Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kışlık lastik
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Arkadaşlar 2 adet lastik alacağım lastiklerim bayatladı
Samsunda yaşıyorum kış sert gectiği söylenemez
Ve aracımı KAR OLDUĞU ZAMANLAR KULLANMIYORUM
Sadece yağmurlu havalarda kullanıyorum
Kış lastiği yerine dört mevsim lastik alsam
Ceza yer miyim?
Ve yağmurlu havalarda bi sakıncası olurmu?
Yaz/ kış kullancam
KAR LASTİĞİ ZORUNLULUĞU "TİCARİ ARAÇLAR" İÇİN GEÇERLİDİR.
1 Aralıktan itibaren bütün ticari araçlara kış lastiği takma zorunluluğu gelmiştir. Bütün araçlarda olması gereken özellikleri bakanlık bir genelge ile nasıl olacağını belirtmiş bulunmaktadır. Bu yüzden bütün araç ticari araç sahipleri araçlarını bu genelgeye istinaden trafiğe donanımlı bir şekilde çıkmaları gerekmektedir. Kış lastiği takması gereken ticari araç sahipleri bu kurala uymaz ise 519 TL idari trafik cezası ile karşılaşacaklardır.
Zorunlu Kış Lastiği
Genelge hükümlerine göre ticari araçlarda aranacak kış lastiği özellikleri şunlardır.
1) Kış lastiği; üzerinde M+S işareti ve/veya kar tanesi (snowflake) işareti bulunan ve 7 ºC’nin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu artırmak amacıyla bileşimi özel olarak belirlenmiş ve sırt yüzeyinde özel olarak tasarlanmış desenleri bulunan lastik türüdür. Sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastikler de kış lastiği yerine geçer.
2) Kamyonet, minibüs ve “A” türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerin tüm lastiklerinin kış lastiği olması zorunludur.”
3) Kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs, otomobil ve kamyonet türü araçların lastiklerinin yanaklarında (M+S) işareti veya (M+S) işareti ile birlikte kar tanesi (snowflake) işareti veya sadece kar tanesi (snowflake) işareti aranacaktır.”

4) Kamyon, çekici, tanker, otobüs, yarı römork ve römork türü araçlarda lastik diş derinliği en az 4 mm olmak zorundadır.

Kış lastiği takma zorunluluğu uygulaması 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında uygulanır. Ülkemizde aynı anda aynı iklim şartları yaşanmadığından bu süreler Bakanlıkça belirlenen arttırımlı sürelerle sınırlı olmak üzere şehir içi taşımacılıkta kış lastiği uygulaması ile ilgili hususlar ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak ilgili Valiliklerce belirlenebilir.
Bende 4 adet petlas var sadece geçen kış yaklaşık 5000 km yaptım 27 aralıkta alındı fio da kullandım istersen 500 tl ye satıyorum


Sent from my iPhone using Tapatalk