Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Fio'mm Cuffluyorr Yardım
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Arkadaşlar öncelikle 2008 Fio'm var. Bugün yolda giderken bişey dikkatimi çekti..

3 bin devirde 90 - 100 ile gidiyordum sanki komperasörden hava tutmuş gibi bi cuff sesi duydum teybin sesini kısdım. Baktım ki cuffluyor.Gazdan ayagımı cekince susyor basınca yine cuffluyor.

Aracı durdurdum vitesi boşa aldım. Gaza bastım 2 bin devire kadar ses yok normal motor sesi ama 3 bin devirden sonra Cufff diye bi ses geliyor . Acaba neden kaynaklanıyor bu ses yardım ederseniz..Çok makbule geçeçek..
Bende 2011 bipper var nadirde olsa bendede aynı olay oluyor bazen.Islık sesi gibi geliyor sanki.. egzosa takılan ıslıklara benziyor bendeki..
Aracı 2.el aldın üstünde blow mu varmış ki anlamadım biggrin
aynı-sorun-bendede-vardı-benımkı-2009-fıorıno-servıse-ıttım-turbonun-ava-alması-ıle-ılılıymıs-korkucak-bır-sorun-yok-dedıler
turbo dan dolayı sıkıntı yapmayın.

3000 devirden sonra ses geliyor ise sıkıntı yapmayın

ama

2000 devirde başlarsa bu sorun turbonuz sanayi ustası tabiri ile ötmeye başlamıştır. dert etmeyin adam gibi normal şekilde kullanmaya devam ederseniz araç 500 bine 600 bine gelene kadar sıkıntı çıkarmaz o turbo.

ama sürekli basmaya çabalarsanız 4000 deviri sürekli çevirirseniz 50 - 100 bin km sonra turbonuz sizlere ömür olur.
Yok arkadaşlar blow filan yok sadece arkdaşlarında dedigi gibi turboda sorun varmış. Araç devirden düştü çok yakmaya başladı. Hayırlısıyla bi kaç güne servise gidicek.Korkacak bişey yok.