Cvp: Fiorino doğru lastik hava basıncı
Merhaba,
Aranıza yeni katıldım. Yaz başında bir 2012 Fiorino aldım.
Lastik basınçı kaç olmalı sorusuna cevap ararken siteyi buldum ve üye oldum.
Kitapçığa ben de baktım. Buradaki tüm yorumları okudum. Ve gördüm ki, 15" için ön : 33, arka : 31 de karar kılınmış.
Benim arka lastik basıncına itirazım var.
Katalogda ön için : 2,3 bar yazıyor. Bu 33,35 psi karşılık gelir. Bunu 33'e aşağı çekerek yuvarlıyoruz. Tamam.
Yine katalogda arka için : 2,1 bar yazıyor. Bu 30,45 psi ye karşılık gelir. Bunu yukarı çekerek 31'e yuvarlamışsınız. NEDEN?
Katalog değeri üzerinden "Ön basınç - Arka Basınç" yaparsak (33,35 - 30,45=) 2,9 psi ön, arka lastikler arası fark yaptığını görürüz. Yani kataloğa göre ön lastikler ile arka lastikler arası basınç farkının 2,9 psi olması önerilmiş.
Eğer siz ön 33, arka 31 yaparsanız istenen 2,9 psi farkı 2 ye indirmiş olursunuz. Neredeyse katalogdan 1 psi uzaklaşmış olursunuz (0,9)
Ama ön 33, Arka 30 yaparsanız fark (33-30=) 3 psi eder. kataloğa göre ön ve arka lastikler arası basınç fark değerinden 0,1 psi uzaklaşmış olursunuz.
0,1 fark nere 0,9 psı fark nere.
Katalog değeri üzerinden lastik basıncı istiyorsak: ön:33 , arka:30 çok daha kataloğa uygun yaklaşım olduğunu düşünüyorum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
çok sevdiğim aracım : 2012 Fiorino Combi mix multijet 1.3 75hp mistik gri
(Son Düzenleme: 14-09-2016, Saat:12:17, Düzenleyen: rainmanx.)
|