Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kış Lastiği Seçimi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
ben 2 tane pirelli kış lastiği öne taktırdım.4 tanemi takılma zorunluğumu var ?
Sayın metnes71
Yazdıklarınız tamamen kendi önyargılarınızı yansıtmış, inoxtan girip ts normlarından çıkmışsınız çok bilimsel kriterlere göre yazılmış bir yazı havası var yazınızda ama yazdıklarınızla verdiğim linkteki yazılanları iyi okumadığınız ortaya çıkıyor ne yazıkki.
AB etiketlemenin firmaların kafasına göre bir değer yazabileceği birşey gibi anlatmışsınız.
AB etiketlemede 3 kritere göre lastiğin elde ettiği değer verilir.
Bunlar yakıt ekonomisi, ıslak yolda fren mesafesi, ve ses seviyesi.
Her lastik elde ettiği sonuca göre A ile G arasında değerlendirilir.
O etiketlerde elde edilen sonuçların siz ölçülmeden oraya yazıldığını mı sanıyorsunuz.
Öyle ise bu piyasanın akıllısı michlen ve petlas diğerleri aptal mı?
Çok ünlü dediğiniz avrupa markası bir sürü firma petlasın verdiği taahhütü vermeye cesaret edemiyorlar mı?

Lütfen yorumlarınızı daha tarafsız yapmaya çaba gösteriniz.
Hepinize kazasız sürüşler dilerim.

Bu yapılan tartışmayı bu yazı çok iyi özetliyor. Lütfen çok iyi okuyalım lütfen.

Pahalı olanın nedenini göstermesi gerekecek

Avrupa’nın yeni lastik etiketi kurallarının rekabeti artırması bekleniyor.

Ortalama bir otomobil sürücüsüne tüm lastikler aynı gözükür, yıpranmış lastiği yenilerken çoğu zaman satın aldığı yerin söylediklerine güvenir. Avrupa'da bu durum değişiyor; yeni kurallar tüketicilerin daha yüksek fiyatlı lastiklerin verilen paraya değip değmeyeceğine karar vermelerine yardımcı olacak.

Bu aydan itibaren Avrupa Birliği'ndeki otomobil lastiklerinin, yakıt verimliliğine etkilerini ve A-G ölçeğinde (A en yüksek) ıslak yollardaki çekişlerini belirten etiketler taşımaları gerekecek.

Tüketicilerin aynı boyutta ve tipte farklı fiyatlara sahip lastikleri birbirinden ayırt etmesine yardımcı olmak amacıyla, sürüş sırasında oluşan gürültü de kaç desibel ise üstünde yazacak. İtalyan lastik üreticisi Pirelli'nin başkanı Marco Tronchetti Provera, etiketlerin tüketicilere lastiklerin "sadece yuvarlak ve siyah" olmadıklarını göstereceğini söyledi, "lastiklerin değeriyle ilgili algı gelişecek"dedi.

Durgun Avrupa pazarında düşük maliyetli Asyalı lastik üreticileri müşterileri çekmek için rekabeti kızıştırdığı için Michelin, Continental ve Pirelli gibi Avrupalı lastik üreticileri farklılaşmaya büyük önem veriyorlar.

Krizden kaynaklanan tasarruf önlemleri ekonomik lastiklerin cazibesini arttırıyor.

Avrupa Lastik ve Kauçuk Üreticileri Derneği'ne (ETRMA) göre bölgenin 47 milyar avroluk lastik pazarında Çinli, Koreli ve Avrupa dışı markaların payı 2007'de yüzde 20 iken geçen sene yüzde 23 gibi rekor bir seviyeye ulaştı.

ETRMA ticaret grubunun genel sekreteri Fazilet Çınaralp, "Etiketleme lastik endüstrisinde oyunun kurallarını değiştirecek," dedi. "Rekabet daha da sertleşecek. Büyük markaların daha yüksek fiyatları haklı göstermek için çok çaba harcamaları gerekecek."

http://www.ensonhaber.com/pahali-olanin-...11-19.html
Sn.kaliska ;

Yazdıklarınız tamamen kendi önyargılarınızı yansıtmış, inoxtan girip ts normlarından çıkmışsınız çok bilimsel kriterlere göre yazılmış bir yazı havası var = al eline mıknatısı git beko arçelik bayisine inox serilerine tut ondan sonra gel buraya yaz , sen benim anlatmak istediğimi anlamadın ise ben ne yapayım ?

Sen burada yazı yazdığına göre sendede fiorino var , milletde senin ve benim aracımın bedelinden 5-7 kat pahalı arabalar var ve bir çoğu aracını alınca ilk işleri lastikleri değişmektir , bunu herkes cevresinde görmüştür ve bilir.Hangi lüx otoda yerli malı lastik var varsada % de kaçında var ( bunu yazdım diye yerli malı düşmanı oldum ) , olanlarda 2.el sahipleri tarafından lastik ucuz olsun diye takılmaktadır .Arabada en önemli nokta lastiklerdir yeri geldiğinde ölümle kalım arasındaki ince çizgiden sizi lastikler kurtarır - aracınızın bilmem kaç beygirlik gücü değil.

Benim senin ne marka kullandığın ilgilendirmez git al petlasını ömür boyu beraber mutlu yaşayın banane .

Forumlar bilgi alıp verme yerleridir tartışma yerleri değil kimsenin kimseyede bir şeyleri ispatlama yerleride değildir.
Artık konu kişisel-polimiklere girmeye başladı herkes seviyesini korusun .
Tamam.
2009 fiorunonun tam ebatı nedir 15 mi 16 mı yada yaz kış değişiyomu
Yeni yasa ile fiorino özel araçlarda kış ( kar) lastiği takmamız zorunlumu?Bilgisi olan arkadaşların bilgilendirmelerini rica ediyorum.
(29-11-2012, Saat:21:32)şeker42 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Yeni yasa ile fiorino özel araçlarda kış ( kar) lastiği takmamız zorunlumu?Bilgisi olan arkadaşların bilgilendirmelerini rica ediyorum.

Kış lastiği takmanın sadece ticari araçlar için zorunlu olduğu, hususi araçlar için herhangi bir yasal zorunluluğun bulunmadığı bildirildi.

Kaynak: Haberler.com
iyi akşamlar benim fiorino ticari diye geçiyor yani hala şirket adına kayıtlı benimde kış lastiği taktırmam gerekiyormu şimdiden teşekkürler
(30-11-2012, Saat:00:08)troy Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]iyi akşamlar benim fiorino ticari diye geçiyor yani hala şirket adına kayıtlı benimde kış lastiği taktırmam gerekiyormu şimdiden teşekkürler

Yukarıdaki açıklamanıza göre ,aracınız şirkete kayıtlı ve ticari olarak tescilli ise evet takmanız gerekiyor..
(29-11-2012, Saat:14:36)TRUCKER Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(29-11-2012, Saat:01:51)hasretbaycan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]2009 fiorunonun tam ebatı nedir 15 mi 16 mı yada yaz kış değişiyomu

185/65 R15 88T
195/55 R16 87H (hafif alaşımlı jantlarla)

Ben yaz ve kış lastiklerini 195/55 R16 87H ebadında orjinal jantlarla kullanıyorum


eksik ilgi vermişsiniz. 15" hafif alaşım jantlarıda var. eğer araç alınırken stil paket alınmış ise 15" alaşım jant ile geliyor.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6