Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: İstanbul Trafiği için öneriler
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sevgili forum üyelerimiz ve özellikle İstanbulda yaşayan kardeşlerimizin Trafik keşmekeşi durumuna son vermek için bu yazıyı derledim.

Eğer , İstanbul’da yaşıyorsanız ve otomobil kullanıyorsanız trafik sıkışıklığı sizin de en büyük kabusunuz demektir.

Fakat bu işkenceden kurtulmak için, ya da en azından önceden haberdar olup hazırlıklı olmak için bir yolunuz var.

Trafiğin sıkışması için her şartın olgunlaştığı saat dilimleri vardır. Özellikle iş çıkış saati olarak adlandırdığımız zaman dilimin de trafik sıkışıklığı kaçınılmazdır. Hele ki birde günlerden Cuma ise…

Bu tür durumlara tüm sürücüler hazırlıklıdır ve kendilerini ona göre planlarlar. Fakat İstanbul trafiği gerçekten pamuk ipliğine bağlı. Tek bir otomobilin arızalanması bile kilometrelerce kuyruklar oluşturabiliyor.

Özellikle Metrobüs’ten sonra iyice daralan ve emniyet şeridi olmayan E-5’te bunun örnekleriyle sıkça karşılaşıyoruz. Maddi hasarlı kazalarda çoğu zaman trafiği çok olumsuz yönde etkiliyor.

Bu tür aksiliklerle günün herhangi bir saati karşılaşma ihtimalimiz çok yüksek. Saate bakıp “Bu saatte ne trafiği” diye düşünüp yola çıktığımız zamanlar böyle kötü bir sürpriz ile karşılaştığımızda bütün planlarımız aksıyor.

Bunu önceden kestirebilmek ve alternatif yollara yönelmek ve ya planlamamızı doğru yapabilmek için tek yapmamız gereken tek şeyse yola çıkmadan önce http://tkm.ibb.gov.tr adresini tıklamak.

Eğer internete girme imkanımız yoksa 44 44 154 numaralı telefondan da yol durumu hakkında detaylı bilgi almanız mümkün. Anlık olarak doğru bir şekilde trafik yoğunluğu ile ilgili detaylı bilgi veren bu sistem sayesinde kötü sürprizlerle karşılaşmanızı engelleye bilirsiniz.

Trafik yoğunluğunu yola çıkmadan önce bilmek size hem zaman kazandıracaktır hem de yakıt tasarrufu sağlayacaktır…

(ALINTIDIR)