Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: HIZ SINIRI, YENİ UYGULAMA
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Bu hız limitı olayına kim el attıysa sağolsun varolsun,bir nebzede olsa bizleri rahatlatacak bir uygulama oldu, darısı vergideki-muayene ve trafik siğortasındaki adaletsiz uygulamada...
Arkadaşlar, özellikle istanbul da ikamet edenler Resmi gazetenin tarih ve numarasını da belirterek; karayolları Genel müdürlüğüne mail atsınlar.. Bugün sitelerinde baktım henüz yasa değişikliği ilgili yenilememişler, ayrıca Maillerinde özellikle boğaz köprüsünden geçiş yasağı konusunu da belirtsinler... Belki Bu arada onuda düzeltirler.(Çünkü araçlarımız kamyonet değil panelvan oldu. )
(21-03-2012, Saat:11:56)omur Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]konu başlığı ile ilgili bi gelişme var.
bugünkü resmi gazetede trafik yönetmeliğinin bazı maddeleri değişti. hepimizin en çok değişmesini istediği konulardan biri olan hız sınırları ile ilgili yeni bir düzenleme geldi. lafı fazla uzatmadan yeniliği anlatayım.
panelvan aracın tanımı ve bu araçlar için ayrı bir hız sınıfı getirilidi. panelvan (n1) tipi araçların hız sınırı:
yerleşim yeri içinde 50
şehirler arası çift yönlü yollarda 85
şehirler arası bölünmüş yollarda 100
otoyollarda 110
olarak belirlenmiştir. bu yönetmelik bu günden(21.03.2012) itibaren geçerlidir, daha farklı konularda da değişiklikler yapılmış avrupa normlarına doğru bir gelişme ve makyaj yapımıştır.
lütfen dikkatli araç kullanınız hız sınırlarının arttırılması hepimizi rahatlatacak ama önce emniyet..!!!
(vereceğiniz rep puanları için şimdiden teşekkürler) smile

çok teşekkür bu bilgiye bayağı sevindim sagolun
(21-03-2012, Saat:18:27)isoskeisos Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaşlar, özellikle istanbul da ikamet edenler Resmi gazetenin tarih ve numarasını da belirterek; karayolları Genel müdürlüğüne mail atsınlar.. Bugün sitelerinde baktım henüz yasa değişikliği ilgili yenilememişler, ayrıca Maillerinde özellikle boğaz köprüsünden geçiş yasağı konusunu da belirtsinler... Belki Bu arada onuda düzeltirler.(Çünkü araçlarımız kamyonet değil panelvan oldu. )

Artık araçlarımız kamyonet muamelesi görmekden çıktı sanırım belki bu olay vergilerede yansır smile))
Çok iyi oldu kamyonet demek ağrıma gidiyordu utanıyorduk valla. Birde muayene işinide halletseler. Maliye bakanına twett bile atmıştım bence sesimiz biraz duyuldu. Yazın her yere mail Twitter forum.

http://twitter.com/#!/memetsimsek
21 Mart 2012 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28240

KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/20...0321-2.htm

[Resim: 2010_Volkswagen_Crafter_Volt.jpg]
Admin'im tsekkrler paylastığın için

Aramızda özetleyecek arkadas var mı?ne değişti ne değişmedi vs
(22-03-2012, Saat:01:29)Yasin90 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Admin'im tsekkrler paylastığın için

Aramızda özetleyecek arkadas var mı?ne değişti ne değişmedi vs

Yorumları tam olarak okursanız özet açıklaması var, ayrıca admin yukarıda resmi gazetenin linkini de vermiş,oradan yönetmelik değişikliğine girerek okumanız mümkündür.
Balık ikram etmiyorum balık tutmayı öğreniyorum diyorsunuz smile

tşk ediyorum hocam okudum smile
Araçlarımızın kamyonet yerine, panelvan(N1 ) olarak değişmesiyle, öncelikle hepimizin çokça şikayetçi olduğumuz karayolları hız sınırında da düzenleme yapılmış ve yukarıda da resmi gazetenin tarih ve sayısı verilerek, üyelerimize sunulmuştu. Ancak bakıyorum da konu ya pek ilgi görmemiş yorumlar yok, ya da forumda kimse konu başlıklarını okumuyor? Admin kardeşimiz bile bu sebepten konuyu değişik başlıkla yeniden açma ihtiyacını duymuş..
Arkadaşlar bu kadar güzel bir olay için daha fazla yorum beklemek te haklıyız herhalde...
Çünkü Bundan sonra ki adım;
1 .) Vergilendirme de eşitşiğiin sağlanması, bu da panelvan türü araçların vergilendirilirken sadece Ticari ve hususi ayırımı yapılması ile olur.
2.) Ayrıca aynı nedenden TÜV( Fenni muayeneler için de ) aynı sebep geçerlidir.
3.) Boğaz köprüsü,ankara kızılay gibi bazı yerlere giriş yasağı olduğundan bununla ilgili düzenleme de yine araçlarımızın Henüz Trafik tescil aşamasında iken yapılacak Hususi/ ticari kullanım ayırımı ile düzenlenmelidir..
Konunun özeti şu ki; Araçlarımız Henüz Trafik tescil aşamasında iken kullanım amacına uygun olarak HUSUSİ/TİCARİ ayırımına tabi tutulmalı ve yukarıda bahsettiğimiz Vergilendirme(MTV) Fenni Muayene(TÜV) ve bazı yerlere giriş yasağı(köprü v.b) çözümlenmelidir..
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6