Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Araç Boş Viteste Az Yakarmı ?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2


Bana Göre Boştayken Daha Az Yakar Kaptırıp Bırakmıyarak Boşa Atacaz Tabi Bilinçsizce Attınmı Boşa Zapdedemezsin Tabi Ama Bana Göre Boşta İnmek Daha İyi Benim Açımdan Yada Ben Öyle Düşünüyorum Ben Fiorinoda Denedim Viteste'de 2.0 L Gösteriyor Boştada 2.0 L Demekki Aynı Yokuş Aşağı İnerken 70-100 Arasını Geçmem Sessiz Bi Şekilde İnerim .)
CUT-OFF nedir ?
Cutoff, motorun dönme kuvvetini şanzumandan alarak yakıta ihtiyaç duymaması ve böylece yakıttan ekonomi elde edilmesi.

NASIL ÇALIŞIR ?
Araç , hareket halinde iken kinetik enerjisi vardır. Yani hareket enerjisi. Bu enerji , aracın hızına-ağırlığına-yolun ivmesine-rüzgarın durumuna göre değişir.
Bu enerji , tekerleklerden şanzumana gelir. Şanzumandan ise biz istersek motora veririz. Böylece bu enerji , motorun çalışmasına devam etmesini sağlar. Şayet o anda motorun yakıtını kesersek , verilen hareket enerjisi ile motor çalışmaya devam edecektir. Fakat aracın hareket enerjisi , yolun durumuna göre er veya geç biteceği için motor istop edecek. Motorun istop etmesini engelemek amacı ile cutoff sistemine bir algılayıcı yerleştirilerek motorun X devrinden aşağıya düşmesi durumunda yakıtı tekrar motora göndermesini sağlarız.
Böylece Hareket enerjisi sayesinde bir müddet araçtan yakıt ekonomisi sağlanır. Ve adına Cutoff denir.

(ç)alıntıdır
benzinli araclarda cutoff vardır dizellerde cutoff yoktur..
benzin dizel lpg li araçlarda cuf off vardır
Benim onceki aracim benzinli idi. O gazdan cekince 0 oluyodu. Gecenlrde servisin scudo minibusune bindim o da 0 oldu. Motordan motora degisiyo heralde.
Depoyu Fulle Aracının ortalama yakıt tüketimini sıfırla 80km hızla 1500devirle tüketim 3 e kadar düşürr zaten araçlarımızın yakıt ölçümü bu hıızlarda ölçülür wink
valla benim araç su an 5400 km de arkadaslar basınca ucuyo ama yakıtı bu araca göre gayet iyi geldi bana 1.3 emo 95 start&stop
arkadaşlar bende yeni 2010 model fiorino aldım 75 hplik.

vitesteyken araç yokuş aşağı, gazdan ayağımı kestiğimde yakıt tüketimi 2 litre gösteriyor anlık tüketimde. ama boştayken deger göstermiyor.

ben tam tersi olması gerektiğini düşünüyorum. aracın yol bilgisayarında mı var yoksa bu araçlarda böyle mi?

anlayamadım nedenini? yardımcı olursanız sevinirim.
Fioda Tüketim 2.0L Assasına Düsmüyor Yani 2.0 Aslında 0
viteste daha az yakar rahat olun. tersi doğru olsa bile 0.1lt için o riske deymez.
Sayfalar: 1 2