Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Akünün Ömrünü Kısaltan Yanlışlar…
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Akünün ömrünü kısaltan faktörlerin başında iklim koşulları gelir. Aşırı sıcak ya da aşırı soğuğa maruz kalan akü daha çabuk bitecektir. Bu sebeple kış aylarında araçlar daha çok akü problemiyle karşılaşır. Araç çalışmaz iken uzun süre farlarının açık kalması, radyonun açık kalması akünün ömrünün bitmesine neden olacaktır. Bu durumlarda 40 – 45 dakika da bir aracımızı 5 dakika kadar çalıştırarak akünün şarj olması sağlanmalıdır. Eğer araç hiç çalıştırılmadan bu işlemler yapılırsa 4 – 5 saat sonra akünün içinde bulunan akım tamamen biter ve araç çalışmaz. Farların açık unutulduğu durumlarda ise akü tamamen bitmemiş ise aracın farları kapatılarak 10 – 15 dakika kadar beklenilmeli ve sonra marşa basılmalıdır. Araç bu işlem sonunda büyük ölçüde çalışacaktır. Eğer 10-15 dakika bekleyip marşa bastıktan sonra araç çalışmıyorsa akü tamamen bitmiştir ve yetki servis çağırılması gerekir. Eğer araç uzun süre çalışmadan bekleyecekse örneğin; uzun süreli bir seyahate gidiliyorsa araç içerisinde bulunan saat ve alarm sistemi aküden elektrik akımı çekimine devam edecektir. Bu uzun süreden sonra aracınız çalışmayabilir. Böyle durumlarda akü kutup başlarından bir tanesi sökülerek gidilmesi doğru olandır.

ALINTIDIR
dostum değerli bilgiler için tşkrler devamını bekleriz
(26-01-2011, Saat:20:41)sfr2001 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]dostum değerli bilgiler için tşkrler devamını bekleriz

teşekkürünü butonla belirtsen daha makbule geçer smile
diğer sayfada hem teşekkür hemde +1 rep vermiştim smile yinede tşkr vereyim
(26-01-2011, Saat:20:47)sfr2001 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]diğer sayfada hem teşekkür hemde +1 rep vermiştim smile yinede tşkr vereyim

smile onlar içinde saol

NemO_R

Ve aracın çalışması için ilk hareketi sağlayan marş motoru ilk akım çektiğinde aküdeki akımın %70 ini çeker.Bu akımın sağlanamaması durumunda çalışmak için gerekli gücü volanta aktaramaz buda ya çalışamamasına yada zorlanarak çalışmasına sebep olur.
(26-01-2011, Saat:19:58)61AY161 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Akünün ömrünü kısaltan faktörlerin başında iklim koşulları gelir. Aşırı sıcak ya da aşırı soğuğa maruz kalan akü daha çabuk bitecektir. Bu sebeple kış aylarında araçlar daha çok akü problemiyle karşılaşır. Araç çalışmaz iken uzun süre farlarının açık kalması, radyonun açık kalması akünün ömrünün bitmesine neden olacaktır. Bu durumlarda 40 – 45 dakika da bir aracımızı 5 dakika kadar çalıştırarak akünün şarj olması sağlanmalıdır. Eğer araç hiç çalıştırılmadan bu işlemler yapılırsa 4 – 5 saat sonra akünün içinde bulunan akım tamamen biter ve araç çalışmaz. Farların açık unutulduğu durumlarda ise akü tamamen bitmemiş ise aracın farları kapatılarak 10 – 15 dakika kadar beklenilmeli ve sonra marşa basılmalıdır. Araç bu işlem sonunda büyük ölçüde çalışacaktır. Eğer 10-15 dakika bekleyip marşa bastıktan sonra araç çalışmıyorsa akü tamamen bitmiştir ve yetki servis çağırılması gerekir. Eğer araç uzun süre çalışmadan bekleyecekse örneğin; uzun süreli bir seyahate gidiliyorsa araç içerisinde bulunan saat ve alarm sistemi aküden elektrik akımı çekimine devam edecektir. Bu uzun süreden sonra aracınız çalışmayabilir. Böyle durumlarda akü kutup başlarından bir tanesi sökülerek gidilmesi doğru olandır.

ALINTIDIR

Emeğine sağlık.. oldukça faydalı bir paylaşım. Teşekkür ederiz.
slm
bi ilave de ben yapayım fiorinalarda bulunan start, stop özelliğini gece sürüşlerinde devre dışı bırakmanız doğru olur diye düşünüyorum birde bu kış aylarında ilave olarak kalorifer veya klima da çalışıyosa akü ye ilave yük bindireceğinden yıp ranmayı hızlandıracaktır.
emeği geçenlere tşkrler kazasız belasız sürüşler