Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Tavsiye ve önerilerinize ihtiyacım var
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
arkadaslar merhaba.
fiat fiorino sahibi olmak ve aranıza dahıl olmak istiyorum ancak sorularım var yardımcı olursanız kararımda netleşebılırım. şimdiden tesekkurler.
öncelıkle şunu belırteyım.unüversite öğrencisiyim ve şu ana kadar hep motosiklet kullandım.uzun soluklu bır 4 teker deneyımım yok.araba,benım ıcın her zaman mecbur kalınca kullandıgım bir araç olmuştur.lakin ailevi ricalar uzerine kısa bir deneme süreci yapmak için motoru sattım ve bır araç almaya karar verdim.sol dizimdeki bağların zayıf olması sebebıyle yere yakın,koltuga oturdugumda dızımın zorlanmayacagı ınıp bınerken de rahat edecegım bı model secmek ıstıyodum fakat hıc ılgı alanım olmadıgı ıcın marka model vs de bılmıyorum.gozlemledıgım kadarıyla fiorino bana cok sempatık gorundu.evde bulunan toyota yaris'e göre kıyasladıgımda araca oturup kontrol ettıgımde gayet rahat geldı.koltugu yuksek oldugu ıcın oturdugumda yada inip binerken de sıkıntı cekmedım.kamptır vs dır hobılerım oldugundan da ıc hacmı bana gayet cazip geldi.okudugum bölüm sebebıyle taşımak zorunda oldugum maket ve çizimleri de sıkıntı cekmeden taşıyabılırım bu aracla dıye dusundum.alternatıf olarak aklımda olan clio model sedan araca göre kat ve kat guzel geldı bana.

fakat şöyle bi sorun var.sordugum kişiler bana aracın kamyonet olarak gectıgı ıcın vergısının yuksek oldugunu soyledıler.sıtenızden ve netten arastırdıgım kadarıyla da kamyonet ama panelvan a gore vergı muayene odenıyo gıbı çelışkılı gelen yorumlardan netıce alamadım.köprü kullanımı net, o konuda sorunum yok.özetle ;

bu aracı binek olarak alıcam yanı camlı ve koltuklu olarak ticari amaçla kullanmam söz konusu degıl
-yıllık vergısı ne kadar ?
-kronık sıkıntısı ben goremedım ama sızlerın alırsan soyle bı sorunu var hevesın kacmasın dedıgınız bısey varmı ?
- yakıt sarfıyatı şehir içi ve şehir dışı dıger araclara gore uygun gorunuyor.netıcede ogrencıyım en onemlı şey yakıt benım ıcın.sattıgım motorum sehır ıcınde 20 kuruştan az yakmıyordu bunu da belırtmek ısterım.
-masraf durumu dıger araclara kıyasla nasıldır ? öğrencı ıcın uygun bır arac mı fıyat olarak benı bıraz sıkıntıya sokacak buna değermı dıye dusunuyorum.tabıkı 2.el olarak alıcam sıfır almam mumkun degıl bunu da belırteyım.
önerı ve tavsıyelerınızi, her turlu görüşünüzü bildirirseniz çok sevınırım.oyle kı bu arac kafama takıldı alternatıf bısey dusunesım gelmıyor.durumu netleştırmem ıcın yardımlarınızı beklıyorum.
şimdiden teşekkur ederım..saygılar
öncelikle hoşgeldin.Anladığım kadarıyla uygun yollu bi arac istiyorsun.Fiorinoyu yüzde yüz tavsiye ederim.ben çok memnunum.Bende fiorno panoroma var.Panorama demek gercek husussi demek..yani camlı koltuklu olanada halkımız hususi diyor,ama aslında gerçek hususi olan panoromadır.panoromada fiyat olarak diğerine göre pahalıdır..ama senin istediğin gibi vergisi otomobil 1.3 dilimine girdiği için yıllık 480 tldir.ama diğerinin 7 yıl boyunca 780 tldir.ayrıca panoromanın trafik sigortasıda uygundur.ayrıca panoroma 1.köprüyüde kullanabiliyor.
Gönlüm isterki fiorino panoroma alasın,ama dedimya panoroma nın fiyatı yüksek,ikinci elide pek olduğunu zannetmiyorum..
sana tavsiyem hosuna gidiyorsa grande punto veya punto evo almandır.ben punto evodanda cok memnumdum.trafik sigortasıda iyi,vergiside makul bir araç..dediğim gibi imkanın varsa fiorino panoroma,imkanın yok ise grande punto veya punto evo tavsiyemdir..
açıklaman ve tavsıyen ıcın tesekkur ederım smile panaroma ya baktım evet dedıgın gıbı mebla olarak benım ulaşabılecegım bı arac olmaktan çıkıyor.keske oyle bı şansım olsaydı dedım.o halde ya yıllık vergıyı odemek zorundayım ya da fiorino dan vazgeçicem ki vergisi benım ıcın yuksek gelıyo.öğrencıyım ve ekstra ıhtıyaclarımı ufak tefek ışlerle kotarıyorum.boyle bı seçim benım ıcın bıraz lüks e kaçıyor sanırım bıraz daha duşunucem ne yapacagımı.punto önerını de dıkkate aldım fakat bana iç hacmı ve bagajı bıraz genış arac lazım.sedan tarzı araçlar fıorıno dan sonra 2.tercıh olarak dusunuyorum. yanlış yazmıyorsam hatchback tipindeki araçları pek tercıh etmıyorum.statıonwagon olanlar guzel ama onlar da 2.el satışta cok zor oluyo şeklınde bıkac yazıya rastladım.bir sürü motor aldım sattım zaten elımdekı total mıktarı da bu sekılde oluşturdum ama hıc bu kadar zorlanmamıştım.seçim yapmak çok zor biggrin tekrar tesekkur ederım.
Az yaksin masraf cikarmasin dizel olsun ogrenci isi akrabamizda var dizel daica logan al cok az yakiyor masrafsiz ucuz

www.arabam.com/ikinciel/Arama/?marka=49&mg=868&ykt=2&mdl=1800&icralik=0
hocam bende üniversite öğrencisiyim. Ve sana söylüyorum bu araba öğrenci işi değil. Bende sordum çok tavsiye ettiler aldım arka koltuk traktör gibi. Önlerde de bi konfor yok. Yakıt olarak fiesta bundan daha az yakıyor. 1.3az yakar deme hiç alakasi yok. Sana tavsiyem ford yada vw dir. Fiat onların yanında değerlendirirsen bariz çok kalitesiz. 2011 fio var bende 2006 jetta bunun yanında kraldı kral.. Fiattan uzak dur kardeşimsn ne olursun alma .d.. Bi alan pişman bi almayan.. Ucuz ama ii diye bişey yoktur abi buna kimse inanmasn. Ucuz araba kötü arabadır ışte o kadar. Gücün yetmiyorsa da eski de olsa iyisini al hocam. Ben yandım sen yanma.