Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Bilgi] kazaları azaltanGPS cihazı hk.bilgi
isoskeisos Çevrimdışı
200
Site Yetkilisi
Üye
Uye No: 62
Mesajlar: 2,197
Nereden: 17 Çanakkale
M.Yılı: 2011
Aracı: FİORİNO
Yorumları: 2,197
Kayıt Tarihi: 29-11-2010


Teşekkür Puanı: 51
Rep Ver:
#1
kazaları azaltanGPS cihazı hk.bilgi

[Resim: 1l8dt.jpg]

GPS cihazı yararlı ama şoförlerin dikkatini dağıttığı için de tehlikeli ama artık sürücülerin dikkatini dağılmayacak, kaza yaptırmayacak cihazlar da var.

Çok sayıda sürücü yolunu bulabilmek için GPS cihazı kullanıyor, ancak sürüş sırasında cihazda gösterilen haritalara bakmak güvenliği tehlikeye atabiliyor. Wikitude Drive adlı yeni bir uygulama, sürücülerin dikkatlerini yoldan ayırmadan yol bulmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Uygulamayı geliştiren Avusturya şirketi Wikitude GMBH’nin kurucusu Philipp Breuss-Schneewis baktığınız cihazın ekranında önünüzdeki yolu görmenizin çarpışmaları önlemeye yardımcı olacağını çünkü pek çok kazanın sürücünün navigasyon sistemine bakarken önündeki aracın durduğunu fark etmemesinden kaynaklandığını söylüyor.

Wikitude Driver bir Andorid tableti ya da akıllı telefon kamerası kullanarak sürücünün önündeki yolun görüntüsünü alıyor. Daha sonra uygulama VVikipedia, Yelp, Last. fm, loursquare gibi çok çeşitli kaynaklardan bilgi alarak, örneğin bölgedeki işyerleri ya ila konser mekanları gibi sürücüyü ilgilendirebilecek noktaları belirliyor. Daha sonra (IPS’i ve pek çok akıllı telefonda ve tablette bulunan dijital pusulayı kullanarak cihazın ekranındaki canlı görüntüde bu yerleri işaretliyor. Bu teknik zenginleştirilmiş gerçeklik olarak biliniyor.

Wikitude Drive şimdilik sadece az sayıda telefon tarafından resmen destekleniyor ancak uygulamada çoğu Android cihazında çalışıyor.

Breuss-Schneevvis zenginleştirilmiş gerçekliği navigasyonda kullanmayı uzun süredir düşündüklerini belirtiyor. Geliştirdikleri uygulamanın ardındaki düşüncenin sürüş talimatlarını harita üzerinde değil gerçek görüntü üzerinde göstermek olduğunu belirtiyor. Şirket uygulamayı geliştirmeye 2009’da başlamış ve geçen yılın Aralık ayında Avrupa’da piyasaya sürmüş. Breuss-Schneewis uygulamanın geliştirilmesi sırasında uygulamanın GPS algılayıcıları tam doğru biçimde kullanmasını ve sürüş yönlerinin cadde ve sokaklarla tam olarak çakışmasını sağlamakla, ayrıca uygulamanın Android işletim sistemlerinde yapılan değişikliklere rağmen tutarlı biçimde çalışmasını sağlamakla uğraştıklarını belirtiyor.

Uygulamayı geliştirenler bu yaklaşımın sürücülerin dikkatlerini yolda tutmayı sağlamasını umuyor. Wikitude Drive’ın internet sitesinde de belirtildiği gibi 100 km hızla araba kullanan bir sürücünün bir saniyeliğine gözünü yoldan ayırması, sürücünün “28 metre boyunca kör olması” anlamına geliyor.

Michigan Üniversitesi Ulaştırma Araştırma Enstitüsünde profesör Paul Green’se uygulamanın en önemli güvenlik sorunlarını çözebileceği konusunda şüpheli. Green sürücülerin dikkatlerinin daha çok GPS cihazlarına varış noktası bilgisi girerken dağıldığı, dolayısıyla bu konudaki en iyi güvenlik tedbirinin otomobil yol aldığı sürece varış noktası girme modunun kilitlenmesi olacağı görüşünde.

Green, uygulamanın sürüşle ilgili bazı sorunlarda, örneğin karmaşık kavşaklarda dönüşleri bulmaya çalışırken yaşanan kafa karışıklığı gibi durumlarda yardımcı olabileceğini düşünüyor.

Bilim ve Teknik Dergisi’nin Ekim 2011 sayısından alıntılanmıştır…
05-01-2012, Saat:02:38
www Cevapla
machine_up Çevrimdışı
200
Kırmızı Aslan
Üye
Uye No: 801
Mesajlar: 289
Nereden: 16 Bursa
M.Yılı: 2011
Aracı: BİPPER
Yorumları: 289
Kayıt Tarihi: 25-03-2011


Teşekkür Puanı: 2
Rep Ver:
#2
Cvp: kazaları azaltanGPS cihazı hk.bilgi
Güzelmiş
07-01-2012, Saat:02:54
www Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Question Motorin Hakkında Kısa Bir Bilgi. Levent SARI 0 3,414 14-06-2014, Saat:15:43
Son Yorum: Levent SARI
  [Bilgi] Euro4 ve euro5 motorlar arasındakı fark hakkında bılgı oquncmqlu 7 26,869 22-04-2013, Saat:16:30
Son Yorum: TURUNCU 16
  [Bilgi] Trafik cezalarının ödenmesi Hk.Bilgi isoskeisos 3 5,967 01-04-2013, Saat:14:52
Son Yorum: OkaaN
  Bu Cihazi Gören Bilen varmı? BaSKaN 14 11,269 08-12-2011, Saat:03:11
Son Yorum: machine_up

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi