Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Ateşleme sisteminin bakımı ve basit arızaları
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
1- Akümülatörün temizliği:
Akümülatörün üst kısmında kir tabakası meydana gelmişse veya akü plakaları arasında kısa devre varsa bu durum akünün kendiliğinden boşalmasına (deşarj) sebep olur. Akünün dış yüzeyi temizlenirken sodalı su veya ılık su kullanılmalıdır. Kutup başlarının oksitleri temizlendikten sonra üzerine biraz gres yağı sürülürse yeniden oksitlenme önlenir.
2- Elektrolik seviyesi:
Eleman kapakları açılarak, elemanlar içerisindeki elektrolit seviyesi kontrol edilir. Seviye eksik ise plakaların 1 cm üzerine kadar saf su ilave edilir. Eleman kapakları yerine takılmadan, kapak üzerindeki gaz çıkış deliklerinin açık olup olmadığı kontrol edilmelidir.
3- Alternatörlü araçlarda elektrik kaynağı yapılırken dikkat edilecek hususlar:
Akümülatörün kutup başları sökülmeden araç üzerinde elektrik kaynağı yapılırsa alternatör diyotları yanar.
4- Platinin meme yapması (yanması):
Motor çalışmazken kontak anahtarı ateşleme konumunda uzun süre açık bırakılacak olursa endüksiyon bobini veya platin yanar. Bu yüzden motorun çalışmadığı durumlarda kontak açık bırakılmamalıdır.
Kondansatör (meksefe) arızalı olduğu zaman platin meme yapar. Platin çalışma neticesinde de zamanla meme yapar. Platin meme yaptığında ince zımpara ile temizlenmelidir.
5- Ateşleme sistemine yapılacak ayarlar:
Ateşleme sisteminde; buji, platin ve avans ayarları yapılır.
Platin ve bujiler, aracın kullanma klavuzunda belirtilen kilometrelere göre değişir.
6- Yakıt sarfiyatına etki eden ateşleme sistemi arızaları:
Buji, platin ve avans ayarları uygun değerde değilse, buji ve platin kullanım sürelerinin dışında kullanılıyorsa, buji kirlenmişse (kurum) ve buji aşınmışsa (tırnakların incelmesi) bu gibi arızalar yakıt tüketiminin fazlalaşmasına sebep olur.

ALINTIDIR