Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: 1500 1700 devir arasında motordan gelen ses .
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar aracım 2012 model 61 bin km de . Bir süredir aracımı kullanırken sıkıntı yaşıyorum . kalkış esnasında 1500 1700 devir civarında motordan garip bir ses geliyor . şakırtı gibi . kavradıktan sonra diğer devirlerde sıkıntı yaratmıyor . ama kısa devirde 2. vitese attığım zaman yine 1500 devirde aynı sesi yapıyor . 53 bin km de çorlu haliç otoda servise girdi aracım ve bunun sebebini çözemediler . karbon temizliği dahi yapıldı ama sebebini bulamadılar . Sanayiye götürdüğümde ise yağsız bir süre gezdiysen motor kulaklarında açılma olmuş olabilir dendi ve yağ bakımları düzgün yapılmadı . enjektör temizliği için gittim ama ona da gerek olmadığını söylediler.
Aracım genellikle devirsiz kullanıldı ama yüksek devirde de sıkıntı yaşamadı . acaba devirsiz kullanıldığı içinmi vites aralıkları kısa tutulduğu için mi böyle bir sorunla karşılaşıyorum . Yakıtımı sürekli opetten almaya gayret gösteriyorum ancak aracım genellikle yedek depo da dolaşıyor yani ülkemizdeki fiyatlar malum . bilen anlayan birileri yardımcı olursa memnun olurum . şimdiden teşekkürler saygılar .
Devir düşükken zaten normal bi ses çıkartmaz hafif yükseldikce 1800 2000 arası turbonun sesi gelir ıslık gibi
ıslık gibi bir ses değil . değişik bir tıkırdı şakırtı gibi birşey . kavrayınca yapmıyor o sesi
Peki normal çalışırken bi ses çıkartıyormu siz aracı debriyajdan mı kaldırıyorsunuz gaz yardımı etmiyomusunuz?
normal çalışırken sıkıntı yok . tabiki gazla kaldırıyorum . ama kavrama esnasında ve vites değişimlerinde normal olmayan bir ses geliyor . farklı araçlara da bindim bu ses yok . benim canımı sıkan servisin buna çözüm bulamaması .
Alttan alırsan bulamazlar tabi can taşıyosun cozla biraz bi ton para verip almıssın yazık günah 2 gün sonra o yüzden dolayı daha büyük sorunlar açabilir. Sesini çıkar biraz bence baktın normal olmadı şiddetle işini hallettir.
valla bilmiyorum . bildiğiniz tanıdığınız birileri varsa trakya civarında edirne tekirdağ çorlu lüleburgaz adres verinde gösterelim ya
Ankarada olsan yardımcı olurdum servisde arkadaş var
Bu rulman sesi olabılır
60.000 km bakımında kayıslar ve gergı rulmanı degısıyor
Degıstırmedıysenız eger bu ses rulmandan gelebılır
valla bak arabamı cok sevıyorum ama ne bılım sorunları da cok ya dıreksıyon kutusundan ayrı ses gelıo bı kasıs den felan gecerken artık nerden geldıgını cozemedım arkadan bı ses gelıo vıtes gecısınde bagzen sıkıntı olyıor ama herseye ragmen fio smile yapacak bsyy ykk
smile
Sayfalar: 1 2