Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Otomatik vitese özel ehliyet geliyor
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
AK Parti'den ilginç teklif...

Abdulkerim Gök, Ertuğrul Soysal, Mehmet Kasım Gülpınar, Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklik yapılarak, özellikle kadınların tercih ettiği otomatik vitesli araçların, 'B1' adılı farklı bir sürücü belgesiyle kullanılmasını öngören teklif verdi.
Teklifin gerekçesinde, ileri yaşta olan sürücülerin ve bayanların, trafikte düz vitesli araçlarla eğitim görürken, otomatik vitesli araçlara sahip olunca ciddi trafik tehlikeleri yarattığı savunularak, 'Belki ömrünün sonuna kadar otomatik vites kullanacak kişinin düz vitesli araçla eğitim görmesi mantık açısından da doğru değildir' denildi. Üstelik teklifte, otomatik vites kullanacak kişiler için 'ilköğretimi bitirme' koşulu da aranmadı.
Teklifte, otomatik vites otomobil, minibüs ve kamyonet kullanacaklara 'B1' sınıfı adıyla sürücü belgesi verilmesi önerildi.

Ebru TOKTAR ÇEKİÇ / ANKARA

Kaynak: Akşa.m
Belge demek para demek vergi demek acık var demekki bayan sürücülerde bu yara tuz basar işte
bu işrwn wn çok bizim aile karlı çıkıcak desene Thumbup1

ama genel olarak mantıklı bir hareket.(para kazanacak bir kişi olarak değil de manuel kullanan bayanlardan çok çekmiş biri olarak söylüyorum smile)

ehliyet alırlarken otomatik ile eğitim alıcakları için daha kaliteli eğitim verilebilir
işin vahim boyutu; ilköğretim şartının olmaması,

yoksa, çözüm üreten bi uygulama gibi..
Otomatik vitesli araç kullanacak olan sürücü adaylarının, otomatik viteste eğitim almalarına imkan sağlayan bir yasa teklifi hazırlandı.

[Resim: 74312033.jpg]

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar'ın hazırladığı ve TBMM Başkanlığı'na sunulan teklif, Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklik yapıyor. Teklif, otomatik vitesli araç kullanacak olan sürücü adaylarının, sürücü kurslarında otomatik vitesli araçlarla eğitim almalarına imkan sağlıyor.

Teklife göre, Trafik Kanunu'nun 38'inci maddesinde değişiklik yapılacak. B sınıfı yanında artık bir de B1 sınıfı sürücü belgesi olacak.

B1 sürücü belgesine sahip kişiler otomatik vites otomobil, minibüs ve kamyonet kullanabilecekler; ama düz vites araç kullanamayacaklar. Düz vites kullanabilmek için yine B sınıfı ehliyet gerekecek.

Teklifin gerekçesinde hem kadın hem de yaşlı sürücülerin düz vites araçlarla eğitim görmelerinin zaman zaman sıkıntı yarattığı belirtildi.

Teklifle, sürücü belgesi alacak olanlarda aranan 8 yıllık temel eğitimi bitirmiş olma şartı, 18 Ağustos 1997 tarihinden önce ilkokulu bitirenler için aranmayacak..

Haber kaynağı:
biz şimdi otomotik araclarımız için yeniden ehliyet alıcakmıyız acaba??yoksa b sınıfı hem manuel hem otomatik kullanabilcekmi??
Saçma.
(10-04-2012, Saat:20:07)batteristt Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]biz şimdi otomotik araclarımız için yeniden ehliyet alıcakmıyız acaba??yoksa b sınıfı hem manuel hem otomatik kullanabilcekmi??

Bizi bağlamıyor..
(12-04-2012, Saat:23:22)fiorino51 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Konu açılmıştı önceden

http://www.fiorinofunclub.com/mybb/konu-...liyet.html

Çareler tükenmez sevgili dostum biggrinbiggrinbiggrin