Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Blowup ve Turbo timer Hk. yeni başlık
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Nakres_serkan kardeşimin açtığı ''Blowup turbonun ömrünü uzatır ''konusuna onun son mesajını copy yaptım,Konuyu buraya aktarıyorum burdan devam edelim..


kesinlikle turbonun ömrünü uzatır sebebi biz gaza bastığımızda ve aracı stop ettiğimizde turboda hala hava mevcut oldugu için çarklar dönüyor ve aracı stop edince birden duruyor o yüzden çarklara zarar verir ama bow havayı boşalttığı için turbonun çarklarında durma olduğunda hava mevcut olmadığı için turbo kendiliğinden duracak kendisi durduğu için yavaş yavaş çarklarda bozulma olmayacaktır.
--------------------------------------------------------------------------------
Turbo otomobillerde turbochargerın oluştuduğu sıcak havanın tahliyesini sağlar gazı bıraktığınız zaman turbonun sıkışmasını engeller. Dolayısıyla daha çok performans alırsınız ve turbonuzun ömrü kesin bir şekilde uzar. Tüm turbo otomobillerde mutlaka kullanılması gereken bir parçadır.
Her turbo beslemeli otomobilde bulunması gereken turbo timer turbonuzun ve motorunuzun sağlıklı bir şekilde hizmet etmesini sağlar kullanım süresini uzatır ve dolayısıyla verimini arttırır.
Dünyanın en sesli 3 blow off undan birisi. (190 dB'e kadar ses)
Tamamen alüminyum gövde
Sertlik ayarlı
5-35 psi arasında çalışır
Universal. Her tür turbo araca monte edilebilir
Adaptörleri ile birlikte kutusunda teslim edilir
Tüm turbo araçlara uygulanabilir
Montajı kolaydır
Blow OFF Valfi vitesleri değiştirdiğnizde ya da yavaşladığınızda dakikada 100-150.000 kere dönen turbo tribünlerinin ani şekilde durup zarar görmesine engel olan ve çıkardığı "Pshhhht" sesi ile çevrediklerin dikkatlerini üzerine çeken bir sistemdir.Turbonun basıncını ayarlayan ya da onu direk olarak etkileyen bir sistem kesinlikle değildir.Turbo'nun devreye girmesinden sonra ayağınız gazdan çekmeniz durumunda ya da vites atarken
Turbo tribünleri hala dönmeye devam etmektedir. Ayağınızı gazdan çektiğinizde gaz kelebeği kapanır ve motora giden hava durdurulur ve geri çevirir.Geri çevrilen hava tekrar turbo bıçaklarına gider ve ters basınç oluştuğu için ani şekilde durmalarına sebebiyet verir.Ayağınızı tekrar gaza bastığınızda ise kelebek tekrar açılır ve turbo tribünlerinin tekrar dönmeleri beklenir.Bu ancak motorun yeterli dönme hızına ulaşana kadar gerçekleşebilir ve belirli devirlerde yeteri basıncı(boost) üretir.Gaza basma ve Turbo tribünlerinin dönmeye başladığı yeterli basınca ulaşıldığı an'a kadar ki geçen bu zamana "Turbo Lag" denilir.
Blow Off Valfi kelebekteki emişi algılar ve bir valf açarak aşırı basıncı bu valf vasıtasıyla atmosfere ya da valfin türlerine göre kademeli olarak atmosfere bırakır.Bu esnada içeride sıkıştırılmış basınç olmadığı için Turbo bıçakları serbest şekilde dönmeye devam eder ve ani şekilde durmasının önüne geçilir.Bunun sonucu olarak tekrar gaza basmanız durumunda turbo bıçakları zaten döner durumda olurlar ve bu da Turbo Lagını azda olsa düşürür.
Katiliyorum kendi aracimda var ve cok memnunum ...
Urunun piyasada montaj dahil 650 900 lira arasi oynuyo kim kime gecirirse yani . Ben urunu hongkongtan getirttim 2012 model hks 4 160 dolar 300 lirada montajina verdim 590 liraya geldi ama sunu unutmayin piyasada hks4 yok hks 3 var ve bunu 650 900 arasi yapiolar...
Benim bildiğim kadarı ile de Gazdan ayak çekildiğinde oluşan turbo kanatçıklarına binen geri basınç gaz kelebeği akışı kapattığında oluşur.

Dizel motorlarda gaz kelebeği olmadığından gazdan ayak kaldırıldığında turboya herhangi bir yük binmez. Bundan dolayı turbodizel araçlara uygulanan blow off sadece ses çıkarmaya yarar onun haricinde bir işlev görmez. Araçta bloww of performans kaybı verir , yağ atmasından bahsetmiyorum zaten çekiş falan düşer yani

Aşırı besleme benzinli araba olsaydı durum değişirdi . Ancak dizelde sesten başka bişeye yaramaz ve bence gereksiz... Ama ses için alacaklarsa da kendilerine kalmış bir şey diyemem.


Eğer aracınızda Turbonun ömrünü uzatmak istiyorsanız aracı stop etmeden önce 1 dk veya eğer gazlayıp geldiyseniz 3-5 dk aracı rölantide bekletmek Yeterli olacaktır. Zamanım yok derseniz turbo timer taktırabilirsiniz.

Turbo Timer Nedir? Napar? Neden kullanılır?


[Resim: 1912011163138.jpg]


Turbo Timer sizin kullanmanıza göre arabanızın kontağı kapandıktan sonra nekadar çalışacağını hesaplayan bir cihazdır. Bunu yapmasındaki neden ise turbonun palleri çok yüksek devirler çevirmektedir siz 5 binde giderken 80 90 hatta 150 bin devirlere çıkabilmektedir doğal olarak turbonun durması sizin motorunuzdan 10 kat daha yavaş olacaktır. Bundan dolayı hemen arabanızı kaparsanız yağlama işlemi biteceğinden turbonun mili yağsız kalacak ve durana kadar kendine zarar verecektir

Bu da balansının bozulmasın neden olacağından belli bir süreden sonra balans bozukluğundan çok yüksek devirlerde Paller sağa sola çarparak küçülecekleri için performans kaybına turbonuzun basınç basmamasına neden olur.
Bunların hepsini TurboTimer ile önleme şansımız var.

[Resim: Greddy_2.jpg]


2 çeşit Turbo Timer Var:
Type 0 :
Bu tip Turbo Timer da sadece turbonun dönüş zamanını hesaplıyorlar sadece zaman var.
Type 1 :
Bu tip Turbo Timerlarda zaman, lap time, cronometre, batery, hız, devir gibi seyler mevcuttur

Örneğin Bir arkadaş nette bu ürün için şöyle bir yorum yapmış;

Roverı aldığım zaman taktırmıştım hks marka auto konumunda kullanıyordum gayet iyi işe yarıyordu passat ile 2 kez turbo dağıtmış biri olarak turbolu her aracımda olmazsa olmazım diyebileceğim bir parça benim içim.. 100€ 150€ arası fiyatı ama takabilecek kişi sayısı kısıtlı; değermi bence değer passatı turbosunun 1200 tl+ masrafları olduğunu düşünürsek....

(ALINTIDIR)