N/A
Cinsiyet:
Kıdem: N/A

Fiorinolar her ne kadar ticari amaçla üretilmişlerse de emotion modellerinde ve dynamic modellerinde arkada yolcu nakli olmasına rağmen isofix düşünülmemiş.Oysa ki fiorinoların ruhsatta "otomobil" geçen panorama modeli de var;bunlarda da olduğunu sanmıyorum.Bu durum aracını ailesiyle birlikte kullanacaklar açısından olumsuzluk teşkli ediyor.
Çocuk koltuğunu en sağlam şekilde muhafaza edecek sistem isofixtir.
(31-01-2011, Saat:15:59)sfr2001 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: benim 3 çocuğum var fioya 3 çocuk koltuğu atarsam annelerine yer kalmaz smile smile smile

Allah bağışlasın.
Anneyi öne alırsın.smile

MESAJLARIMIZDA DAHA DİKKATLİ OLALIM.

Cevapla
.
Konu: 6
Mesaj: 183
Cinsiyet: Erkek
Kıdem: 17-12-2010

Nasıl yani isofix yokmu bizim arçlarda???
2012 Fiorino Emotion.

Cevapla
.


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Turbo hakkında bilmek istedikleriniz isoskeisos 11 16,953 01-06-2014, Saat:21:50
Son Yorum: mustafa53
  Sprint booster hakkında nakres_serkan 19 26,480 26-04-2014, Saat:20:40
Son Yorum: AhmetBby
  Antifriz hakkında. isoskeisos 3 9,346 22-02-2013, Saat:01:07
Son Yorum: Bursamet
  [Bilgi] HGS etiketi hakkında isoskeisos 18 18,761 18-02-2013, Saat:22:46
Son Yorum: TURUNCU 16
  [Acil] KIŞ LASTİĞİ KONUSUNDA KESİN BİLGİ farukozgursoy 3 11,131 25-12-2012, Saat:10:48
Son Yorum: c4pk1n00

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.