Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Euro4 ve euro5 motorlar arasındakı fark hakkında bılgı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Euro+X şeklinde tanımlanan şey AB'nin çevreyi koruma ve küresel ısınmayı engelleme amaçlı uzun yıllar önce oluşturduğu emisyon standartlarının kısaltmasıdır. Bu standartlara göre; AB'de araç satmak isteyen tüm markalar, belirlenen yıllara kadar belirlenen emisyon değerlerine ulaşması gerekiyor. Burada emisyondan kastetilen şey egzozdan dışarı atılan nitrojen oksit, hidrokarbonlar, karbonmonoksit vs.. gibi çevreye zararlı gaz ve partiküllerdir. Euro-1 1993 yılında yürürlüğe girmişti. Şu anda yürürlükte olan Euro-5 standardıdır, ancak 2014te Euro-6 gelecek.. Birbirlerinden farkı da aşağıdaki grafiklerde net bir şekilde görünüyor..
Dizel araçlar için[/font]
[Resim: Euronorms_Diesel.jpg]

[Resim: Euronorms_Petrol.jpg]

Euro normları direk olarak yakıt tüketimiyle alakalı değildir. Yani AB üreticilere "yakıt tüketimini azalt" diye değil, "egzos emisyonlarını azalt, azalt da nasıl azaltırsan azalt" diye baskı yapıyor. Üreticiler de bu emisyonları azaltabilmek için öncelikle daha verimli (yani daha az yakan) motorlar üzerinde çalışmaya başladılar. Sadece daha az yakan motorun yeterli olmadığı durumlarda ise Dizel Partikül Filtresi gibi yan teknolojilerle emisyonlarını azaltma yoluna gittiler.

İşte Fiat da bunlardan biri.. Örneğin ilk çıktığı haliyle Euro-4 standartlarına uyum sağlayan 105 bg'lik Bravolar, DPF eklemesi ve yazılımsal bir iki minik değişikle Euro-5'e de uyumlu hale getirildi..
euro 4 motoru olan fiorinoları da euro 5 e uyumlu hale getirmek münkün mü hız sabitleyici verisi euro 5 de var euro 4 de ecuda bu bilgi aktif edilemiyor nasıl yardımınız olabilir
chip tuning yaparak euro5 yapabılıyoruz bir aracı ama hız sabıtleyıcısı hakında bılgım yok
(21-04-2013, Saat:16:22)oquncmqlu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]chip tuning yaparak euro5 yapabılıyoruz bir aracı ama hız sabıtleyıcısı hakında bılgım yok

bu serviste olabiliyor mu ? euro 4 motora tavsiye eder misiniz ?
SERVISTE BU ISLEM YAPILMIYOR

sanayılerde bu ıslemı yapanlar var

CHİP TUNİNG NEDİR ?

Motor modifikasyonunun en önemli ve etkili halkası Chip Tuning'tir. Bu modifiye yönteminde motorun beyni olan ve motorun çalışma sistemini yöneten ECU yani Electronic Control Unit'in (diğer bir tabirle araç BEYNİ nin) çalışma zamanlarına müdahale edilir. Bu müdahale ile silindire giden benzin/hava oranından çevrilecek devir sayısına kadar her özellik değiştirilebilir.
Chip tuning enjeksiyon sistemine sahip benzinli araçlar ile elektronik sistemli turbo dizel motorlara uygulanan ateşleme sistemiyle ilgili bir düzenlemedir. ECU (Elektronik Kontrol) ünitesindeki chip üzerinde yapılan değişiklik ile tork artışı sağlayarak daha fazla güç ve performans üretilmesi işlemine chip tuning denmektedir.

Chip tuning uygulaması ile yakıt tasarrufundan, motor gücü artışına kadar bir çok avantaj sağlamaktadır.
Tüm etapları kısa bir sürede tamamlanabilen chip tuning uygulamasının aracın motoruna zarar verdiği yönündeki fikirler tamamiyle yersizdir, asılolan uygulamanın yetkili ve usta kişiler tarafından yapılmış olmasıdır, hatta bazı otomobil firmaları yetkili servislerinde müşterilerine chip tuning hizmeti vermektedirler.Özellikle avrupada çok yaygıdır.
Chip tuning dışarıdan bakıldığında araç üzerinde hiçbir farklı görünüm oluşturmayan, sadece aracın performasını artırmaya yönelik bir uygulama olduğundan araç sürücüsü dışında kimsenin farkedemeyeceği bir sistemdir, tabii şimdi modifiye denince insanın aklına parlak jantlar, rüzgarlıklar, xenon farlar vb. görsel uygulamalar geliyor ama aslında gerçek modifiye her zaman için aracın gücüne ve hızına olumlu etki eden uygulamalardır, bu nedenle chip tuning temel modifiye uygulamaları arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

CHİP TUNİNG NEDEN YAPILIR ?

