Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: src ve k belgesi hakkında
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
öncelikle herkese selamlar arkadaslar az once bir arkadasım geldi ve bizim araclara k belgesi ve src belgesinin sart oldugunu söyledi olmayanlara 2800 tl para cezası kesilecegini belirtti bu konu hakkında bilgisi olan arkadasların bilgisini rica ediyorum
yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araç sürücülerinin alması zorunlu olan bir belgedir. Başka bir anlatımla karayolu taşımacılığı kapsamında faaliyet gösteren ve gösterecek olan tüm sürücülerin alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir.
Arkadaşım siz yük veya yolcumu taşıyonuz.(mesleki olarak)
Evet böyle bir zorunluluk var, her ne kadar denetimlerde vs şimdilik sürücüleri sıkmıyor iselerde ne zaman ne olacağı belli olmaz, Özellikle SRC bekgelerinizi almanızı öneririm.
(27-03-2012, Saat:13:10)saitercan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araç sürücülerinin alması zorunlu olan bir belgedir. Başka bir anlatımla karayolu taşımacılığı kapsamında faaliyet gösteren ve gösterecek olan tüm sürücülerin alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir.
Arkadaşım siz yük veya yolcumu taşıyonuz.(mesleki olarak)

şöyle diyelim kendi işim elektrik tesisat cılıgı bazen istanbuldan malzeme alıyorum aracı genelde köy dısında gezme amaclı kullanıyorum ama köyde iş için de kullanıyorum
SRC BELGESİ;

4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu gereğince hazırlanan Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Yeterlilik Eğitimi Yönetmeliğinin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren Araç sahibi olsun veya olmasın, Ticari Taşıt kullanma Belgesi sahibi olan bütün şoförlerin SRC belgesi alma zorunluluğu vardır.

SRC belgesi olarak nitelendirilen yeni ticari araç sürücü belgesi olmayan ticari araç sürücülerinin araçlarını kullanamayacakları Ulaştırma Bakanlığı tarafından açıkça belirtilmiştir.

Sürücülüğü meslek olarak icra edecekseniz, kurumlara iş başvurusunda bulunduğunuzda bu belgeler sizden istenecektir. Bu duruma hazırlık yapınız.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

K BELGESİ :

K Yetki Belgesi : Yurtiçi Esya Tasimacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Taşımanın şekline göre türlere ayrılır.

K1 Yetki Belgesi : Ticari amaçla Eşya Taşımacılığı yapacaklara, Şirketler için 75 ton taşıma kapasitesi şahışlar için 25 ton kapasite şartı uygulanmaktadır.

K1* (il içi ) Ticari amaçla il içinde kamyonetlerle yapılan taşımalar
K2 Yetki Belgesi confusedadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari taşımacılık yapmayacaklara,
K2* (3,5 ton altı araçlar) confusedadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili kamyonetlerle eşya taşımacılığı yapacak ve ticari taşımacılık yapmayacaklara,

K3 Yetki Belgesi :Ticari amaçla Ev ve Büro eşyası taşımacılığı yapacaklara verilir.


/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Psikoteknik Nedir:

Çalışma psikolojisinin bir dalı olan psikoteknik değerlendirme, bireyin belirli bir işteki yeterliliğinin ortaya konması amacıyla, gerekli bedensel ve zihinsel özelliklerinin testler aracılığıyla ölçülmesidir. Başka bir deyişle psikoteknik değerlendirme, bireyin belirli bir işe uygun olup olmadığını anlamaya yönelik olarak tasarlanmış bir inceleme ve değerlendirme yöntemidir. Psikoteknik, fizyolojik ve psikolojik yöntemlerle çalışanı değerlendirir. Amacı bireyi elemek değil, yeteneklerine uygun işe yönlendirmek böylece meslek hastalıkları, iş kazaları ve uyumsuzlukları azaltmak, önlemektir.

