Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Zıplama sorununu hallettim !
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32
selamlar...
arkadaşlar az önce namistain amaortisör'den Erdem usta il görüştüm.sadece arkalar için 250, dört amortisör için 400 lira alacağını söyledi.asıl yazmak isteğim ise artık kendi amortisörünü söküp göndermen gerekmez dedi.ben burda ayarlıyacam ve sana kargoyla iletecem dedi.fiyat değişmeyecek kendi amortisörlerin de sende kalacak dedi.
parasını ayarlayıp bu işi bende yaptıracam.az kalsın arabayı satacaktım.isteğim sonucu alırım inşallah.
amörtisörlerini degiştirdikten sonra farkı göreceksin ve aracından asla vaz geçemiyeceksin.işlemden sonra yorumlarını bekleriz..
Kesinlikle yorumları bekliyoruz birde benmi yanlış anladım nam amortisör senden orjinal amortisörlerini istemiyo o fiyata yumuşatılmış amortisör veriyo öylemi


Sent from my iPhone using Tapatalk
arkadaşlar agrilon arkadaşın fikri çok iyi tabi biraz maddiyat gerekli... o konu dışında başka bir uygulama buldum daha önce yapanlar olmuş sanırım doblolar da falan arka helezon amartisör veya makas altında takozlar var bu takozlar araç park halinde baktığınız zaman amartisörle arasında 5-6cm kadar boşluk var internetten araştırıken dobloda takozları 5 cm falan kestikten sonra aracın rahatladığını yazmışlardı uyuglamalı ve resimli olarak bende dün kafam attı gittim maket bıcağı ile çok abartmadan takozları ilk boğumun biraz altından kestim deneme sürüşüne çıktığımda ise araç kasislerde esnemeye başladı yanlış anlamayın kesinlikle piskolojik değil hatta bunun içinde kendi iş yerimde devamlı aracıma binen elemanı bindirdim abi esneme yapıyor araç dedi, eskisi gibi tak vurmuyor dedi veya ani sekme yapmıor dedi tabi bu arkada 1 kişi otururken 3 kişi falan oturduğunda dahada esneyeceğini düşünüyorum..aklıma yatmayan kısmıda şudur park halinde amartisör ve takoz arasındaki boşluk acaba hareket halinde daralıyor mu doblocu öyle bir açıklama yapmıştı aracın park halindeki duruşu ile seyir halindeki farkldır diye zaten o açıklamayı okuduktan sonra hiç düşünmeden kestim... spor yay takan arkadaşlar muakkak o takozu kısaltıyorlar zaten...
Araba çok yüklü olduğunda veya araba kasise hızlı girdiğinde ağırlık o plastiklere biner ve lastik olduğundan belli bir esneklik sağlar. Onları kestiğinizde dediğim şeyler olmaz ve alt takımlara yaylara ve amortisöre zarar verebilir. Keşke kesmeseydiniz. Şu durumda ağır yükte yaylar birbirini yapışacak ama altta onu destekleyen bir şey olmayacaktır. Fiorinonun zıplaması şasinin kısa olması ve yay ile amortisörlerin sert olmasındandır. Hem yük için hem de yol tutuşu için sert olmalı. Yumuşak yay takarsanız zıplama azalır ama yol tutuşu zayıflar ve ağır yük de atamazsınız. Ve kısa şaşi için yumuşak yay takla riski demektir. Araba üzerinde değişiklik yapılacağına amaca uygun araba alınmasını tavsiye ediyorum.
dursun hocam yazdıklaırınıza katılıyorum lakin abartılacak derece bir kesim işlemi yapmış değilim kesmiş olduğum halde bile helezonların birbirine yapışacağına ihtimal vermiyorum çünkü o kadar kısa kesmedim bir diğer konuda helezonlar birbirine yapışacak kadar esniyeceğini zannetmiyorum aracın sert süspansiyon yapısından dolayı..yüklü konumda deneme şansım olmadı daha zaten şahsi kullandığım bir araç işe gelir giderim sadece ev için bir yük taşırsam onu taşırım yoksa ticari anlamda aracı kullanmıyorum zaten
Arabada bulunan hiç bir aksam boşuna değildir. 1 cm bile kestiyseniz etkileyecektir. Çünkü o mesafe ölçülerek uygun lastikler takılıyor. Helezonlar ise kasislerde birbirine yapışma seviyesine gelmektedir. Ama alttaki lastikler sayesinde helezon yapışmadan ağırlık o lastiklere biniyor. Sadece yük olarak eşya aklınıza gelmesin. Arabaya 5 kişi bindiğinde arabanın ne kadar yere yaklaştığını düşünün. Lastikler görev görmediği için kasislerde küt diye bir metal sesi duyabilirsiniz.
fiorino gibi hem kısa hemde yüksek araçların suspansiyonuyla gelişi guzel oynamayın..

hiçbir negatif durum farketmezsiniz ama bir engelden kaçmak için ilk defa sert bir direksiyon hareketinde araç hiç ummadığınız tepki verir..

piyasada satılan hazır kitleri tercih etmek pahalı ama güvenlidir çünkü satışa konmadan önce test surusu ile ileri seviyede suruculerle gelistirilmistir..

amortisörün,helezonun geometrik ölçülerini hesapsızca degistirip araci zorlu test surusunden geçirmeden trafige çıkmak cehaletten baska bir şey değildir..

yok şöyle viraja girdim böylede yanladım test ettim sanmayın..o kadar becerikli surus yapabilecek seviyede olsak boyle işlere kalkışmazdık zaten
Arkadaslar bilgilendirmeleriniz icin tesekkur ederim
bir bilgi notu daha düşeyim dilerseniz siz helezonu az da olsa kestim diyorsunuz ama helozonun boyunu keserek kısaltmak daha çok sertleşmesine
sebep olur..fiorino zaten sert değilmiydi ?


''hadursun'' rumuzlu arkadaşın dediği gibi hızla girilen bir tümsekte de helezon yay tamamen kapanır ve şaseye aynı bir balyozla vurmuşçasına etki yapar..şasenin veya amortisör kulelerinin eğilmesi çokça görülmüştür bu durumlarda..
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32