Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: bakımdan sonra yakıt artması
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Herkese merhabalar arkadaşlar ben aracımı 8 binde bakıma götürdüm bakımda motor yağı yağ filtresi ve hava filtresi değişti ve bakımdan sonra yakıtim biraz artı şehir içi 7lt civarındaiken şimdi 8 litre yakmaya basladi acaba yağ yeni olduğu içinmi yada başka bişeydenmi yardımlarınızı bekliyorum teşekürler .
Bakımla ilgisi olduğunu zannetmiyorum. Son günlerde havaların soğumasının etkisi olabilir. Sabahları motor soğukken bir de kısa mesafede kullanıyorsanız araç fazla yakar. Kendi aracımdan biliyorum. Soğuk havada ş. içi tüketimi 1 lt civarı artıyor.
Şehir dışıda artı hem havalarda o kadar aşırı soğumadı daha sizin şehir dışı şu an ne kadar yakıyor?
Şehir dışı 5-5,5 lt civarı yakıyor. Sizinki bir ihtimal yakıttan da olabilir. Eğer kullanıyorsanız katkılı motorinler euro dizele göre daha ince olduğundan daha çabuk bitirebiliyor. Bir de farklı marka ve katkısız euro dizel kullanarak deneyin.
ben yakıtı opetten alıyorum aracı aldığım günden beri,euro dizel ultra force siz hangi yakıtı kullanıyorsunuz?geçenlerde 460 km uzun yol yaptım hızım 120-130un altına düşmedi yol kötüydü 100km de 6 lt yaktı 28litre.