Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Çürüme Ve Paslanmaya Karşı Aracınızın Bakımı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: 1w28r.jpg]

Pas çok sinsi bir olaydır,bir kere parmak kadar yerde başlasın,gerisi hızlıca ciddi manada arkadan gelir. O yüzden bu konuda biraz titiz olmak gerekir.

Doğal yağış ve benzeri yollarla gelen atıklar, çamur, tuz vb etmenlerle aracınızda oluşan pas araçlara zarar veren en tehlikeli unsurlardan biri olmaktadır. Araçların dış yüzeyleri,şaseleri boya ile bir dereceye kadar korunsa da açık olarak duran metaller paslanma riski ile her zaman birliktedirler. Özellikle Kaput, ve bagaj içi olmak üzere, kapı içleri, yürüyen aksam gibi mekanlarda karşınıza çıkabilecek paslanma sorunu rutubet, toz, toprak gibi etkenlerle ortaya çıkmaktadır.

Araç üreticileri genellikle çevre kirlilikleri, çamur, atmosferik atıklar gibi nedenlerle oluşan paslanmaları garanti kapsamı dışına almaktadırlar. Küflenmeye karşı yapabileceğiniz ilk işiniz aracınız yeniyken araç bakım merkezlerinin uyguladığı Pas Önleme Sistemlerini aracınıza yaptırmaktır. Aracın taban sacının yalıtımı sık sık kontrol edilmelidir ki, yalıtım kabarmışsa paslanma tehlikesi baş göstermiş demektir.


Aracınızda su tahliye iletim delik ve kanallarının açık olmasına özellikle dikkat etmeniz,

Aracınızın alt kısmını düzenli olarak yıkatmanız,

Aracınızı yıkadıktan sonra Kapı altları, çamurluk içleri, çamurluk kenarları, bagaj olukları, motor bölümü, marşpiyel profillerinin içleri, taşıyıcı sistem profil içleri ile kapı direkleri gibi hassas bölümleri iyice temizlendiğinden ve kuruduğundan emin olmanız,

Aracınızın kaportasında paslanmaya yol açabilecek küçük vurukları, çizikleri dış etkenlere karşı korumasız hale getirecek pasta cila yerine rötuşlayarak gidermeniz,

Aracınızı fırça yerine süngerle yıkamanız ve oluşması muhtemel ince çizikleri engellemeniz,
Aracınızın paslanmasını engelleyecek başlıca önlemlerdir.