Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Direksiyon alt tarafında gıcırtı sesi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Son zamanlarda, özellikle araçta kontak kapatılırken,motor stop eder etmez direksiyonun altından bir titreşimle gıcırtı sesi geliyor.plastik sesi gibi birşey... acaba bu nedir. Böyle bir problemle karşılaşan varmı ?

Ayrıca 75 HP lik aracım 7500 km'ye geldi. Henüz yeni olmasına karşın vites değiştirirken, daha çok 4 ncü ve 5 nci viteste debriyajdan ayağını çekerken tak tak diye bir vuruntu olmaya başladı. sanıyorum Şanzıman alt takozu problemi.... Acaba bunun değişimi garanti kapsamına girer mi?

Yakıt tüketimine gelince ; tatilde olduğumuzdan oldukça fazla geziyoruz. Yakıt tüketiminden memnunum doğrusu.. Genellikle 85-110 km arası kullanmama rağmen ortalama yakıt değerlerim 4,7- 5,2 arası değişmekte.. Ortalama hızım yol bilgisayarına göre 56-65 km arasında değişiyor. Vites değişimlerini genellikle 2400-2800 dd aralığında yapıyorum.

Rampa tırmanma ve performans konusuna gelince, örneğin gökova rampalarında sadece 3 ncü vitesi gördüm.Marmaris ve Fethiye rampalarında ise Ne kadar eğimli olursa olsun genellikle 5 veya 4 ncü vitesle keçi gibi tırmana biliyor küheylan... Tabiiki tımanırken aracı biraz yüksek devirde kullanmak istiyor. ve verilere göre bu esnada Anlık yakıt tüketimi de maşallah 9 lt/100 km ile 18 lt/100 km arasında gezinebiliyor...

Şimdilik bu kadar arkadaşlar.. Yukarıdaki belirttiğim aksaklılar içinde yorumlarınızı bekliyorum...
O gıcırtı için ben servise götürdüm ve direksiyonun alt tarafındaki plastik hortumların sürtünmesinden kaynaklandığını söylediler... Birkaç saat içinde garanti kapsamanında hemen söküp sorunu hallettiler...
[quote='isoskeisos' pid='7939' dateline='1312364555']
Son zamanlarda, özellikle araçta kontak kapatılırken,motor stop eder etmez direksiyonun altından bir titreşimle gıcırtı sesi geliyor.plastik sesi gibi birşey... acaba bu nedir. Böyle bir problemle karşılaşan varmı ?

Arkadaşlar bu titreşim ve gıcırtı sesi için Çanakkale Fiat Servisi olan Miller oto servisine gittim. Yakından ilgilendiler.Orta bölümde vites kolunun ön sol altında, kalorifer altında sol altta bulunan plastik kapağı açıp, oraya bir kauçuk parça yerleştirdiler ve sprey sıktılar. Arızayı tamamen giderdiler. gıcırtı falan kalmadı. Çanakkale Fiat Servisi Miller otoya teşekkürler Özellikle Serhat beye...
çanakkale miller oto iyi bir servistir hem satış hemde servisi son derece ilgilidir.
Arkadaşım öncelikle fiorino ya sahipsen seslere alışmanı tavsiye ederim.Sorunun direksiyon altındaki klima borularının birbirine sürtünmesinden kaynaklı bir sestir.punto ve fiorinolar da sık rastlanan bir sorundur.

saygılar...