(22-09-2012, Saat:21:13)baba63 yazdı: Arkadaşlar;
Fiat Fiorino 1.3 Multijet Emotion 75 BG + ESP aracı satın almak üzereyim daha doğrusu aldım acil bir sorum olacak;
Aracı aldığım bayii yakın arkadaşım. Aracı sipariş ederken 45 gün süre verdi ESP olduğu için sonra aracı bir bayii de bulduk. Bulduğumuz bayiinin kendi ilimize mesafesi 140 km. Bayii sahibi arkadaşıma aracı sizin elemanlar getirmesin ben gidip getiririm dedim, fakat sonraki gün aldığım bayiinin adamı o ildeymiş aracı almış bulunduğum ile getirmiş. Gittim bayii ye aracı getiren adama zarf attım, 'Nasıl gidiyor yolda, süraati falan iyi mi kaçla geldin' dedim. Adam 120 130 km ile geldim dedi.
Şimdi bu aracı almalımıyım ?
130 km ile 140 km yol gelmiş rodaj için 140 km fazla bir süaat mi ? Acil önerilerinizi bekliyorum. Saygılarımla.
Bilindiği gibi yeni nesil tüm araçlarda olduğu gibi, kullanmış olduğumuz fiorinoılarda da rodaja gerek yoktur. Ancak yeni (0) km olan bir aracı ilk bin km'ye kadar kullanımda uzun süreli olarak yüksek devirlerde kullanılması tavsiye edilmemektedir.
Bence size aracı getiren bayinin adamı aklınca aracı methetmek maksadıyla size o şekilde ( 130 km hızla geldiğini) söylemiş olmalı. Çünkü bizler gibi bayiilerde görevli arkadaşlarda, bu konuyu bilmekte ve tatbik etmektedirler.
Aracınızı almış olduğunuza göre bunu sorun haline getirmeyin ve güle güle aracınızı kullanınız....