Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Araba
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Fiat Fiorino 2013 75 1.3 Multijet 600 km araç hareket ettikten sonra direksiyonun altından ve pedalların üst kısmından cızırtı sesi geliyor.Özellikle bozuk yollarda ses iyice artıyor.Kontrol ettim kesinlikle koltuktan veya direksiyondan değil sebebi ne olabilir?Yardımcı olursanız sevinirim.
[Resim: fiat-punto-kalorifer-petei-grande-punto-...790006.jpg]
Kalorifer petek borularından geliyor olabilir. Bu yukarıdaki resimde ki boruların kalorifer kutusuna sürtmesinden dolayı yapıyor. Bu boruları izole edince ses kesiliyor.serviste hallettir.Thumbup1
aracınız otomatik mi bilmiyorum ama eğer öyleyse şanzımandan geliyordur.
[/align]
Araç otomatik değil ses sanki lastik sürtünmesi gibi.Bunların Fiat'ın 0 araçları böyleyse 2. ellerini siz düşünün.Bulunduğum yerden Fiat servisi yok.(Bayburtta)Erzuruma gideceğim ama siz forum üyelerinden bir bilgi almak istedim.Bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.Teşekkürler.
Aynı sorunun benzeri sıfır aldığım zaman benim aracımda da vardı. debriyajdan ayağımı çekerken gıcırdama oluyodu. Çok gıcık ince bir ses oluşuyordu. Serviste kalorifer boruları sürtme yapıyor dediler yaptık dediler 3 gün geçmeden tekrar başlıyordu. En sonunda bendeki sorunun o kalorifer borularının üzerinde ses izalosyonu sağlayan plastik bi kısım vardı o öne doğru geliyordu. Debriyaja basınca da sürtme yapıp ses yapıyordu. Güzelcene yerine sabitledik ses mes birşey kalmadı. Umarım sendeki sorunu da böyle halledersin.
Evet arkadaşım bende de aynı ses vardı oradaki boruları izole ettiler ses kesildi.
Arkadaşlar malum kış Bayburtta 2 gündür sıcaklık gece -23 dereceye kadar düşüyor.Aracı saat 11 de çalıştırmama rağmen ve kaputa battaniye örtmeme rağmen sabah 8 de araba çalışmıyor.Bu sorun 2 gündür var.Bu arada araç 2013 model.1.3 multijet 1000km de.Erzurumdan aldım.Servisi aradım.Tabi ilk önce yakıttan oluyordur dediler.Benimle beraber aynı yerden yakıt alan birçok dizel araç sahibi arkadaşım var(BP)'den alıyorum.Burda tavsiye ettikleri Opet yok.Hemen hemen hepsinin aracı çalışıyor.Servis mazota dizel katkı maddesi kat dediler.Sıcak bir yere çek dediler.İşin işinden çıkamayınca arabayı çekici ile servise getir dediler artık ne yapacaklarsa,kısaca başlarından savdılar.Daha eski model dizel araçlar 1 marşta çalışıyor.Benim aracında marş basıyor 4-5 defa deniyorum fazla zorlamıyorum.Ancak ikindiye doğru saat 2-3 civarı güneş aldıktan sonra çalışıyor.Bu problemi nasıl çözerim?Yardımcı olursanız sevinirim.