Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Sizce bu araç neden yandı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
Slm arkadaşlar aranıza sivastan yeni katıldım sivasta olan bir olayı sizlerle paylaşmak istedim dizel araç neden yanar
[Resim: seyir-halinde-alev-alan-arac-tamamen-yan...10ade4.jpg]
Her türlü sebebi olabilir. Belki aracın motoru bakımsızdı veya araç çok zorlanmış olabilir. Tam sebebi şudur diyemeyiz.
Araçlarda yangın en çok elektrik hatasından çıkar.. kablolar birbirine deyerse şase yaparsa yada elektrikçi kabloları hataylada olsa yanlış bağlasın yangın çıkar

Allah kimseye göstermesin
bende şahit oldum avea cıların kyllandıgı fiorino ısıklarda beklerken alev almıstı motordan yangın tupleriyle sondurmuslerdi
Bende elektrik hatasından olduğunu düşünüyorum . Elektrikçiler daha iyi bilir gevşek bağlantı aşırı ısıya neden olur. Onun için ek yapılan yere şiddetle lehim yada klemens takılması gerekiyor.
(19-05-2014, Saat:11:21)Levent SARI Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bende elektrik hatasından olduğunu düşünüyorum . Elektrikçiler daha iyi bilir gevşek bağlantı aşırı ısıya neden olur. Onun için ek yapılan yere şiddetle lehim yada klemens takılması gerekiyor.

Katılıyorum......
Geçen başka bir forumda birinin sıfır audisi yolda alev almıştı. Sonra sislere elektrikçide işlem yaptırdığı ortaya çıktı. Tam da bölgeden başlamış.

Elektrik işi şakaya gelmez. Aman dikkat.
renoult lar bu konuda sabıkalıdır.
Daha dün haberlerde gördüm 2013 Mercedes yolda giderken alev alev yanmış. Başka sebeblerde olabilir demekki.
Başımdan Geçen Bir Olayı Söyleyeyim Sizlere...

Daha önceki aracım olan golf 4 de sol ön sinyal lambasının duyunda bir problem çıktı. Ufak bir kısa devreden dolayı sigortası yanmıştı ki bu olay Kayseri'de iken başıma geldi sanayi oturduğum yere biraz uzak olduğu ve yorgun olduğum için yakınlarda ki bir elektrikçiye götürdüm arabayı neyse bu abim tabi ezbere iş yaptığı için 10 Amp. sigorta yerine 25 Amp. sigortayı takmış ben o an için fark etmedim sonra sinyali çalıştırdı ve arabadan bozuk olan duyu yerine oturmak için inince araçtan telefonumu almak için bir uzandım ki sad ne göreyim sinyal rölesini de içinde barındıran dörtlü düğmesinden duman fışkırıyor. tabi hemen kontağı çıkardım taktığı sigortayı söktüm ve söverek ayrıldım oradan. Allah'tan sadece alarm Cihazının Sinyal çıkışını yaktı gerisinde bir problem yoktu.... Uzun Lafın Kısası telefonu almak için uzanmamış olsaydım belkide göğüs kısmı alev alacaktı.
Sayfalar: 1 2