Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Forumumuzda Türkçe kullanalım.
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Arkadaşlar; Forumumuzda (Forum kurallarında herhangi bir şekilde belirtilmemiş olsa da) Bir konuda yazarken veya yorum yaparken; Lütfen Türkçe dilbilgisi kurallarına uyalım. Anlaşılmaz şekildeki İnternet ve kısa mesaj yazımı kısaltmalarını kullanmayalım. Orjinal belgeler,alıntılar,anlatımlar dışında lütfen, yabancı dilde her ne sebeple olursa olsun yazmayalım. Güzel Türkçemize,dilimize sahip çıkalım.
Muallim hocamın yaptığı forum kurallarına ilave edilmesi teklif edilen ek maddeyi çalışırken,(ki ben de destekliyorum ) Ayrıca benim burada belirtmiş olduğum Türkçe kullanımı ve yazım kurallarını da göz önüne almanızı önerebilirmiyim ?
Dilimize Sahip Çıkalım.........

NemO_R

Hocam yazarken bağzen tuşlarım basmıyor affınıza sığınıyorum confused

muallim

ah işe bu yazım konusu için hemen bir, baştan, BÜYÜK BİR ÖZÜR DİLİYORUM TÜM FORUM HALKINDAN
izah edeyim
arkadaşlar yıllarca görev yaptıgım okulda idarecilik yaptım ve odam da bulunan F kalvye daktilo ile yazışmalarımı yaptım hiç bir zaman memura götürdüm işte şimdi klavye Q ollunca birde ben iki parmakla cidi bir şekilde HIZLI yazınca ortaya eksik ecüş bücüş kelimeler çıkıyor mümkün oldugunca dikkat ediyorum ama işte... nedense birde noktalamayı atlarım genelde ama derslerde ögrencilerime türkçe konusunda hassasımdır. mesela kesinlikle -F- yi -ef- diye okutmam zira yanlış, dogrusu -fe- dir böyle okunur.
gerçi dogru yazmak konusunda af söz konusu degil ama yani bu yaşlı adamla da idare edivelin galiii...
(30-12-2010, Saat:02:09)isoskeisos Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaşlar; Forumumuzda (Forum kurallarında herhangi bir şekilde belirtilmemiş olsa da) Bir konuda yazarken veya yorum yaparken; Lütfen Türkçe dilbilgisi kurallarına uyalım. Anlaşılmaz şekildeki İnternet ve kısa mesaj yazımı kısaltmalarını kullanmayalım. Orjinal belgeler,alıntılar,anlatımlar dışında lütfen, yabancı dilde her ne sebeple olursa olsun yazmayalım. Güzel Türkçemize,dilimize sahip çıkalım.

var için war yazmak niye lütfen dikkat edelim harf hatası çok yapılıyor

NemO_R

Yerden göğe kadar haklısınız benim bağzen bu şekilde harf yutarak yazmamın sebebi sölüm sağolsun dakka başı mesaj atıyo ister istemez harf yutmaya başlıyorum.Var yarine war yazılmasının sebebi çokfazla mesaj çekenlerimiz bilir v yazmak için 3 sefer w yazmak için 1 sefer tuşa basılıyor tabi bunlar bahane değil biggrin

muallim

nasıl benimki bahane degilse nemo smilesmile