Dostlar slm,
Bazen turbo dan tıpkı terzilerin ütü altına ıslak parmak vurduğundaki cass sesini alıyoruz.Servis ''NO Problem'' devam et takma kafana derse... siz ne dersiniz?
![[Resim: avatar9827_4.gif]](http://www.opelim.net/forums/customavatars/thumbs/avatar9827_4.gif)
Demişki Hoca Nasreddin Düşünce Damdan!,Getirin Bana Bir Düşeni Damdan
.
Dostlar slm, Bazen turbo dan tıpkı terzilerin ütü altına ıslak parmak vurduğundaki cass sesini alıyoruz.Servis ''NO Problem'' devam et takma kafana derse... siz ne dersiniz? ![]() Demişki Hoca Nasreddin Düşünce Damdan!,Getirin Bana Bir Düşeni Damdan .
yazılı,imzalı o şeklinde söylediği gibi isterim....
sen bak nolur... .
turbo tam yağlanmıyor derim servistede onu diyen adamı egzoza gömer giderim .
.
Eyvallah,
bunu alalı 2-3 hafta oldu! Daha 150km yapmış. O servis verilerinede bakmış.Bas git diyor.Sıkıntı yok diyor. Ne yapalım? Şunu söylemek olanaklı mı, çalıştıktan sonra 1dk. stop ederken 1dk.Yeterlimi bu süre yağlama için, turbonun kendine gelmesi için... Yoksa yağlama yapmıyor ha? Varmı dostlar turbosu bazen böyle kızan? ![]() Demişki Hoca Nasreddin Düşünce Damdan!,Getirin Bana Bir Düşeni Damdan .
Dostlar,
Başka servislerdede kontrol ettirdik, ancak bu turbo ısınmasını normal niteliyorlar. Lütfen birara esizlerde aracınızın turbosunu 10-15 dk.lık sehiriçi trafik sonrası ıslak parmakla kontol edermisiniz? Varmı cıslatan? ![]() Demişki Hoca Nasreddin Düşünce Damdan!,Getirin Bana Bir Düşeni Damdan .
turbo nerdeki bizim araçlarda
![]() ayrıca o sıcaklık araba çalışır çalışmaz oluşuyorsa sıkıntı var ama 10 15 dk lık şehir içi kullanımında yapıyorsa sıkıntı yoktur. çünkü bizim turbolarımızda soğutma sistemi yok. yağ ile soğutma olduğu için sadece kullanımda sıcaklık normal bişi. ben araç çalışır çalışmaz o kadar sıcak oluyor sandım . genede bir turbo ustasına gösterin . (16-07-2012, Saat:17:32)Ozan Önal Adlı Kullanıcıdan Alıntı: turbo nerdeki bizim araçlarda1.3 EMOT larda kaputu açınca onunla göz göze gelirsin. ![]() Demişki Hoca Nasreddin Düşünce Damdan!,Getirin Bana Bir Düşeni Damdan (Son Düzenleme: 18-07-2012, Saat:22:09, Düzenleyen: maplin.) .
maplin abicim turbonun çalışma prensibini az çok bilirsiniz eksoz gazı palleri dönderir bunun sonucunda turbo daha güçlü havaa çeker ve silindire daha fazla hava gönderir ateşleme daha iyi olur. Aracın turbosunun o kadar ısınması çok normal http://www.youtube.com/watch?v=wfuE6xiij...re=related bu video yu izlerseniz korkmanızı gerektiren birşey olmadığını anlayacaksınız. yağlama konusuna gelince aracın turbosunun daha uzun ömürlü olabilmesi için en büyük etken blow off tur (gazdan ayağımızı çektiğimiz zamn turbo pallerinin bir anda durmaması için havayı boşaltır) bizim araçlarımızda bulunmamaktadır orası ayrı. 2. olarak arabayı çalıştırınca ve uzun mesafeli yolculuklar sonucunda 5 10 dakika çalışır vaziyette bekleyin turbo çok ısınacağı özellikle uzun yolculuklarda hemen kontağı kapatmayın bırakın bir süre daha yağlama yapsın.
Benimde aklıma takılan bir spru var sizin aracınızdada 1500 2000 devir arası ince bir turbo ıslığı var mı? ![]() ![]() ![]() .
Bizim fiorinolarda , Anladığım kadarı ile, genellikle aracımız yeni olmuş olsa da , bu belirttiğiniz devir aralığında inceden de olsa bu ıslığa benzer ses var.. Örneğin bende bazen oluyor... Servise danıştığımda bu durumun normal olduğunu, söylemişlerdi...
.
turbonun üzerinde ütüye göre en az 5 katı ısı vardir..icindeki egzost gazi 500-550 dereceye cikar ki turbo uzerinde de
metal isisi 150-200 derece olusabilir...eger turbonuz yaglama yapmasaydi kipkirmizi olur kilitler kalirdi ve inanin bu 10-15 dakika icinde gerceklesirdi... ayrica neden elinizle turboyu kontrol etmeye calisiyorsunuz anlamis degilim ![]() adamlar buna el felan degmesinler diye cevresini izolasyonlamislar zaten.. turbodan islik sesi gelmeside gayet dogaldir...kanatlara carpan havanin cikardigi sestir bu . |
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
![]() |
AŞIRI SÜRAT HATALI SOLLAMA-KUSURU | ORHAN AFACAN | 2 | 4,704 |
09-03-2016, Saat:16:02 Son Yorum: ORHAN AFACAN |
![]() |
öncelikle selamlar sonra turbo ayarları yardım | aslls | 2 | 3,762 |
27-09-2015, Saat:22:32 Son Yorum: rusensel |
araçtaki aşırı sallanma | my93 | 6 | 8,059 |
03-02-2015, Saat:01:43 Son Yorum: my93 |
|
[Bilgi] Turbo Sesi gelmiyor [Fiorino] | Berkeerdener | 7 | 6,767 |
22-02-2014, Saat:00:35 Son Yorum: RaneZ |
|
turbo sesi (ıslık sesi gibi ugultu ) | bariscan | 12 | 36,934 |
20-11-2012, Saat:14:44 Son Yorum: metnes71 |