Önceleri bu işlemdeki ilk amaç elbette motoru güçlendirmek,yüksek hız elde etmekti.Ancak artan yakıt fiyatları ile beraber ilk amaç yerini ikinci amaca yani yakıt tüketimini düşürmeye bırakmıştır.ARACINIZA ÖZEL OLARAK yapılan Yazılım ile hem aracın performansı artırılmakla hemde yakıt tüketiminde alınan güce göre %10 ile %30 a varan azalma sağlanmaktadır.Günümüzde özellikle ticari araçlarda(van,panelvan,city van,doblo,kangoo,partner, minibüs vs tarzı) Chip Tuning uygulamalarında ilk neden araç yüklü iken güç ve ekonomik nedenlerdir.

ZARARI VARMIDIR ? MOTOR ÖMRÜ KISALIRMI ?

UYGULAMA uzman kişiler tarafından,orijinal bağlantı cihazları ile ve aracınıza özel olarak YAPILMAZ İSE bu sistem hem aracın motoruna zarar verebilir hem de güvenliğinizi tehlikeye atabilir. Çünkü yeni nesil araçlarda ABS, hız sabitleyici, ESP gibi önemli donanımlar aracın mevcut ECU'sundan kontrol edilmektedir.Unutmamak gerekir ki Chip Tuning hiçbir zaman motorun üretebileceği güçten fazlasını veremez. Chip tuning de yaptıgımız işlem yüksek devirlerde elde edilen mevcut gücü alt devirlere taşımak olduğu icin aksine özellikle aracınız yüklü halde iken motoru yormadan daha rahat devirlenmesinden dolayı zarar değil, hem motor hem kullanan icin faydalı dır.
Ecu de motor calışmasını takip eden sensörler herhangi anormal bir durumda motoru durdurur korumaya alır motorun zarar görmesini önler yada sizi daha önceden uyarır . Unutulmamalıdır ki bu işlem icin yatırım yapmış firmalar dışında 150 tl ye clon (kopya) cihaz alıp nereden edinildiği belli olmayan yazılımlarla calışan firmalarda mevcuttur.Bu konuya yatırım yapmış,yazılımlarını kendi mühendisleri hazırlayan, kullandıgı orijinal cihazların recover yani yükleme esnasında cıkabilecek sorunlara karşı kurtarma gibi özellikleri olan,yani orjinal cihaz kullanan ve kendi bünyesinde harita hazırlayan profesyonel firmalar tercih edilmelidir.

YAKIT TÜKETİMİ ARTAR MI?

Genelde performansı bizi tatmin etmeyen araclarda istedigimiz performansı elde etmek icin sürekli gaza basarız yüksek devirlerde kullanırız buda yakıtımızın artmasına neden olur.
Chiptuning işleminde özellikle alt devirlerde ki performansı arttırdıgımızdan bu bize hızlanma ve vites degiştirme sürelerini kısalttıgı icin aracımızı kısa sürede yüksek viteste ve istedigimiz performansı yakalamış olarak kullanırız ki bu yüzden yakıtınız da %10-30 arası düşer.
Aynı zamanda sizlerin istedigi şekilde program düzenlerken bazı müşterilerimiz cok uc noktalarda performans isterler bu tür durumlarda yakıtınız kullanma tarzınıza göre artabilir bu sadece aşırı güc isteyen müşterilerimizi ilgilendiren bir durumdur. NORMAL ARTIRIMDA yakıtınız düşer.

BU İŞLEMİ OTOMOBİL ÜRETEN FABRİKALAR NEDEN YAPMIYOR ?

Bir araç üretilirken,aracın hangi ülkede,ne tür hava veya yol şartlarında kullanılacağı elbette bilinemez.Motora tam performansın verilmemesinin nedenlerinden biri budur.
Aynı zamanda üreticiler aracın bakımlarının zamanında yapılıp yapılmayacağı elbette bilmezler,bunun içinde araç tamamen bakımsız kaldığında,eksik bakım yapıldığında veya araca kalitesiz yakıt alındığında dahi güvenliği tehlikeye sokmamak için motorun tam gücü kullanıcıya yansıtılmaz.
Bunun yanı sıra bazı üreticiler yetkili servislerindede Chip Tuning hizmeti vermektedir.Bu durum otomotiv firması tarafından Extra bir kazanç haline getirilmiştir.
Yine bilindiği gibi piyasada satışa sunulan araçlar vardır ki,tüm aksamı,motoru hatta vidasına kadar aynıdır ama 65 hp-75 hp-90 hp vs.gibi güç farklılıkları nedeniyle farklı fiyatlara satılmaktadır.Ve araçların özellikleri incelendiğinde yüksek hp gücüne sahip araç verilerinde yakıt sarfiyatının daha az olduğunu göreceksiniz.
İşte bu gibi nedenlerle mühendisler hem güvenliği had safhada tutmak,hem satış politikaları gereği ,hem daha az CO2 salınımı gibi sebepler için aracı maksimum güç üretecek seviyede satışa çıkartmıyorlar.

