Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Trafik de otomatik davranış kalıpları
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Otomatik Davranış Kalıbı,

Trafikteki sürücülere baktığınızda her birinin otomatik davranış kalıbı içinde olduğunu görürüz. Araç kullanmayı yeni öğrenenler hariç diğer tüm sürücüler araç kullanırken Neyi Nasıl Yaptıklarına dikkat etmezler. Çünkü bu davranış kalıbı artık “Bilinçsiz Yeterlilik” seviyesine gelmiştir.

Bazen gitmek istediğiniz yere gitmişsinizdir. Ancak farkında bile olmazsınız ya işte böyle bir şey. Oysaki ışıklarda durmuş, vites değiştirmiş ve trafiğin akışına uygun seyretmişsinizdir? Peki, siz tam bu yaptıklarınızın farkında değilseniz bütün bunları sizin yerinize kim yapmıştır? Ya da yapmaktadır? Tabi ki sizin otomatik pilotunuz konumunda olan Bilinçaltı kaptanınız.

Trafikte Cep Telefonu ile Konuşmak Otomatik Hipnoz Olmaktır

[Resim: 1tb72.jpg]
İster şehir içinde olun, ister şehirlerarası yolda cep telefonunuz çalmaya başladığı anda ilk olan şey nedir?

1- Kimin aradığını görünceye kadar oluşan – merak, kaygı, sevinç, korku vb. duygu kalıbı.
2- Konuşmaya başladığınız andan itibaren konuya göre odak noktanız ve beyninizdeki düşünce kodlarınızın bakışı “Trafik yerine” konuşmaya gidecektir.
3- Gerçekte gören şey gözleriniz değil beyninizdir. Beyniniz ise cep telefonundaki kişiyi kapsama aldığından sizin dikkat ve odağınızın yönü isteseniz de istemesenizde değişmek zorundadır.
4- Dağılmış dikkat ve odak sonucunda;
•Şerit ihlalleri,
•Aşırı hız yapmak,
•Araç takip mesafesini kaybetmek,
•Direksiyon hakimiyetini kaybederek şeridinin dışına çıkmak
•Başka sürücüler tarafından uyarıldığında yaptığının farkında olmadan uyaran sürücülere tepki vermek,
•Trafikte vazgeçilmezimiz konumunda olan aynaları kullanmamak ve arkasından gelen araçları görmemek, kendini ve başkalarını tehlikeye atmak kaçınılmaz sonuçlardır.

Trafikte Bilmek Yetmez Uygulamak Gerekir

Trafikte bilmek değil, yapmak önemlidir. Ehliyetinizin kaç yıllık olduğunun, ne kadar süredir araç kullandığınızın hiçbir önemi yoktur. Önemli olan şey; kendiniz başta olmak üzere trafikteki herkesin sorumluluğunun bilincinde olarak araç kullanmaktır.

Şoför Koltuğunun Yatırılması Uykuya Davetiye Çıkarmaktır

Trafikte şoför koltuğunu adeta yatak gibi kullanan sürücüler en çok uyuyan ve trafikte uyumaya hazır kişilerdir. Çünkü koltuğunun çok rahat ve yatay pozisyonda olması Bilinçaltı düzeyde uyuma dürtüsünü tetikler. Eğer bindiğiniz aracın şoför koltuğu yatar konumda ise sürücüyü mutlaka uyarınız.

Gösteriş Yapmak Aşırı Hızlı ve Artist Araç Kullanmak

“Ben Yetersizim” Demektir

Çevrenizde açık egzoz, yüksek müzik sesiyle ve hızlı artist hareketlerle araç kullanan insanları gördüğünüzde o kişilerin “Kendilerine olan Özdeğer” ve “Yeterlilik” duygularıyla ilgili sorunları olduğunun farkında olun.
Bu tip kişiler bindikleri araçların model ve markalarıyla kendilerini yeterli hissetme dürtüsünü gerçekleştirmeye çalışırlar. Bu davranış kalıplarıyla hem kendilerine hem de çevresindeki diğer sürücülere zarar verdiklerinin farkında bile olmazlar.

TRANSA GİRMEYİN

Yolardaki Kesik Çizgiler Dikkat Transa Sokar

Özellikle şehirler arası yollarda dikkatli ve tam odaklı olmak istiyorsanız, sürekli olarak arabanızın altından kayıp giden kesik yol çizgilerini takip etmeyin.
Çünkü, sürekli kesik çizgilere bakmak sizin Transa girmenizi sağlar. Belli bir süre sonra “gözünüz açık” ancak Beyniniz uykuya dalar. Aman dikkat.

Çünkü; kendinizin ve başkalarının mal ve can güvenliği için gözünüz değil Beyniniz görmelidir.

Kırmızı Işık Dalgasına Dikkat

Hiç farkettiniz mi? Başlangıçta tereddüt ederek yaptığınız davranışları belli bir süre sonra alışkanlık halinde yapmaya başladığınızı.
İşte bunlardan birisi de “KIRMIZI IŞIK İHLALİ” başlangıçta birkaç ihlalle başlayan sürücüler sonra alışkanlık halinde “kırmızı Işıkta” geçme davranışını benimserler. Bu gruba giren sürücüler için artık kırmızı ışık gereksizdir. Hatta bu gruba giren sürücülerin oluşturduğu bir kalıp bile vardır. “Biz her zaman Taze Kırmızıda geçeriz.” Siz Taze Kırmızı da olsa Yeşil Dalga’yı bekleyin. Trafikte ceza almamak için değil kendi Can güvenliğiniz için. “Yolunuz Açık Olsun

(ALINTIDIR)Kaynak:nlphaber.com dan alıntı yapılmıştır.