Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Otomatik Vites
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhaba,
Otomatik vitesi manuel vitese alınca seyir halindeyken trafik tıkanırsa(Yavaşlama olursa) vitesi 1. vitese mi almak gerekiyor yoksa diğer viteslere mi almak gerekiyor? Boşa alınca sanırım otomatik viteslerde olmuyor. Normal vitesli arabalarda durum daha kolay ama otomatik vitesi manuel olarak kullanınca biraz karışıklık oluyor. Bilgilendirirseniz sevinirim.
Yarı otomatiktir bizim araclar tabiki boşa almak daha sağlıklı hem yakıt tararrufu hem motoru yormaz.
(09-05-2014, Saat:01:41)RaneZ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Yarı otomatiktir bizim araclar tabiki boşa almak daha sağlıklı hem yakıt tararrufu hem motoru yormaz.

Fiorino otomatik vitesi manuelde kullanırken seyir halinde boş vitese geçilebiliyor muydu? Vitesi boşa alınca uyarı sesi çalıyordu diye biliyorum.
Ben duruş haldeyken söyledim giderken boşa almak hiçbir dizel araçta mantıklı olmaz tekerler dönerken boşa alırsan daha fazla yakıt harcar hemde güvenlik zaafiyeti oluşturur bu sebebten uyarı sesi veriyor savrulmaya davetiye çıkartır.
(09-05-2014, Saat:01:48)RaneZ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ben duruş haldeyken söyledim giderken boşa almak hiçbir dizel araçta mantıklı olmaz tekerler dönerken boşa alırsan daha fazla yakıt harcar hemde güvenlik zaafiyeti oluşturur bu sebebten uyarı sesi veriyor savrulmaya davetiye çıkartır.

Peki trafikte yavaşlama olduğunda vitesi nasıl değiştirmemi önerirsiniz? Normal vitesli arabalarda normal şekilde kullanabiliyorum ama otomatik vitesi manuel vitese çevirince biraz karışıklık oluyor.
yavaşlarken sorun olmaz durduğunda boşa almanı tavsiye ederim sonuçta yarı otomatik bizim araçlarımız. yavaşlarken sorun olmaz.