Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: dpf hakkında
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
euro 5 egzoz emisyon standartlarına dizel araçları uyarlayabilmek için geliştirilmiş bir sistem diyebiliriz. Dizel araçların egzozundan çıkan partikül yani kurumları biriktirerek yüksek sıcaklıkta imha etmeye yarıyor kısaca bu sistem. Ayrıca hidrokarbon, CO ve CO2 emisyonlarına da etkili katkı sağlamakta.

Kurumların yok edilmesi işleminde ise 2 tip yöntem vardır, 1.si vw grubunun kullandığı pasif rejenerasyon, bunda kurumun yok edilebilmesi için aracın uzun mesafe kullanımı şart, çünkü yüksek egzoz sıcaklığı (600'C civarı) gerekiyor rejenerasyon işlemi için. Genellikle şehir içi kısa mesafe kullanılan araçlarda da bu nedenle problem oluşabiliyor. Bu nedenle her 800 km. de bir uzun süreli bir sürüş tavsiye edilir bu araçlarda.
Diğeride aktif sistem, bunun farkı ise yakıt deposuna koyulan bir katkı, filtrede biriken kurumun yanma sıcaklığını katalizör görevi yaparak 450'C civarına düşürüyor. Bu yüzden pasif sistemde olduğu gibi çok yüksek sıcaklıklara gerek kalmadan filtre temizlenebiliyor. Sorun çıkarma bakımından tabiki çok daha iyi bu yöntem, ama kullanılan katkıyı ekletmeyi unutmamak gerekiyor tabi.
[Resim: dpf.jpg]
arkadaşlar euro 5 motorlarda bulunan bu özellik.arac belli aralıklarla jenarasyon yapıyor ve yaparken stop etmemek gerekiyor.eger jenerasyon yarıda kesilirse dpf tıkana bilirmiş euro 5 kullananlar dikkat etsin ekranda dpf lambası yanık kalıyor ve motoru stop etmeyin yazıyor.
Şimdi aracımızın Euro 4 olduna sevinmelimiyiz. Bu dpf bizim Euro 4 lerde yok sanırsam.
Wlla ben bilerek euro 4 aldm sırf dpf olmasın die biggrin
birde euro 4 motorların daha seri olduğu tartışılıyor aslı varmıdır sizce ?