Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: motor freni
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: epm1jm.jpg]


Motor freni bir aracın ayak freni kullanmaksızın, frenlenmesi metodudur.

Bu metot, araç hızının azaltılabilmesi için, motorun dönme direncinin kullanılmasıdır. Örnek, yokuş aşağı inilirken gaz pedalı bırakılmış ve araç viteste iken silindirlere yakıt gönderilmese bile tekerlekler döndüğü için motor da dönmeye zorlanacaktır. Ancak krank mili dönmeye karşı (silindirlerdeki sıkıştırma ve sürtünen parçaların direnci nedeniyle) direnç gös­terir. İşte bu direnç nedeniyle tekerlekler de yavaş dönerek aracın yavaşlamasına neden olur.

Bundan başka vites küçültmek, aracın hızı aynı olmasına rağmen motorun daha hızlı dönmesine neden olur. Motor devri arttıkça motorun dönme direnci de artacaktır. Buna bağlı olarak daha küçük vites daha büyük motor frenleme kuvveti demektir.

(ALINTIDIR)
İsmail abi çok çaışıyorsun çok araştırıyorsun gerçekten imreniyorum bazen sana eline emeğine sağlık abi...saygılar..
(01-03-2011, Saat:00:39)EsraydıN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]İsmail abi çok çaışıyorsun çok araştırıyorsun gerçekten imreniyorum bazen sana eline emeğine sağlık abi...saygılar..

sağolasın aydın; malum işi bıraktık... Havaların durumu da malum... Biz de araştırmalara devam edelim üyelerimize faydalı olalım dedik.....
Çok güzel paylaşım İsmail abi emeğine sağlık