Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Dizel araç sahipleri çok üzülecek!
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Dizel araç sahipleri artık daha fazla vergi ödeyecek. ÖTV ve MTV, araçların karbondioksit salınımına göre yeniden düzenleniyor. Hali hazırda araçların vergisi motor gücü ve aracın yaşına göre hesaplanıyor. Büyük motorlu taşıtlar için çok, küçük motorlular ise az vergi ödeniyor. Maliye Bakanlığı'nın Meclis'e sunduğu bütçe kanun tasarısında bu vergilendirme sistemi değişiyor.

EN YÜKSEK SALINIM DİZELDE
Otomobil veya ağır vasıtaların egsozundan çıkan karbondioksit miktarı, o araç için ne kadar vergi ödeneceğini gösterecek. Buna göre en çok vergiyi dizel araç sahipleri ödeyecek. Çünkü karbondioksit salınımı en yüksek araçlar, dizeller. İkinci sırada benzin, üçüncü sırada ise LPG yer alıyor. Eski nesil teknolojiye sahip dizel araçlardan çok daha fazla vergi alınacağı ifade ediliyor.

Yeni sistemde büyük araç sahiplerinin ödeyeceği vergiler yine yüksek olacak. Dizel yakan bir jipten, benzin tüketen jiplerden daha fazla vergi alınacak. Bu durumun dizelin avantajını azaltacağı belirtiliyor. Avrupa ülkelerinde yıllardır uygulanan bu vergi sistemi sayesinde çevre konusunda önemli mesafe kat edildi.

Kaynak: http://ekonomi.haberturk.com/otomobil/ha...k-uzulecek


[Resim: dizel_arac_kullananlar_simdi_yandi_h17150.jpg]
bi kulagimizin arkasi kaldi zaten onuda yapin tam olsun...
Arabadan soğudum gitti, Ben böyle adaletin a.q.
Sıfır veya yüksek model araba alıyoruz ki çevreye katkımız olsun sanayi yüzü görmeyelim ama insanı çileden çıkarıyorlar.
Millet boşuboşuna katil hırsız olmuyormuş.
Aslında Bence Yeni Nesil Dizel Araçların Vergisi Daha Az Diye Duymuştum Bence Biraz Haberciler Abartmış Yoksa Eski Araçların Çıkardığı Egzoz Gazıyla Bizimkiler Bir Değil
ozaman euro 5 araclarin daha az, euro 4 lerin biraz daha fazla olacak vergisi.?
Bunada alisiriz arkadaslar cebimize goz dikmis adamlar hayirlisi avrupa dan bize ne amerika kismiyor adamlar devasa motorlarla dolasiyor yakit azalinca kimde varsa saldiriyor bizimkiler direk bize saldiriyor