Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: carbon clean temizliği hk.
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3
KARBON TEMİZLEME (CARBON CLEAN)

Karbon Birikimi Nedir ve Nasıl Oluşur?
Karbon birikimi içten yanmalı benzinli ve dizel motorlarda bir HC bileşiği olan yakıtın yanma odasında hava ile yakılması sonucunda meydana gelen kurum adını verdiğimiz karbon depozitlerinin birikmesi ile zaman içinde supap yüzeylerinde, piston yüzeylerinde, yanma odası çeperlerinde ve segmanlar etrafında oluşur. Bu birikimler motorun hava emme kapasitesinde azalma meydana getirir. Hava emme kapasitesi azalan bir motorun volümetrik verimi düşer.

Karbon Birikimi Araçlarda Ne Gibi Problemler Yaratır?
• Silindir kompresyonlarının düşmesi
• Motor gücünde azalma
• Fazla yakıt tüketimi
• Egzoz emisyonlarında artış
• Bozuk rölanti
• Hızlanma kabiliyetinde azalma
• Soğuk havalarda zor çalışma
• Motorun silkeleyerek çalışması

Karbon Temizleme Nedir?
Karbon temizleme içten yanmalı 4 zamanlı benzin ve dizel motorlarda yakıt besleme sistemleri ile supap yüzeyleri, piston yüzeyleri, yanma odası çeperlerini motordan herhangi bir parça sökmeden temizleyen bir sistemdir.

Karbon Temizliğinin Yararları Nelerdir?
• Çok kirli motorlarda %15 e kadar sağlanan yakıt tasarrufu, ortalama olarak %3-5 civarındadır.
• Zararlı egzoz emisyonlarının azalması, benzin motorlarında %40 ın üzerinde, dizel motorlarda ise %75 e ulaşan değerlerde tespit edilmiştir. Partikül emisyonlarında azalma ortalama %30 un üzerindedir.
• Motor performansı artar. Dizel motorlarda gücün genelde %10-bazı ölçümlerde %30-artması normal sonuçtur. Benzinli motorlarda temizleme işleminden önce görülen ilk çalıştırma zorluğu, tekleme, düşük devirde sert çalışma ve benzeri şikayetler ortadan kalkar.
• Karbon temizleme işlemi düzenli olarak (her 25.000 km.de bir) yapıldığında motorun ömrü uzar.
• Parça değiştirilmesine gerek kalmadan bu tür harcamalar önemli ölçüde azalır.
• Bakım ve işçilik masrafları ve süresi azalır. Yakıt enjeksiyon sisteminin dizel motorlarda bakımı bir günü, hatta daha fazla zamanı alabilir. Tüm motorlarda Karbon temizleme işlemi en fazla bir saat sürer.

Karbon Temizleme Niye Etkindir?
Günümüz benzin ve dizel motorlarının kalbi yakıt püskürtme sistemidir. Enjektörler, yakıtı çok ince bir sprey halinde ve konik biçimde püskürtürler. Zamanla ısı, yakıt kirliliği ve kullanım sonucu sistem kirlenmektedir. Enjektörlerin yakıt püskürtme deliklerinin 0,5 mm veya daha küçük çapta olduğunu düşünürsek en ufak kirlenmede tıkanmaları doğaldır. Ayrıca dizel veya benzin motorlarında yanma hücrelerinin, pistonların, valf ve yuvalarının, kısaca yanma dolayısıyla zor şartlarda çalışan parçaların kirlenmeye açık olduğu unutulmamalıdır. "Karbon Temizleme" işlemi yakıt sistemini temizleyerek motoru yenilemekte, ayrıca yanma yüzeylerini yumuşak karbon birikimlerinden arındırmaktadır. ( D/H FORMUMDAN ALINTIDIR)

50 TL ye würt katkısı ile bu işi yapıyorlar.30000 km de bir yapılmasında fayda olduğu söyleniyor.

[Resim: P_05_3118.jpg]

inceleyin
http://www.carboncleanturkiye.com/uyas.htm
würth hikaye bence kullandım hiç bir fark yok sad
ustam 60.000km yap dedi ? sizce ne kadar doğru ?
Fiat periyodik bakımlarda 40.000Km'de bir öngörüyor uygulanmasını
kesin yapmamlazım. benim bunu.
Merhaba,

merak ettiğim bi soru var !
yapanlar kaç km'de yaptılar ve eskisi ile yaptıkdan sonra arada ne fark ettiler ?

teşekkür ederim
Yazdıklarınız mantiken doğru olabilir ama dünyaca ünlü bir firima olan SPOON firimasının sahibinin bu konuyla ilgi çok ciddi bir açıklaması var hatta yarış pilotlarından biri bu uygulamayı yaptırıyor ve aşırı kızıyor adama sensörler açısından carbon birikimi kötü birşey özellikle lpg li enjeksiyonlu araçlarda gaz kelebeği sensörünü bozmaktadır aynı şekilde enjektörler içinde kötüdür enjektörlerde işemeye yol acabilir fakat bu sorunları kendinizde halledebilirsiniz örn her 20 bin bakımda gaz kelebeğinizi temizleterek ve kaliteli yerden benzin-mazot alarak. Motorun haraketli parçaları için aynı şeyi söyleyemiyeceğim çünkü belli bir dereceye kadar carbon birikiminin motora zararı yoktur. Boşuna paranızı harcamayın
Bir kaç konu önce EGR temizliği konusunda Başkan kardeşimizin paylaştığı bir videosu vardı. Orada bu valfin ne kadar kurum topladığını görmüştük. Bu nedenden dolayı, araçlarımızı özellikle düşük devirlerde uzun süreli kullanılmasıyla, yoğun hava kirliliği ,yoğun trafik düzeni olan yerlerde kullanılması, kalitesiz dizel kullanılması vb. nedenlerden dolayı enjektörlerde oluşan normal dışı aşırı kurumlanmayı gidermek için, araç bakımları esnasında 40 bin km de bir Enjektör temizliği yaptırmak veya burada belirtilen türde tanınmış ve kendini kanıtlamış olan marka bir katkı kullanmak doğru bir yaklaşım tarzıdır.
40.000e kadar binmeyi düşünmüyorum 2.sahibi yaptırır artık biggrin
Sayfalar: 1 2 3