Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Turbosuz motora sonradan turbo uygulamak
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link

[Resim: 12pvy.jpg]

Araçların elektronik enjeksiyonlu olup olmadığı ve ilgili aracın ürün gamında herhangi bir modele turbo uygulamasının uygulanıp uygulanmadığı önemli.

Araca değişken geometrili mi? Sabit geometrili mi? turbo uygulanacak. Değişken geometrili turbolarda selenoid valfin motor kontrol modülü tarafından kumanda edilmesi gerekir. Bu durumda motor EKÜ’süne turbo çalışmasının kodlanması gerekmektedir. Ayrıca turbosuz bir araca turbo uygulandığında, motorun vuruntulu çalışma olasılığı artar.

Turbo ekstra gücün oluşmasına sebep olduğundan pistonlar, krank mili, şanzıman ve aktarma sisteminin de aşırı yüklenmesi söz konusu. Bunların yanı sıra geometrik olarak motora yerleştirilmesi için iyi bir modifiye araştırması yapılmalı. Çünkü yerleştirme esnasında motorun başka kompanentlerinde hem mukavemet hem de işlevsellik açısından zayıflatma oluşturulmamalı.

Araçlar piyasaya sürülürken opsiyonel olarak takılabilecek sistemler ve kompanentler belirtilmiştir. Bu sistem ve kompanentler dışında araçlara herhangi bir sistem ve kompanent uygulaması hem aracın garanti kapsamından çıkmasına hem de motorun ya da aracın ekstra yüklenmesine sebep olarak aracın ve motorun teknik ömrünü azalmasına sebep olabilir.

Özetle; bu anlatımın doğrultusunda turbosuz bir motora turbo uygulamak astarı yüzünden pahalıya gelecek bir uygulamadır.
(ALINTIDIR) Kaynak:otobil.net.blog