Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Araçlardaki kör noktayı yok etmek
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: 1394v.jpg] [Resim: 13958.jpg]

[Resim: 1397k.jpg]
Otomobil satın alırken bazı güvenlik donanımlarının farkına bile varmayız. Fakat yola çıktığımız andan itibaren bu eksikler tehlike yaratmaya başlar. Dikiz ayları da tehlike listesinin üst bölümünde yer alıyor.

[Resim: 1396b.jpg]

[Resim: 1396y.jpg]

Otomobilin tasarımı nedeniyle görüş sorunu yaratan bölgelerine ‘kör nokta’ deniliyor. Çift açılı dikiz aynalarıysa kör noktanın öncelikli ilacı olarak tanımlanabilir.

Aracınızda bu donanım yoksa üzülmeyin. Piyasada satılan ilave ürünlerle kör noktayı yok etmek mümkün olabiliyor. Kör açıyı yok eden özel aynaların fiyatları da oldukça ucuz.

Bu tip aynaların kullanımıysa hayli basit. Mevcut aynanızın üzerine yapıştırıyorsunuz.

Ancak bu noktada çok dikkatli olmanızı öneriyoruz. Çünkü piyasadaki aynaların hepsi, kör noktayı azaltmakta faydalı olamıyor.

Ayrıca bu eklentiler orijinal ayna üzerinde sorunlar yaratabiliyor. Hatta görüntüyü küçültmeleri nedeniyle daha önemli sorunlarla da karşılaşabilirsiniz.

Otomobil üreticilerinin yeni teknolojiler üzerinde çalıştıklarını da hemen belirtelim. Bunlar içinde sivrileni henüz test aşamasında olan Volvo görüş sistemi.
İsveçli üretici otomobilin tavan sütunlarına yerleştirdiği mini kameralardan oluşan sistemiyle kör noktayı ortadan kaldırabileceğini iddia ediyor. Bu tezin doğruluğunuysa kuşkusuz zaman gösterecek.

Kör nokta aynasının püf noktaları

• Genelde çift taraflı kuvvetli yapıştırıcı bantları bulunuyor.
• Bu sayede mevcut aynanın üzerene kolayca yerleştirilebiliyor.
• Montaj işlemi ve süresi kısa.
• İkili paket halinde satıldıkları için sağ ve sol ayna içinde çözüm üretiyorlar

(ALINTIDIR)Kaynak:otobil.net.blog.dan derlenmiştir.
Aracımız zaten çok büyük değil aynalarda yeteri kadar büyük (hatchback kullanıyodurdum smile ) ayrıca geri görüş kameram var arkadan yana sorun yok aynadanda bakınca arka lastikleri dahi görüyorum

ama isteyen tabiiki takabilir tercih meselesi