Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Soğutma Suyu Hakkında
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Arkadaşlar,

10 gün önce serviste aracımın periyodik bakımını yaptırmıştım. Eskiden soğutma suyu bidonundaki antifiriz pembe renkli ve berraktı.
Bugün kaputu açıp baktığımda hafif grimsi kirli su gibi olduğunu fark ettim Oysa servis elemanı bana antifirz değişti -40 derece yapıldı demişti.

Antifirizmi kullanmadılar, kirli sumu koydular, normal musluk su koydukları içinmı bu rengi aldı bilgi olan arkadaşlar yazarsa sevinieim.
antifiriz iki renktir koyu pembe kimine göre açık kirmizi yada mavi kimin deyimine göre koyu yeşil . Egerki servise vermeden önce pembeyse suyunuz servisten ciktiktan sonra koyu giri olmuşsa şu olabilir önceki antifiriz özelliğini kaybetmişti bunlarda suyu değişmeden antifiriz eklemislerdir oda radyotordeki ve motorlarıdaki pisligi sökmüş o rengi almıştır.

Bide yag doldurma katındakapagini ac bak altında balcik gibi sarımsı bir kivam varmi varsa yaga su karisiyordur egerki öyle bir durum yoksa . Ucuz bir antifiriz bulup motor suyunu eksiltip su yerine doldurum bir iki gün gezin o şekilde sonra komple o suyu bosaltip yeni su koyun tekrar birgün durdurun ve tekrar bosaltin maksat motordaki ve radyatordeki pislikler ciksin sonra suyun renginde bulaniklik yoksa suyunu birakip antifirizinizi ekleyin çünkü motor suyundaki pislik ileriki dönemde radyotoru tikiyabiliyor. .
Resmoni çekip koyma şansınız varsa iyi olur.