Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: kar zinciri hakkında
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Lastik taban ve lastik iç yanakları üzerinden zincir kilidi ile birlikte 15 mm’den fazla taşmayan ince baklalı zincir kullanın.

[Resim: 65mlop.jpg]

Lastik taban ve lastik iç yanakları üzerinden zincir kilidi ile birlikte 15 mm’den fazla taşmayan ince baklalı zincir kullanın. Çelik jantlı tekerleklerin jant kapakları, zincirin bazı kısımları ile temas edebilir. Jant kapaklarını çıkarın.
· Zincirler takılı iken yavaş gidiniz. 50 km sürati geçmeyiniz. Çukurlardan, basamaklardan ve kaldırımlardan kaçınınız ve kar olmayan yollardan uzun süre gitmeyiniz. Zincir kullanımı otomobilin kullanıldığı ülkenin kurallarına göre uygulanır.
· Zincirler, sadece tahrik tekerleklerinin lastiklerine takılabilir.
· Yaklaşık 20-30 metre kadar gittikten sonra, zincirlerin gerginliğini kontrol ediniz.
Çok Önemli: Yedek lastiğin boyutları küçük olduğu için, üzerine kar zincirlerinin takılması mümkün değildir. Eğer ön lastiklerden biri patlar ise, önce arka lastiklerden birini yedek lastik ile değiştiriniz ve sonra patlak lastiğin yerine çıkartılan arka lastiği takınız. Böylece, ön lastikler normal boyutta olacağı için, üzerlerine kar zincirleri takılabilir (önden çekişli otomobillerde).
(ALINTIDIR)

NemO_R

Zincirher halukarda aracımızın lastiğinin yıpranmasına yol açıyor.Snowcat denilen ürünler daha mantıklı bence veya kar paleti