Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Hillholder problemi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
arkadaşlar mrb

ilkez başıma gelen bir problem oldu bugün araç yokuş yukarıda iken aracımda hillholder mevcut durdum ve araç kıpırdamadı bir daha el frenini kaldırıp indirdim gaz verdim ama nafile en son çare olarak kontağı kapattıp açtım düzeldi ve bir daha tekrarlamadı inşallah tekrarlarmaz biraz garip bir durum gibi geldi daha evvelden bu tip problem ile karşılaşanız varmıdır.
Hill Holder Nedir? Nasıl Çalışır?



Yokuş kalkış destek sistemi demektir. Manüel şanzımanlı otomobillerde, debriyaj kavrama noktasına gelene kadar aracın fren yapmasını sağlayan, böylelikle yokuşta kalkışı kolaylaştıran ve aracın kaymasını engelleyen bir mekanizmadır.

İlk kez 1936’da tanıtılan bu mekanizmanın bir diğer adı da Hill-Hold Control (HHC): Yokuş-Kalkış Kontrol’dür.

Hill-Holder sistemi geri kayma korkusu yaşatmaz, aracın tam durma anından birinci viteste ilerlemeye başlaması esnasında freni tutma prensibiyle çalışır.

Hill Holder'ın Çalışma Şekli

Layman koşullarına göre, Hill-Holder sistemi, iki sensör kullanarak ve araçtaki fren sistemi ile beraber çalışır. İlk sensör aracın yokuş yukarı eğimini ölçerken, ikinci sensör de debriyaj düzenini kontrol eder.

Yokuş yukarı konumda araç durdurulduğunda, sürücü fren pedalına basarken debriyaja tamamen yüklendiğinde sistem devreye girer. Bu durumda sürücü debriyaj pedalına tamamen basıyor olmalıdır. İsterse ayağını fren pedalından çekebilir. Sistemi devre dışı bırakmak ve aracı ileri hareket ettirmek için, sürücü birinci vitese geçmeli, hafifçe gaz pedalına basmalı ve yavaşça ayağını debriyajdan çekmelidir. Bu noktada Hill-Holder mekanizması fren sistemini boşa alır ve aracın ilerlemesine imkân sağlar.

Aynı şekilde araç yokuş aşağı pozisyondayken geri vitese geçilirse, sistem aracın ileri kaymasını önler.


Hill Holder'ın Kullanımı

Hill-Holder, manüel şanzıman kullanım tekniklerinde deneyimsiz olanlar için veya inişli-çıkışlı dik yollarda yoğun trafik koşullarında size yardımcı olacak bir mükemmel sistemdir.

Ancak aynı teknik, bir sürücünün; fren, debriyaj ve hızlanma sistemlerinin koordineli bir şekilde manüel park freni kolunu kullanımı ile de sağlanabilir.
nasıl çalıştığını biliyorum
(12-03-2012, Saat:18:14)zafer murat Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]nasıl çalıştığını biliyorum

Zafer kardeşim mutlaka biliyorsundur da,yine bilgi olsun diye paylaştım..
Sorununa gelince Sanıyorum yaşadığın kent Edirne bugünde soğuk ve yağışlı... İhtimalen bu soğuk ve nem nedeni ile, aracın beyninde böyle bir karışıklık olmuştur.Fiorinolarda bazen böyle oluyor. kontağı açıp kapadığında ECU kendini resetleyip tekrar normale dönmüştür.. Bu arada arıza olduğunda ekranda herhangi bir mesaj veya işaret gördün mü? Eğer görmemişsen önemli bir şey değildir. ancak tekrarlaması durumunda Servise müracaat etmeni tavsiye ederim.
bilgiler için teşekkürler
öyle bi aksesuarımız yok çok şükür biggrin hillholder ben kendimim zaten
smile aslında güzel bir şey helede otomotikte iyi gider.Gerçi benimki manuel ama esp asr paketi ile birlikte satın alındığı için mevcut

sizin otomatik şanzıman sorununuz vardı ne oldu ?