Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Araç Kredisi Dosya Masrafı İadesi Hakkında
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3
Merhaba.
Bildiğimiz gibi Bankalardan 10 yıl öncesine kadar kullanılan kredi dosya masraflarının iade edildiği bu günlerde merak ettiğim bir konu var.

Krediyle Sıfır Fiat Fiorino aldım ve 600 TL dosya masrafı kesildi.

Fiat Bayisinden aldığım ve kredi işlemlerini onlar hallediyor biliyorsunuz. Elimdeki Dökümde Koç Fiat Kredi Finansman A.Ş diye bir kuruluştan kullanılmış.

Merak ettiğim konu bu dosya masrafı için dilekçe yazacığım ve dosya masrafının iadesini talep edeceğim. Bu yüzden daha önce bu işlemi gerçekleştiren oldu mu acaba?

Teşekkürler.
Ben 2013 Temmuzda 0 Km Fiorino aldım. 600 TL Dosya Masrafı aldılar bendende. Dilekçe ile Tüketici Hakem Heyetine başvurdum dosya masrafımın iadesi için, 4 ay sonra paramı kuruşu kuruşuna aldım.

Sende git THH 'ne dilekçe örnekleri var onlarda onlardan doldur , sonra kesinti yaptıkları belge ve nüfus bilgilerini ek olarak ekle teslim et . Merak ettiklerini onlara sor sana yardımcı olurlar. daha sonra sana kazandığına dair bir belge verecekler onu al ister şahsen istersen bir avukata vekalet ver o halletsin icra yoluyla paranı al. İcra mahkemesine başvurmassan ödeme yapmıyorlar bilgin olsun. Bana sorarsan ver avukata o uğraşsın. Merak ettiğin bişey olursa yardımcı olurum....

Bu arada avukat senden para istemez . Parasını karşı taraftan alır. Avukatla yinede bu meseleleri konuş. Sadece 59 TL Vekalet ücreti var noterden. 2 Kişi vekalet verirseniz yarısını verirsin. Avukat bu işin erbabı olduğundan içtiği suyun bile parasını alır karşı taraftan. Sen kendin halledeceksen icra mahkemesinde yapacağın bir sürü işlem var ücretli olmak üzere onlarla uğraşmak istemiyorsan en iyi yol avukat derim ben....

Bu arada dilekçe kısmında banka adına KOÇ FİAT Kredi Finansman A.Ş yazıcaksın. Savunmanın (Orjinal) örneğini Mail olarak gönderebilirim Mesajla ulaş bana....
Peki kredi odemeleri devam ediyorsa problem olurmu?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hiç bir sıkıntı olmaz. O anlaşmalar dahilinde . Borcun bitince 1 iş günü içinde rehinin kalkar. Anlaşmaya uymayan taraf suç işlemiş sayılır.

Bu arada kredi imzalanırken kendi el yazınızla sözleşme maddelerinin son kısmına ''Kendi rızam ile dosya masrafını vermeye kabul ediyorum . Okudum anladım'' ibaresini yazarsanız ve imzalarsanız talep hakkının olumsuz olacağını duydum . Dikkat edin buna.

Özellikle kendi el yazınız ile yazdıysanız. Kendileri dijital ortamda yazsalar dahi bu tek taraflı zorlama kabul ediliyor. Ama el yazısı ile olursa o zaman sıkıntı... (Bu kısmı sadece duydum kesin değil ama olma ihtimali yüksek)
bende mayıs 2013 te aldım bendende 600 yl dosya masrafı adında para aldılar yardımcı olunda alalım şu parayı
Yorgun cihat'ım Volkana mail attım örnek olarak . Ondan iste göndersin sana örnekleri yada bana Mail at sana da gönderirim. THH'ne dilekçeyle başvur karardan sonra işlemini bitir paranı al hayırlısıyla.
valla levent abim mailin elime ulaştı seninki gibi bir dilekçe doldurdum verecem bakalım sonucu buraya yazarım çok teşekkürler
bu söyledikleriniz normal bi banka içinde geçerli değilmi ben fiatın kendi verdiği krediden almadm ben cünkü bi bilgi verirseniz sevinirim
Valla 31 Aralık 2012 De Bende Koç Fiat Finans'tan Çektim Kredi Bendende 500 TL Kesildi Yanlış Hatırlamıyorsam Eğer Böyle Bir Durum Varsa Bende Başvuracağım Gerekirse Kredinin Tamamını Yatırır Rehini Kaldırırım Levent Abi'm Maili Banada Atarmısın Rica Etsem ? Ö.m'dan Olarak Mail Adresimi Vereyim
Ne demek cihat inşallah paranı en yakın zamanda alırsın. Cevabını bekliyoruz hayırlısıyla.

Bu söylediklerimiz tüm bankalar için geçerli. Herhangi bir bankadan çektiğin kredi dosya masrafını geri almanız mümkün. Kanunda yeri var çünkü. Haksız kazanç olarak değerlendiriliyor.


Mehmetim mail adresini yolla en yakın zamanda sanada gönderirirm örnek dilekçe ve kararı.
Sayfalar: 1 2 3