Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: direksiyon kilidi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Arkadaslar 1 yıldır fiorino kullanıcısıyım,kendi evimde garajım oldugu için hiç denememiştim.Gecen gece istanbula yolum düştüğünde gece aracımı direksiyon kilidiyle kitliyeyim dedim,(hani 55cm. boyunda ucu burgulu frene veya gaz pedalına takılan kilit varya)ama nedense boyu yetmedi.eski opel meriva aracımda hiç zorlanmadan takılıyordu.fiorinoda hiç denememiştim.direksiyonu hareket ettirdim ,düz yaptım,ters yaptım,ne yaptıysam olmadı.pedallar cok dipte kalıyor sanırım??bu arada benim aracım otomatik vites.
arkadaşlar sizler nasıl kitliyorsunuz?? tecrübelerinizi bekliyorum..yaşadıgım yerde sorun yokta,istanbul gibi tehlikeli yerlerde geceleri arabaya bişey yapıcaklar diye korkuyorum..
Öncelikle merhaba kale marka direksiyon kilidim var kaç cm olduğunu bilmiyorum ama gayet yetişiyor. sadece 1 hafta taktım kullanmıyorum artık .

Ayrıca en son servise gittiğimde araca bunu takma dedi servisteki tanıdık arkadaşım bilmem takarken hafif kastırdığımdan dolayı birşeye zarar vermiş ama tam olarak neydi bende hatırlamıyorum .


Eğer kaskonuz varsa takmanıza gerek yok kaskolu araçlarda kimse takmıyor. Ayrıca bu yeni model beyinli araçları çalıştırmak oldukça zormuş
kendi düşüncelerimdir.
iyi forumlar.
Eski nesil araçlarımızda direksiyon ve pedalla beraber kilitlenmeyi sağlayan bu aparat kullanılırdı ve oldukçada faydalı idi.
Ancak bilindiği üzere yeni nesil araçlarda ise direksiyon, kontak anahtarını yerinden çıkardığınızda kendiliğinden kilitlenir. Bu araç çalınmasına karşın önlemlerden biri olup, aynı kontağa başka bir anahtarla açmaya çalışsanız, anahtardaki kodu tanımadığından kontak açılmaz ve direksiyon da dönmez.. Yine ayrıca araçlarımızda buna ilave olarak immobilizer sistemi de mevcuttur. Kısacası artık eski nesil baston tabir edilen bu aparatın kullanılmasına bence gerek yoktur.. Yine de Kullanmak isteyenler için ise ancak ektra bir önlem olur.....
bende eksta tedbir amaclı olsun istiyorum..ama nedense benimki kale kilit olmasına ragmen yetişmedi,bi anlam veremedim bu olaya..
Tamam anladım, Aslında yukarıda bahsettiğim gibi araçlarımızdaki emniyet sistemleri bence yeterli.. Olsun bu aparatı daha başka bir aracında da daha sonra kullanabilirsin...