Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Araçlarda Emniyet unsurları ve Güvenlik sistemleri
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3

muallim

ismail bey bakın şimdi yukardaki soru stilimi destekleyecek çözemedigim bir soru daha var kafamda tüm dünyaada iyi dedigimiz bi çok marka araç artık önden çekişli üretiliyor dogrumu? dogru... işte soru : BMW ve MERCEDES hala daha arkadan itiş teknolojisi ile yollarına devam ediyor. yani şimdi bunların bu teknolojiden mi haberleri yok yoksa AR-Ge lerimi yok yaniiii.
(07-03-2011, Saat:00:28)muallim Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]ben şunu merak ettim bi çok araçda mesela ford gibi esp istege baglı açılıp kapatılabiliyor fiat bunu niye sabit yaptı acaba yada şöyle bakalım dierleri niye sabit yapmıyorlarki acaba


hocam bazı spor üretimlerde daha zevkli sürüş için emniyetten bir miktar ödün verilir (mesela viraj çıkışında gaza yüklenince aracın hafif kaymasını kontra ile toparlamaya çalışmak gibi),bunun için tamamen devre dışı bırakma seçeneği var..

birde,kış şartlarında zincir yahut çivili lastik takılı ise tekerleğin patinaj yapması istenirki gevşek üst tabakayı eşeleyip sert zemine çabuk ulaşsın diye ESP yahut TC (fiorino da TC devre dışı bırakılabiliyor) off konumu seçilir..


Sevgili hocam;
Arkadan çekişli olan Mercedes, BMW,Audi gibi araçlarda da ESP mevcuttur. ancak İsmi değişiktir. Nette yaptığım araştırmada bir arkadaş bahsetmiş, işte alıntısı:
'' Çoğumuz, ESP'nin adını ilk defa Mercedes A sınıfı otomobillerin takla atma hatasından sonra duyduk. Otomobil dergilerinin yaptığı slalom testlerinde, aracın ani manevralarda takla atmasının ardından, Mercedes, bütün A sınıfı otomobillere bu sistemi takarak soruna çözüm getirdi. ''

Hatta başka bir forumda da şöyle bahsediliyor.

'' Merak bu ya; az önce Mercedesin Genel Müdürü arkadaşıma sordum. O da, bu saatte hayırdır dedi.Kafama takıldı, kapına gelip mi soraydım dedim. Anlattı,
Meğer; otomobil üretim sonu, profesyoneller tarafından 0-100km hızlanma testlerini engelliyormuş. Onun için de; sistemi pasif duruma getirebilmek için düğmeliymiş. Fakat; asla devreden çıkarmamak gerekir diye de, müşterilerini uyarıyorlarmış. ''

Buradan anladığım kadarıyla Arkadan çekişli olan araçlarda da ESP veya Başka Harf grubu ile ifade edilse bile bu sistem varmış.
Sevgiyle kal hocam...
(07-03-2011, Saat:18:35)isoskeisos Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Mercedesin Genel Müdürü arkadaşıma sordum. O da, bu saatte hayırdır dedi.Kafama takıldı, kapına gelip mi soraydım dedim


üstad kim yazmışsa bunu sanalda vallahi karnıma ağrılar girdi gülmekten Allah ta o arkadaşı güldürsünsmilesmilesmile

mercedesin genel müdürü evetsmile

biggrinbiggrinbiggrin
Mert kardeşim; Hakikaten net'ten hiç bozmadan alıntı olarak yaptım. Aslında espri gibi olmuş ama, arada bir de gülümsemek lazım. buraya almamın nedeni arkadan çekişli olan araçlarda da ESP'nin olması...

Aslında artık AB ülkelerinde ABS EBD ve ESP olmayan araç üretilmediği ve bunların standart olarak sunulduğunu da bir yerde okumuştum. İnşallah bizim ülkemizde de bunları görürüz diyorum. Sevgiyle kalın. İyi forumlar....

muallim

ismail bey benim kafamdaki soru BMW e ve MERCEDESTE hala niye arkadan itişli araçlar dünya markaları hep önden çekiş üretirken ?????
yani bunlarda niye esp yok degil
(08-03-2011, Saat:01:14)muallim Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]ismail bey benim kafamdaki soru BMW e ve MERCEDESTE hala niye arkadan itişli araçlar dünya markaları hep önden çekiş üretirken ?????
yani bunlarda niye esp yok degil

Hocam sanırım şu videoyu izlerseniz belki sorularınıza cevap olacak.

http://www.uzmantv.com/bazi-otomobil-mar...azgecmiyor
link için tşkrler çok faydalı
otomobillerde emniyet unsurları başlıkşı yazımıza ek olarak şu konudan da bahsederek konuya devam edelim.

Birçoğunuzun dikkatini çekmeyen elastikiyet modülünden bahsetmek istiyorum. Örneğin iki aracın kafa kafaya çarpıştığını düşünelim. Bu araçlardan birisinin ön tarafı oldukça hasar alırken, diğeri o kadar hasar almamış olsun.

Birçok insan daha az hasar alan aracın daha iyi olduğunu hissine kapılabilirler, ancak durum her zaman öyle değildir.

İnsan güvenliği açısından aracın böyle şiddetli bir çapışma sonucu deforme olması istenir ki, bu sayede içerdeki yolcularda bir impuls oluşmasın. Yoksa yolcular şiddetli bir şekilde ön tarafa doğru çarpma etkisi yaşayacaklardır, her nekadar hava yastıkları vs. olsa da neticesinde insan vücuduna gelen böyle büyük bir impuls sonucu vahim yaralanmalara sebebiyet verebilmektedir.

Bunun için otomobil firmaları araçların özellikle ön kısımlarını tasarlarken bir çeşit yay tasarımı yapmaya özen gösterirler, bunun yanı sıra elastikiyet modülü yani daha yumuşak malzeme seçerek kaza anında yolcu güvenliği için deforme olması istenir.

Tabii olarak akıllara şu soru gelecektir, aracın ön kısmı deforme olursa, motor şanzıman vs. gibi ekipmanlarla yolcular, Allah muhafaza iç içe girmez mi?

Evet bu mümkün, ancak tasarımda yolcu güvenliğini düşünen bu araç üreticileri bununda tedbirini alarak, çarpışma sonucu motorun aracın içine değil, aracın altına doğru yuvarlanarak kaymasını isterler. Buna göre de tasarım yapmaya çalışırlar. Yine çarpışma testlerinde motorun ve diğer ekipmanların araç içine girdiği görülmemiştir.

(Arkadaşlar bu konuda bizim fiolarda Servislerin karter muhafaza sacını önermemelerinin nedeni de bu konudur.)

Her ne kadar tüketiciler araç alırken, otomobilin çarpışma testlerinde gösterdiği başarıya, araçta kullanılan metal sacın elastikiyet modülüne bakmasa da, bir kaza anında bunlarda oldukça önem kazanmaktadır..
Hepinize kazasız sürüşler dilerim…

(ALINTIDIR)Kaynak :bilgiustam.com
Sayfalar: 1 2 3