Fiorino Nemo Bipper | Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Bor yakıt sistemi hakkında makale
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link

[Resim: 2rqkaj4.jpg]

Sistem; karışımın konulduğu kap, hortum ve ayar vanasından oluşmaktadır. Karışım, hortum aracılığıyla motorun yanma odasına aktarılıyor ve vana, karışımın katkı oranını ayarlıyor. Artı değer konusunda beklenen verimlilik sağlanamamaktadır. Ancak üretilen konvansiyonel bir sistemin her araçta aynı derecede olumlu sonuçlar doğurması mümkün değildir.

Üretici firmalarca Sistemin, benzinli ve LPG’li araçlardaki uygulamalarında %30-50 oranında yakıt sarfiyatını azalttığı, motorun performansını artırıp, harareti düşürdüğü, supaplarda kurum bağlamasını önlediği, yağ değişim periyodunu uzattığı, çiğ yakıt atmayı önleyerek egzoz emisyonlarını %30 düşürdüğü gibi açıklamalar yönünde açıklamalar mevcuttur.

Bunların gözlenmesi için tam teşekküllü bir motor dinamometresinde; güç, moment ve özgül yakıt sarfiyatı ölçülmeli ve bu test esnasında beş gaz ölçen egzoz emisyon testinin de gerçekleştirilmesi gerekir.

Netice itibari ile yanma odası ya da motorun başka bölümlerine enjekte edilen sıvıların kullanıldığı tasarruf sistemlerinde, iddia edildiği gibi yakıt tasarrufu sağlayıp sağlamadığının bilimsel tetkikler sonucunda belirlenmesi gerekir.

Çünkü yol testleri bazen yanıltıcı sonuçlar doğurabilir. Bir sistemin etkisi sadece vermiş olduğu çıktı değildir. İçyapıda oluşturduğu durumların da gözlenmesi gerekir.

Bir başka konu da konvansiyonel bir sistemin her araçta aynı derecede olumlu sonuçlar doğurmasının beklenmemesi gerekir. Bu beklenti hem yanlış hem de bilimsel olmayan bir yaklaşımdır.

(ALINTIDIR)Kaynak;aracbilgisi.com
İsmail abi türkiye dünya bor rezervinin % kaçına sahipti %70 diye kulak dolgunluğu kalmış ama bende...geleceğin parlayan yıldızı bor bence abi bunu iyi kullanırsak...inş..