Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kontrol paneli tarafından gıcırdama sesi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Arkadaşlar merhaba,2012 model ve 11500 km de aracımın kontrol paneli tarafından genellikle arabayı stop ettiğim (titreşim de) zaman belirgin bir plastik gıcırdama sesi geliyor sebebi ne olabilir,sizin araçlarda bu ses varmı.
Merhaba.on gogusten mi bahsediyorsunuz? Eger on gogus ise montaj hatasidir buyuk ihtimalle.benimde arka koltuktan gicirdama sesi geliyor.servise goturdum kapidan dediler kapilari ve bagaj kapagini yagladilar yine de kurtulamadim o sesten.bence servise bi ugrayin derim.
(26-02-2013, Saat:20:47)bay fio Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaşlar merhaba,2012 model ve 11500 km de aracımın kontrol paneli tarafından genellikle arabayı stop ettiğim (titreşim de) zaman belirgin bir plastik gıcırdama sesi geliyor sebebi ne olabilir,sizin araçlarda bu ses varmı.

kalorifer boruları gıcırdıyor servise uğra müdahale etsinler.sen yapmak istersen gaz pedalının yanındaki plastik kapağı sola doğru çek çıkar tırnaklıdır,alüminyum borular var iki tane,kalerifer kutusundan tornavidayla uzaklaştır man lazım aşağı doğru yani arasını açman gerekiyor.arasını açarsan gıcırtı kesilir.Thumbup1
evet o kalorifer sesi hocam bende fe vardı arkadaşın dediği gibi yapın kesiliyor. Hatta arasına bez fe koydum ben garanti oldu..
Teşekkürler arkadaşlar dediklerinizi yapacağım,sonucunu burada paylaşırım.
(27-02-2013, Saat:21:02)bay fio Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Teşekkürler arkadaşlar dediklerinizi yapacağım,sonucunu burada paylaşırım.

boruların arasını açtıktan sonra o bölgelere siyah macun doldurursan daha faydalı olur.
Cam macununa benzeyen bir malzeme.
Araçlarımızın en kronik arızalarından olan bu gıcırtı sesi için arkadaşlarım gerekli açıklamaları yapmışlar.. Emin olun araçlarını sıfır bayiden alan arkadaşlarımızın % 80 ni bundan rahatsızlık duyarak servislere gidip, bu konuyu yukarıdaki arkadaşlarımızın anlatımı gibi halletmişlerdir.
Benim size eklemek istediğim ise Hazır servise gitmişken araç yan dikiz aynalarınızın görüş açılarını düzelttirmenizdir. Malum ya bizim aynalar hep yolları gösterir,Bir türlü istenilen açıya getiremezsiniz. Halbuki aynaların içinde bulunan plastik parçayı bir yan keski ile kestirirseniz, aynalarınız özgürlüklerine kavuşurlar.... (tecrübeyle sabittir)
aynayla ne sıkıntımız oluyor ki abi. Zaten diğer araçların gösterdiği kadar gösteriyor üstüne birde yolu gösteriyor .d bu bi extra bizim için .d
Arkadaşlar merhaba,belirttiğim sesle ilgili servise dün fırsat bulup gittim,evet sizin dediğiniz gibi ses oradaki alüminyum borulardan geliyormuş,usta arasına sünger gibi birşey koydu ses orada kesildi fakat gezdikçe hafiften yine yapmaya başladı tekrar gidip göstereceğim bilginize...