HANGİ TİP MOTORLARA CHİP TUNİNG UYGULAMASI YAPILABİLİR ?

ECU ile yönetilen neredeyse her türlü araca chip tuning yapılabilir. Ama tatmin edici sonuç alınıp alınamayacağı konusunda bizimle irtibata geçinizi lütfen.
Buna otomobil , tır , kamyon , kamyonet , minibüs ,otobüs, deniz araçları tarım makineleri ve ticari araçlarda dahildir.
Ancak turbo beslemeli araçlarda çok daha fazla memnun edici sonuç alınmaktadır.

ARACIMIN GÜCÜ NE KADAR ARTAR ?

Net bir oran vermek doğru olmasa da genellikle %10 ile %35 arasında beygir gücü artışı ve %20 ile %40 arasında tork artışı sağlanmaktadır.
Alınan performans,motor ömrünün uzaması ve elde edilen yakıt tasarrufu özellikle çok km yapan,yüksek hacimli motor sahibi veya yük altında olan araçlar başta olmak üzere göz önünde bulundurulduğunda bu işe ayırdığınız bütçenin küçüklüğünü tespit edeceksiniz.

İŞLEM NASIL YAPILMAKTADIR VE NE KADAR ZAMAN ALIR ?

İlk etapta aracınız geldiğinde ne kadar güç artabileceği ve/veya yakıt tüketimini ne kadar düşeceği tespit edilir.
Onayınız sonrası ilk olarak araca abs , airbag sistemleri başta olmak üzere genel bir arıza tespiti yapılır.Araçta herhangi bir sorun var ise ve bu sorun güç artırımı yapıldığında sakınca doğurabilme ihtimaline sahipse size rapor olarak verilir. sorunu giderilmelidir.
2 nci etapta Tüm sistemin normal olması durumunda, aracınızın ECU su (üzerinde bulunan orijinal yazılım) okunur ve kopyalanır.
3 ncü etapta Yazılım mühendisi,aracınıza ait yazılıma yeni programlamalar yapar ve gerekli değerleri aracınızın sınırlarını zorlamayacak şekilde değiştirir.Yeni yazılım aracınıza yüklenir.
İşlem süresi araca göre değişkenlik gösterir min 1,5 saat max 4 saat zaman alabilir.

GERİ DÖNÜŞÜMÜ DAKİKALAR İÇERİSİNDE MÜMKÜNDÜR.
ARACINIZA ÖZEL HAZIRLADIĞIMIZ YAZILIMI HANGİ NEDENLE OLURSA OLSUN İPTAL ETMEMİZİ VE ANA YAZILIMI YÜKLEMEMİZİ İSTERSENİZ BİRKAÇ DAKİKA İÇERİSİNDE ARAÇ BİZE İLK GELDİĞİ ANA DÖNDÜRÜLÜR.

Chip tuning yaptırmak için modifiye tutkunu yada yarış sever olmanıza gerek yok, eğer ki aracımı seviyorum ama yakıt tüketimi artmadan performansı artsa ne güzel olurdu diyenlerdenseniz,gücünüz olduğunu siz bilip gerektiğinde veya ihtiyaç halinde kullanmak isteyip başkalarının bunu farketmesini bile istemeyenlerdenseniz,veya aynı araca sahip olanlara farkınızı göstermek istiyorsanız,veya normal şartlarda sizin aracınızdan güçlü araç sahiplerinin ağzını açık bırakmak istiyorsanız sizi görüşmeye davet ediyoruz.
Yaptığımız uygulamada Araca hiçbir ek parça ,hiçbir kablo,kutu vs takılmaz,aracın orijinal hiçbir aksamı ile uğraşılmaz,hiçbir şey sökülüp takılmaz.Hatta aracın kaputu dahi açılmaz.
peki bu araclar chip tuninge hazirmi? yani demek istedigim araci 95 hpye cikardiniz sonrasi.. bildigim kadariyla 95 hp fiorinolarda bazi farkliliklar var daha buyuk fren diskleri daha buyuk bir turbo gibi. uretici firma aracin motorunu guclendirmis fakat buna bagli olarak araca bazi modifikasyonlarda eklemis. biz napiyoruz kafamiza gore aracla oynuyoruz.. benim sahsi kanaatim chip tuning in tehlikeli oldugudur. motora virus gibi birsey bulastiriliyor yakiti daha basincli puskurtmesi saglaniyor vs vs fakat bu ise motor ne diyor bakalim? agzi olsada konussa smile
eura 5 cruise oluyor Thumbup1
eura 4 olmuyor biggrin