Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Fiat Fiorino 225 (Qubo) Natural Power CNG 51KW (70PS)
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Herkese Merhaba,
Doğal gazlı (CNG) Fiorino (Qubo-binek) bu aralarda isminden çok söz ettiriyor. Yaklaşık 13kg doğal gaz ile 300km yol yapabiliyor. Tabiki bu yeni 2100km deki araç için oldukça iyi bir değer. Aracı bağımsız olarak 09.09.2012 tarihinde Auto-Bild dergisi, bana yaklaşık 30km uzaklıktaki rampları ile meşhur turistik Schwarzwald (Kara Orman) bölgesinde zorlayarak test etmiş ve çok pozitif bir değerlendirme ile 5 üzerinden 4,5 yıldız vermişler. Araçta ayrıca 45 litrelik benzin deposuda bulunuyor. Ayrıca sol tarafı kapanmıyan gibi duran torpido gözü gözlerinden kaçmamış ve eleştirmişler.

[Resim: qubo2012-02-i205479439.html?review=true]

daha fazla bilgi için;
http://www.motor-talk.de/test/auto/fiat/...-ftId78767
Ahmet kardeşim; kusura bakma anlayamadım. Bu araçta bizdeki LPG li araçlar gibi , hem CNG, hemde benzinli mi kullanılabiliyormuş ? Ayrıca verdiği CNG tüketimi de öyle aman aman az birşey değil.... (13 kg ile 300 km)
(20-11-2012, Saat:13:55)isoskeisos Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ahmet kardeşim; kusura bakma anlayamadım. Bu araçta bizdeki LPG li araçlar gibi , hem CNG, hemde benzinli mi kullanılabiliyormuş ? Ayrıca verdiği CNG tüketimi de öyle aman aman az birşey değil.... (13 kg ile 300 km)

LPG sistemi sıvılaştırılmış petrol gazı yani benzicide lt birimi ile dolum yapılırken sıvı olarak depoya alınıyor. LPG regülatöründen (motor kaputunun altında) gaz haline getirilip motor yanma bloklarına iletilen bir sistem sonuçta bir petrol bazlı bir yakıt. Sadece benzinli motorlar için uygulanabilir. Fiyatıda doğal gazdan daha pahalı.

CNG sistemi ise sıkıştırılmış doğal gaz, tamamen benzincide gaz olarak kg birimi ile dolum yapılıyor. CNG sisteminin en büyük özelliği benzinli ve dizel motorlara uygun olması. Doğal gaz fiyatı LPG'den çok daha ucuz. Bir çok çöp toplama kamyonu ve şehir içi belediye otobüslerinde bu sistem kullanılıyor. Dahası Fiat Natural Power melleri altında Ducato, Doblo, Fiorino, Panda ve Punto'nun direk fabrikadan benzinli ve CNG modelleri satılıyor. Mercedes-Benz otomobillerinde NGT modelleri altında satıyor. Ayrıca CNG'li araçlar daha az atık gaz emisyonuna sahip oldukarından vergiden de avantajlılar.

Aşağıdaki link'te FIAT Almanya web sitesinde FIAT Panda'nın 3* ayrı modelinin yakıt tüketim karşılaştırması var. *Benzin, Dizel, Doğal Gaz (Erdgas)

http://www.fiat.de/cgi-bin/pbrand.dll/FI...1074372296