Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Araç bakımını kaç km öteleyebiliriz?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3
Aracımın bakımı geliyor 1500 km sonra. Araç servise 6000-16000-26000 kilometrelerde girdi. Şu an 34500 kilometredeyim. Aracımı 40 binde bakıma götürsem bi problem olur mu? Yani 4000 km daha geç götüreceğim. Zaten 4000 kilometreyi 2 ayda rahat yaparım. Bi dahaki ay aracın sigortasıda geliyor. Ayrıca kasko yaptırmayıda düşünüyorum. Hem sigorta, hem kasko, hem bakım derken baya bir girmesin diye geç götürmek istiyorum.
değerli fiocu arkadaşım 10000 ve 15000 km bakımı olarak rutin bakımları 2ye ayrılıyor bizim araçların.kullanmış olduğun yağ değiştirir bu km değerlerini.şunu hatırlatmak isterim ki zamanından önce yapılan bakım biraz lüxe girse de her zaman iyidir.10000 den 10000 e alışılagelmiş bir bakım periyodumuz var.bi zararı olur mu diye sorarsan tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.normal bakım km aştığın zaman araban yağ yakmaya başlar ve dolayısıyla yağ eksiltir.bunun elbette ki zararı vardır.motor ömründen kemirmeye başlar ki Allah göstermesin subap erimesi gibi bi durumla bile karşı karşıya gelirsin. bu da sana 7-8 bin lira civarında bir masraf demektir.ama filtrelerin ve yağın zamanında veya erken değiştiği zaman araban nefes alır ve rahatlar.kendi vücudumuzdan örneklendirelim.burnun tıkalı iken rahat nefes alamazsın ve yorulursun halsizleşirsin daha fazla enerji tüketirsin.ayrıca arabaya biniyorsan ve yolda sana bakmasını istiyorsan sen de arabana bakmalısın.biraz uzun oldu ama idare edelim artık.hayırlı günler diliyorum.
Teşekkürler, en iyisi bakıma götüreyim aracı smile Sonra masraf açmasın başımıza.
doğru karar =) yakıt filtresini değiştirdin mi hiç aldığından beri?
Arabayı servisin kapısına bırakıyorum tekrar aynı yerden geri alıyorum smile Onlar yapıyor ne yapıyorlarsa. Ama servis kağıdına baktığımda yakıt filtresi değiştirildiğini yazmışlardı.
aracının başında durman senin yararına olur dostum.yakıtını da kaliteli bi yerden alıyorsan da filtren yeterince temiz çıkar ama değiştirmekte fayda var.
4000 Km çok, servis 1500 Km telörans tanıyor. Mümkünse yaptır bencede.
1000 km tölerans var diye biliyorum.
Servis çalışanıyla muhabbet arasında sormuştum 1500 demişti bana
Arkadaşlar + - 1500 km içinde bakım yapılması gerekir


Turuncu 16 dan gönderdi smile
Sayfalar: 1 2 3