Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Fiat 500 ''Large''
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
'Large' 500 yeni yılda geliyor

Fiat 500'ün 'Large' modeli, 2013 yılı itibariyle Türkiye'de satışa sunulacak.


[Resim: 197938.jpg]

Aracı son derece iddialı bir fiyat stratejisiyle satacaklarını söyleyen Fiat Marka Direktörü Baş, yıllık hedefi 1000 adet olarak belirledi.

Fiat'ın efsane modellerinden 500, karoser seçeneklerine MPV modelini de ekliyor. 2008 yılında yeni görünüm ve teknolojisiyle yeniden pazara sunulan araç, 5 yılda dünya çapında 800 bin adedi geçen satış adediyle markanın beklentilerini boşa çıkarmadı. Fiat da, 5'inci yaş günü etkinlikleri kapsamında aracın 500L isimli minivan versiyonunu tanıttı. Ekim ayında üretimine başlanmasının ardından Avrupa pazarlarında kademeli olarak satışına başlanacak olan 500L, 2013 yılı itibariyle Türkiye'ye ithal edilmeye başlanacak. İtalya'nın Torino kentinde uluslararası basın lansmanı gerçekleştirilen araç Türk otomobil severlerin karşısına da ilk olarak İstanbul Autoshow 2012 kapsamında çıkacak.

2 benzinli 2 dizel motor

Fiat Marka Direktörü Okan Baş, markanın yeniden küçük MPV sınıfına dönüşünü müjdeleyen 500L modeliyle yeni yıla hızlı bir giriş yapmayı amaçladıklarını söyledi. Baş, "Kendini tüm dünyada sevdiren tasarım ikonu 500'ün hatlarını ve bir MPV'nin fonksiyonel yönlerini bünyesinde barındıran 500L'yi ilk olarak fuar kapsamında sergileyerek Türk müşterilerin beğenisini ölçümlemeyi amaçlıyoruz" dedi.

Aracı Türkiye'de hem 1.3 litre ve 1.6 litrelik Multijet dizel hem de 0.9 litre TwinAir ve 1.4 litre benzinli motor
seçeneğiyle pazara sunacaklarını ifade eden Baş, iddialı bir fiyat stratejisiyle pazara giriş yaparak daha ilk yılında 1000 adetten fazla 500L satmak istediklerini dile getirdi.

Daha geniş kitleye hitap ediyor

Baş, bu aracı daha geniş ailelerin tercih edeceğini dile getirerek, 500'ü 3 kapılı olması nedeniyle daha geniş ailelere yayamadıklarını, ancak 500L ile daha geniş ailelere hitap edeceklerini kaydetti. Bu tür araçların segment olarak Türkiye'de 10 bin adetler civarında satıldığını ifade eden Baş, Fiat 500L modeli ile sınıfında etkin söz sahibi olmaya çalışacaklarını belirtti.

Pazar öngörülen gibi gidiyor

Türkiye otomotiv pazarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Baş, pazarın beklentiler doğrultusunda hareket ettiğini söyledi. Bu yılın ilk yarısındaki düşüşün geçen yıla göre yaklaşık yüzde 20 civarında olduğunu anımsatan Okan Baş, bu durumun çok kötü olmadığını, pazarın öngörüler doğrultusunda gittiğini ifade etti.

Baş, yıl sonunda toplam otomotiv pazarının 750-800 bin aralığında olacağı öngörüsünde bulunarak, bu durumun da kötü olmadığını belirtti. Baş, hafif ticari araç satışlarındaki yaklaşık yüzde 30'luk düşüşün ise bir miktar bu araçlarda geçen yıl yapılan ÖTV artışından kaynaklandığını, bunun olumsuz yansılamalarını hafif ticari araçların yaşadığını sözlerine ekledi.

30'dan fazla renk seçeneği

Fiat'ın tasarım merkezi tarafından şekillendirilen 500L, 3 kapılı modeli önden andıran tasarım özellikleriyle ilk bakışta tanıdık bir izlenim bırakmayı başarıyor. Gövdesi çift renkli olarak tercih edilebilen ve 30'dan fazla renk seçeneği sunulan aracın alaşım jantları da beyaz, gri veya siyah olarak alınabiliyor. 4.14 metre uzunluğa, 1.78 metre genişliğe ve 1.66 metre yüksekliğe sahip 5 koltuklu araç, 400 litreye varan bagaj kapasitesi, iç mekanda sunduğu bol miktarda kullanışlı bölmeyle dikkat çekiyor.

Facebook'a bağlanabiliyor

Fiat'ın 'insan dostu' teknolojileri, 500L modelinde iyice öne çıkıyor. Aracın dokunmatik ekranındaki en popüler uygulamalar sosyal ağ sitelerine, haber kanallarına ve dijital kanalları dinleyebilmeniz için internet üzerinden yapılan radyo yayını dahil tüm web içeriğine erişim sağlıyor.

HABER: Gökhan KARA / BUGÜN GAZETESİ
Tipini beğenmedim...
(09-07-2012, Saat:14:37)BaSKaN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Tipini beğenmedim...

Ali Bey; Umudunu yitirme, bu hızla inşallah Fiat yöneticileri seninde beğenebileceğin tipte bir araç muhakkak üreteceklerdir.. ARGE leri bayağı hızlı biliyorsun...
Bu araç genellikle metropol şehirlerde park sorunu olmayan,az yakıt tüketen ve özellikle genç kesime hitap eden bir model. gördüğün gibi sen ve ben gibi orta yaşa hitap etmiyor..
Valla ben aracın şeklini çok beğendim. Çok hoşuma gitti. Mini Cooper'e benziyor.
içi de süper olmuş Thumbup1
[Resim: Fiat_500_L_08.jpg]
Hiç Fena Değil Bende 5 Kapılısı Ne Zaman Çıkacak Diyordum.
1.3 dizel ve otomatik veya dualogic vites olursa süper olur..patlar gider..
Bizzat galeri de bindim çok hoşuma gitti ve boyutuna göre iç hacmi çook büyük. Tam bayan arabası. Getz, Jazz, Corsa 'dan ve aklıma gelmeyen bir çok arabadan daha hoş olduğu bence aşikar.
Benimde Bu Gün Bayide İnceleme Fırsatım Oldu İnceledim Gayet Şık Yerden Yüksek Mini Bir Suv Olmuş Bence Çok Hoş Tebrikler Fiat'a
evet fiyatıda aşikar 50.000 tl ye yaklaşıncasad
Sayfalar: 1 2