Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: otomobil nasıl temizlenmelidir.
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
OTOMOBİL NASIL TEMİZLENİR?

Otomobilinizi yıkatırken veya yıkarken nelere dikkat etmelisiniz? Bazı otomobillerin eski gözükmelerinin nedeni, boyasının yıpranmasıi bunu da nedeni otomobilin yanlış yıkanmasıdır.


1. Otomobilinizi hiçbir zaman fırça ile yıkamayın. Sünger, mümkünse alışveriş merkezlerinde satılan bu iş için yapılmış olan doğal süngerleri tercih edin.

2. Hortum, kova ve otomobil yıkamak için yapılmış bir şampuan kullanın. Böylece hem kirler çabuk çözülecek hem de kova kullandığınız için daha az su kirleteceksiniz. Hortumun ucunda suyu kesen bir tabanca olmasına özen gösterin.

3. Aracınızı her zaman tavanından yıkamaya başlayın, kaput ve bagajdan sonra kapılara, ordan tampon, kapı altı ve jantlara geçin.

Siz temizden kirliye giderken süngerinize daha az kir birikir ve dolayısıyla arabanızın çizilme ihtimali de azalır.

4. Arabanızı duruladıktan sonra kullanacğınız bezin yine otomobil kurulamak için yapılmış sentetik güderi denilen sarı bezler olmasına işinizi kolaylaştırır.
Yanlış kurulama aracınızda hem çizilmelere hemde lekeler kalmasına neden olur. Doğal bezler sizi uğraştırırken sentetik güderiyi sıktığınızda hem eliniz acımaz hemde serbest bıraktığınızda anında gevşer.

Eğer işi daha da ciddiye alıyor ve bir pazar gününü otomobilinizin temizliğine ayırmak istiyorsanız, detaylı temizlik için gerekli bilgiye ihtiyacınız var demektir.


Detaylı Temizlik

Arabanızın kaportası için kullanacağınız şampuanın yanına;

1. Jantlarınızın temizliği için özel asit (janta temizlemek için özel), lastiklerinizin parlaklığı için köpük veya sprey, biri kuru biri ıslak kullanmak için ince yağlı boya fırçası, iç temizlik için mat temizleme sıvısı (parlak da olabilir ama mat güneşte yansımaz, gözünüzü almaz),

camlarınız için beyaz ispirto yada cam temizleme sıvısı, şimdilik işinizi görür.

2. Bunların kullanımına gelirsek; jant temizliğinde, jantın önce normal sabun süngerle temizlenip durulaması, temizlenmiş jant üstüne özel asit sıkılması ve kurumasına yakın (yaz aylarında hemen kuruyabilir), 4-5 dakika sonra sert olmayan yağlı boya fırçası ile temizlenmesi tavsiye edilir.

3. Lastiklerinizi arabanızı yıkarken muhakkak süngerle siliniz ve jant temizleme işlemi bittikten sonra, en iyi sonuç için kurumuş lastik üstüne sıkınız.

4. Islak yağlı boya fırçasıyla arabanızın kapı çıtaları tampon ve gövde birleşimlerinin aralarını, cam fitillerini ve süngerin giremeyeceği bütün dış yüzeyde çok bastırmadan temizleyebilirsiniz. Bu işlemin sonucu arabanız kuruduğunda daha da belli olacaktır.

5. Kuru fırça ile arabanızın içini, konsol ve kapı parça birleşimlerini, havalandırma deliklerini ve düğmelerini temizleyebilirsiniz.

6. Camlarınızın bir sıvı yardımı ile temizlenip yağdan arındırılması kışın çok daha gereklidir. Su ve bezle silinen camda yağ kalır, yağmurlu havalarda hemen buğulanmaya ve karşıdan gelen ışığın kırılıp gözünüzü daha da almasına yol açar.

(ALINTIDIR) Kaynak: aracbilgisi.com

Arkadaslar arabamızın koltuklarını halı yıkama makinası ile yıkasak koltuk içindeki airbag lere herhangi bir zarar gelirmi


Sent from my iPhone using Tapatalk
(05-04-2014, Saat:21:46)tkcabin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaslar arabamızın koltuklarını halı yıkama makinası ile yıkasak koltuk içindeki airbag lere herhangi bir zarar gelirmi


Sent from my iPhone using Tapatalk

Kardeşim bizim arkadaş yikadi bi sorun olmuyor.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(05-04-2014, Saat:22:32)qosmio Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(05-04-2014, Saat:21:46)tkcabin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaslar arabamızın koltuklarını halı yıkama makinası ile yıkasak koltuk içindeki airbag lere herhangi bir zarar gelirmi


Sent from my iPhone using Tapatalk

Kardeşim bizim arkadaş yikadi bi sorun olmuyor.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eyvallah kardeşim ya bütün tozu biriktiriyo üzerinde o zaman bi halıyıkama makinası bulursam yıkayım


Sent from my iPhone using Tapatalk
nereden biliyorsunuz kaza yapıp açılıp açılmadığınımı test ettiniz bence silin
Beyler ben sirke ve karbonat ile bir solüsyon hazırladım içine az da sıvı sabun koydum elimin ulaşmadığı yerlere püskürtüyorum kirini akıtıyor sonra siliyorum temizce gıcır gıcır oluyor
bu gün sabah bende temizledim yıkarken fırçadan uzak durmak gerekiyor mikrofiber kumaşla kaplı özel süngerler var omlardan kullanıyorum ama şu arkaya çekirdek kabuğu kim attığını bulursam iyi demicem arabada çekirdek yenirmi yaww nasıl sinir oldum sabah sabah
Aynen kardeşş arabayı bende temizlerken sinir küpü oluyorum ne kadar dikkat edersem edeyim evdekiler benim gibi özen göstermiyorlar temizlerken bunun burda be işi var demekten bi hal oluyorum

Turkcell Maxi Plus 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben Geçen Sene Koltukları Kuru Bir Şekilde Elektirikli Süpürge Ile Aldım Daha Sonra Aspirin Bir Takım Deteejanla Köpüklü Su Yapıp Fazla Sulamadan Ovarak Sildim Daha Sonrada Sonax'ın Döşeme Köpüğünü Kullandım Gerçekten Faydasını Gördüm Kesinlikle Tavsiye Ederim


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi