Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Farlarda Otomatik seviye ayarı standartlaşıyor mu ?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Bildiğiniz gibi farların iki tip seviye sistemi bulunuyor.

Gücü 2000 lümeni aşmayan halojen farlarda manuel tipte seviye ayarlama sisteminde sürücü konsoldaki düğmeden kademeyi değiştirerek farın yüksekliğini ayarlayabiliyor.
Xenon farın gücü 3200 lümen olduğundan sensörlerle yönetilen ve otomatik olarak kendini ayarlayan far seviye sistemi ile yönetilmekte.

Bugün ECE komisyonunun incelemeye aldığı teklifleri incelerken Hollanda/Almanya/Avusturya'dan uzmanların aşağıdaki teklifi sunduğunu gördüm.

Bu teklif ECE R48'de belirlenen kısa farların manuel olarak seviyesinin ayarlandığı sistemi terketmeyi hedeflemiştir.

Yıllardır oluşan tecrübeler göstermiştir ki, bir çok araç sürücüsü manuel seviye sistemini kullanmayı bilmemekte ve yanlış kullanarak güvenliği azaltmaktadır.

Yanlış kullanım göz kamaşmasını artırmakta veya sürücünün görüş menzilini düşürmektedir. Ancak otomatik seviye ayarlama sistemi en iyi görüş mesafesini sunabilmektedir. Yapılan araştırmalar yaya güvenliğinin ancak iyi görüş mesafesi ile sağlanabileceğini göstermektedir.

Son yıllarda teknolojik gelişmelerle manuel fonksiyonlar terkedilmekte ve sensörler vasıtasıyla otomatikleştirilebilmektedir.

2011-2014 döneminden itibaren yeni araçların ESC (Electronic Stability Control) standardıyla üretilmesi zorunluluğu ile her araç basit bir elektronik network içerecek ve teklif edilen otomatik seviye ayarı sisteminin adapte edilmesi daha da kolaylaşacaktır.

Önümüzdeki aylarda komisyonun yeni oturumlarında otomatik seviye sistemine geçişle ilgili süreç oluşturulup incelenecek. Daha sonra onaylanırsa 5 yıllık bir geçiş süreci başlayabilir.

Bizleri bilgilendirdiğiniz için ,Ellerinize sağlık, güzel bir paylaşım.
(10-01-2012, Saat:00:29)isoskeisos Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(09-01-2012, Saat:21:59)BaSKaN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]

Bizleri bilgilendirdiğiniz için ,Ellerinize sağlık, güzel bir paylaşım.

Rica ederim abim vazifemi yaptım..