Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: 2013 m.jet emotion 75 hp
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3
Arkadaşlar aracımı alalı daha 1 ay falan oldu. 1500 km de şuan. iki gün önce yokuşta kalkış yapmadı. motor stop ediyor. bunu iki defa yaptı. baskı balatayı zorlamamak için başka denemedim. bunun sebebi neden olabilir. şimdiden teşekkürler.
motor küçük olduğu için gaza biraz daha fazla basman gerekiyo
Aynen birazdaha gaze basman gerekiyor
bildiğim kadarıyla bizim araçlar da diğer araçlar gibi gaza basmadan gitmiyordu değil mi?
ozellıkle arabada senden baska birileri veya yük varsa dahada basman gerekiyo smile)


düz yolda gaza basmadan debrajdan ayagımı cekınce araba hızlanıyor
Evet ayni dert bendede var 75 hp ler 1200 devire ulasmadan turbo devreye girmedigi icin boyle oluyor
1750 dd turbo beslemeye başlar bu devire kadar besleme olmaz o yüzden 2000 ile 2500 dd arasında kullanırsanız performansı hissedersiniz
Aracınız tiptronik mi yoksa manuel vitesli mi belirtmemişsiniz... Şunu bir açıklamaya kavuşturalım ki, tüm araçlarda Rampalarda kalkış esnasında böyle şeyler olabilir. Özellikle bu olay hemen hemen otomatik şanzımanlı araçlarda daha da belirgindir. Zaten üreticiler tam da bu nedenden dolayı , opsiyonel olarak'' Hill holder'' yani aracın geri kaçmasını önleyen bir mekanizma geliştirmişlerdir.. Bu durumda ne şekilde hareket etmeniz gerektiğini yukarıda arkadaşlar belirtmişler... (biraz daha fazla gaz verme gibi)
Turbo konusuna gelince bizim araçlarımızın (75 HP) lik olanlarında turbomuz yeterli gibi görünse de , ben keşke 95 HP liklerde olduğu gibi biraz daha güçlü olan turbo olmasını isterdim doğrusu... Ayrıca turbonun gücünün, 1750 dd yerine 1500 dd devreye girmesini bu şekilde aracın daha kısa sürede ivmelenmesini arzu ederdim.. Bu şekilde yukarıda sizin de belirttiğiniz ,rampada kalkma gibi problemleriniz olmayabilirdi...
Ne yapalım sağlık olsun...
(24-08-2013, Saat:17:53)ibrahim07 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaşlar aracımı alalı daha 1 ay falan oldu. 1500 km de şuan. iki gün önce yokuşta kalkış yapmadı. motor stop ediyor. bunu iki defa yaptı. baskı balatayı zorlamamak için başka denemedim. bunun sebebi neden olabilir. şimdiden teşekkürler.
Gazı az verirsen öyle olur bi ara bende otoparktan çıkarken olmuştu eğer gazı normal yolda kalkıyormuş gibi verirsen motor kitliyor ,O yüzden frenden çeker çekmez gaza biraz fazla basmak gerekiyor.Hem bu tek bizim arabaların sorunu olduğunu düşünmüyom eğimli yolda az gaz verirsen çoğu araba bunu yapar.
(24-08-2013, Saat:17:53)ibrahim07 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaşlar aracımı alalı daha 1 ay falan oldu. 1500 km de şuan. iki gün önce yokuşta kalkış yapmadı. motor stop ediyor. bunu iki defa yaptı. baskı balatayı zorlamamak için başka denemedim. bunun sebebi neden olabilir. şimdiden teşekkürler.

Benim aracımda 2013 75 hp emotion fiorino alalı 2 ay kadar oldu 1800 km de şuan aynı sorun bende de var dik yokuşta denedim 2 -3 defa motor stop etti daha sonra olayı kavramaya çalıştım yılmadım.Motorun küçüklüğü ve turbonun 1750 den sonra devreye girmesini düşündüm.Turbo 1750 den sonra sadece devreye giriyo bi de bunun boşluğu doldurması gerekiyor.Yani, 1750 devirin üzerine çıkmak yetmiyor.Ayrıca debriyajı fazla bekletme ayağının altında.Ben 5 inci denemede DEVİRİ 3000 NE ÇIKARTTIM VE DEBRİYAJI İSE FAZLA BEKLETMEDEN (Birden değilde biraz daha hızlıca) ÇEKTİM.PATİNAJ ATARAK FIRLADI. smile Sende dene bunu birdaha arabam çekmiyo demeyeceksin.
Sayfalar: 1 2 3