Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: 2016 premio 95 feci yakıyor...
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhaba dostlar, Yaklaşık iki haftalık sürüş tecrübeme göre güncel bir yorum yapmam gerekirse;

1- yakıt konusunda; eğer aracın kendi bilgisayarının verilerini baz alırsak kesinlikle fabrika verileriyle alakası olmayan bir durumla karşılaştım. Çünkü şehir içinde ne kadar sakin kullanırsam kullanayım (ki bundan kastım, düşük devir yüksek vites değil, ayarında bir kullanım) 100 km'de 8.5 litrenin altına düşüremedim. Yanlış bilmiyorsam fabrika verileri yaklaşık şehir içi için 5.2 lt/100km. Yani benim araç neredeyse bir buçuk kat fazla yakıyor.
Gel gelelim benim hesaplarıma; bir depo mazot koydum, sakin kullanımla çeyrek deposunu harcadım ve gittiğim yol 150 km. Buradan hareketle ben bu aracın bir deposuna 600 km yol yaparım şehir içinde. Bu da demek oluyor ki; (bir depo 45 litre diye biliyorum) ben 100 kilometrede 7.5 litre yakıt tüketiyorum.
Şimdi, bu durum normal mi? Sizlerin tecrübeleri ne yönde? Biz bu aracı özellikle 95 beygirilik motorla aldık ki nispeten az yaksın. İkinci el tertemiz 15.000 km de aldık ve 2016 model. Acaba bir kazık mı yedik? Aracın bir sıkıntısı olabilir mi? Ben bu fazla yakmayı hastanın ishal olmasına benzetirim. Yarın bir gün yüksek ateşle acil kapılarında sürünmeyelim... Ne dersiniz sevgili fiorino dostları?

2- tüm bu yakıtla ilgili aklıma takılanların yanında performansından genel olarak memnunum. 1300 Bi motor için bence iyi. Devir aralığı kısa olmasına rağmen turbo devredeyken tadından yenmiyor diyebilirim.
selam aracınız fazla yakmış,ben şehir içi kullanımda 6 lt/100 km seviyelerinde geziyorum.Ekrandaki vites değiştir uyarılarına uyuyor musunuz?Araç ortalam hızınız nedir?
Merhaba, Vites değiştirme uyarılarına genelde yani rakam vermek gerekirse %80 uyuyorum. Hani zaten kullanma alışkanlığım da genelde 2000-3000 devir arasıdır. Ortalama hızı da bakıp söyleyeceğim. Sizinki nedir? Ortalama hız...
selam ortalama hız 35 civarında oynuyor,çok trafik yok yavaş ama akıyor.Dur kalk çok olursa yakıt tüketimi artar bildiğiniz gibi.Benim yeni 11.000 km oldu aracım ,daha önceleri 7 lt yakıyor du .10.000 bakımdan sonra ve havalar ısınınca düştü yakıt.Şu anda dün baktığımda 5.6 lt gösteriyordu yol bilgisayarı.Ben çok devirli kullanmıyorum,gösterge paneline alıştığım için 1750-2000 devir arası vites değiştiriyorum.Vites göstergeside yanlış hatırlamıyorsam 2000 devirde değiştir uyarısı veriyordu.
Ya ben şimdi baktım trip a verilerinde: gidilen yol 175 km, ortalama hız 23, ortalama tüketim 8.6... Trip b verileri daha da berbat: gidilen yol 650 km, ortalama hız 21, ortalama tüketim 9.1...
Sanırım ben baya dur kalklı ve trafikli bir sürüş yapmışım bu süre zarfında...
Neyse bir daha ki bakıma (20000) kadar 3500 km yapalım bakalım. Servisin tepesine bi ekşiyecez artık, Bi sorun varsa detaylı incelemede çıkar diye düşünüyorum.
Kavrama'dan da şüpheleniyor değilim açıkçası...
(05-04-2018, Saat:17:00)Filorino Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ya ben şimdi baktım trip a verilerinde: gidilen yol 175 km, ortalama hız 23, ortalama tüketim 8.6... Trip b verileri daha da berbat: gidilen yol 650 km, ortalama hız 21, ortalama tüketim 9.1...
Sanırım ben baya dur kalklı ve trafikli bir sürüş yapmışım bu süre zarfında...
Neyse bir daha ki bakıma (20000) kadar 3500 km yapalım bakalım. Servisin tepesine bi ekşiyecez artık, Bi sorun varsa detaylı incelemede çıkar diye düşünüyorum.
Kavrama'dan da şüpheleniyor değilim açıkçası...

bende sabah işe gelirken baktım yanlış olmasın diye. a trip(380 km) 42 ortalama hız 5.6 ortalama tüketim.b trip (tam bakmadım 2000 km civarında galiba) 33 ortalama hız 6.1 ortalama tüketim.Sizin ortalama hız oldukça düşük neredeyse hep 1. viteste gitmiş gibi gözüküyor.Genede bu kadar yüksek olması normal değil bence.kavramadan şüpheniz varsa araba 70 km de 4.vites 2000 devir oluyor.
Merhaba,
Şimdi ben düşündüm de benim araba içinde beklemelerim çok oluyor. Rölantide boşta belki bazen 1 saat bekliyor. Kenara çekip mesaj yazmalardan tutun da okuldan çocuğun çıkmasını beklerken, eşimin hazırlanıp inmesini beklerken vs. vs.
Dolayısıyla bu beklemelerin çokluğu ortalama hızı çok düşürüyor. Ve ortalama tüketimi hesaplayan bilgisayar bu parametreyi kullandığında rakam büyük çıkıyor. Şimdi bir depo doldurdum. 3 te 1 i bitti 250 km yol gitmişim şehir içinde. Bu demek oluyor ki bir depoya 750 km yi görmem işten bile değil. Bu durumda gerçekleşen ortalama tüketimim 100 km de 6 litre olacaktır. Dolayısıyla bu rakama ulaşırsam normal değerler içinde bir yakması söz konusu olacak. Ve ben rahatlayacağım...

Ama sevgili coolman kavrama ile ilgili öyle güzel bir veri paylaştın ki sağolasın yani ben de düşünüyordum nasıl anlarım bi problem varsa diye... Teşekkür ederim...
merhaba 2017 95bg e5+ motor aracim 2500 km de 6.9 sehir ici ortalama ile gidiyor. Yakit malumunuz opetten aliyoruz. Arada calistigim yer sehir disinda 40 km git 40km gel 80 km sehir disi 5 litre civari goruyorum. Ama sehir ici biraz cok umarim ilk bakim sonrasi biraz duser. Bu arada motor acma isine hic girismedim 160km/h hizi gordum yeterli buldum.