Sürücülerde Psikoteknik Değerlendirme:

Sürücülerin güvenli araç kullanmalarını sağlayan zihinsel özelliklerinin (algı, dikkat, hafıza, muhakeme vb.); psikomotor yetenek ve becerilerinin (tepki hızı, göz, el, ayak koordinasyonu vb.); tutum-davranış, alışkanlık ve kişilik özelliklerinin (risk alma, saldırganlık, sorumluluk, öz kontrol vb.) ölçülmesi ve sürücülük açısından uygunluğu-yeterliliği hakkında bir sonuca varılmasıdır.

Psikoteknik raporunu yük, eşya, kargo ve yolcu taşımacılığı yapan sürücülerin alması zorunludur. Psikoteknik belgesinin yanında src belgesi, ehliyet ile birlikte taşımanız gerekmektedir. Aksi halde cezai işlem uygulanmaktadır. Psikoteknik raporu her beş yılda bir alınması gerekmektedir.
Psikoteknik raporu için zaman kaybetmeyin, çünkü kaza yapıldığında sigorta hiç bir şekilde zararınızı ödememektedir.


(ALINTIDIR)
Arkadaşlar, src belgesini sadece yük/yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlardan araçlardan istiyorlar.Siz pazardan yiyeceklerinizi eve getirirken değil.
Liütfen birbirimizi yanıltmayalım.
(27-03-2012, Saat:14:06)saitercan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaşlar, src belgesini sadece yük/yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlardan araçlardan istiyorlar.Siz pazardan yiyeceklerinizi eve getirirken değil.
Liütfen birbirimizi yanıltmayalım.

Evet işte en kısa, en doğru ve öz anlatım Bu...
Yukarda da belirttiğim gibi, Ticari yani profesyonel sürücü iseniz(Mesleğiniz bu ise) SRC ihtiyacınız var.
Yine K Belgesi de aracınızı ticari olarak kullanıyor iseniz ihtiyacınız var..
Psiko teknik te yine aynı ; eğer şöförlüğü meslek olarak icra ediyorsanız buna ihtiyaç var...
Bunların dışında Yukarıdaki belgeleri almak için uğraşmaya gerek yok... İHTİYAÇ'da yok...
arkadaşlar yaklaşık bir buçuk yıldır tanker kullanıyorum. src 2 ve src 4 belgem var şimdiye kadar hiç kimse sormadı. şimdide src 5 istiyorlar tehlikeli araç kullananlar için tamamen para tuzağı. bu belgeyi almak için herhangi bir sınava girmedim sadece parayı yatırdım belge geldi.
bizim araçlar ticari değilki.ruhsatta hususi-kamyonet diye geçiyor
Araç türü olarak ruhsatta kamyonet olarak belirtilmiş tüm araçlar( kangoo,doblo,vb camlı camsız koltuklu koltuksuz panelvan)

Ruhsat bilgilerinde yer alan kullanım amacı kısmına bakılmaksızın (Kullanım amacı: Yük nakli hususi, yük nakli ticari, yolcu nakli hususi, yolcu nakli ticari gibi) araç kamyonet sınıfı bir araç ise;

Şirket adına kayıtlı veya şahıs şirketi sahibi adına kayıtlı araçlar K2 Belgesi kapsamındadır.

Şirket veya şahış şirketi sahipleri araçları yük taşıma maksatlı kullanmıyor olsalar bile yük taşıma yapıp yapmadıkları kontrol edilemediği için bu tip araç sahibi olduklarından ötürü K2 Belgesi cezası ile karşılaşırlar.

Araçlarını şahsi kullanım için alanlar ve vergi levhası sahibi olmayanlarotomobil maksadı dışında kullanmadıkları sürece belge almak zorunda değildirler. Ancak bu durumda olup araçlarını şahsi işlerinin dışındatakım çantası,inşaat malzemesi,köydeki bahçesindeki malları taşımakmaksadıyla kullanırlar ise cezai durum söz konusudur. Bu durumda olanlar ilgili işleriyle ilgili vergi levhası alıp K2 Belgesi almak zorundadırlar.

Ruhsatında minibüs olarak kayıtlı araçlar K2 Belgesi kapsamında değildir. Burada dikkat edilmesi gereken husus aracın ruhsata minibüs olarak kayıt edilmiş olmasıdır.

http://www.k-belgesi.com/index.php?p=1_3...ara-alinir
Sayfalar: 1 2