Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Otomatik vites ışıklarda 2. viteste kalkış ve yokuş aşağı vitesi boşa atma sorunu
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhaba arkadaşlar, 2010 model yarı otomatik fiorinomu 2019'un 12. ayında aldım ve genel olarak çok memnunum. Fakat son zamanlarda nadiren de olsa yaşadığım bir durum beni korkuttu ve size danışmak istedim.

Aracımı almadan hemen önce debriyaj baltası değişmiş ben aldıktan sonra da Birmot serviste şanzıman ve robot yağı değiştirdim. Son 2-3 haftaya kadar bir sıkıntım yoktu. Fakat 2 hafta arayla akşam iş dönüşü yoğun ve sıkışık trafikten sonra dik bir yokuşu inipte tam evimin sokağına girerken aracım vitesi n konumuna alıp vites kutusunu kontrol ettirin uyarısı verdi. Her iki seferde de aracı stop edip marş yapınca sorunum düzeldi. Bir de çok nadiren ışıklarda beklerken vitesi boşa alıp tekrar vitese alınca arabam 1 yerine 2. viteste kalkıyor ama bu da çok nadir olan birşey. Özellikle bu vitesi boşa alma mevzusu beni korkuttu. Fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
fikrim yok baktırmanız lazım ama fiorinoların otomatik şanzımanları forumdakilerin hepsinde problemli keşke almadan önce forumda bir fikir alsaydınız neyse yinede bi servise götürüp baktırın
Üzerinden çok zaman geçti ama siteye girmişken yazayım belki birilerine faydası olur. Aracı servise götürdüm robot ve şanzıman kontrolleri yapıldı herhangi bir problem görülmedi. Aracın tekerlerinden biri biraz derin bir çukura girince hafif patinaj yapmıştı, hız sensörünün kafası karışmış arıza kaydı yapmış, arabayı cihaza bağladılar arıza silinince aynı sorun tekrar etmedi.